Historien

lekende katt evidensia Evidensia ble etablert i 2012 da noen av Sveriges eldste og fremste dyresykehus gikk sammen. Siden da har snart 90 dyresykehus og klinikker i Norge, Sverige, Danmark og Finland valgt å bli en del av vår verden. Sammen tilbyr vi et unikt samarbeid for hvert dyr.

De dyresykehusene som fra starten gikk sammen var: Daværende Djursjukhuset Malmø, Regiondjursjukhuset Helsingborg, Strømsholm Specialistdjursjukhuset Hund og Katt, Strømsholm Specialistdjursjukhuset Hest og Sødra Djursjukhuset i Stockholm.

Landets eldste og fremste dyresykehus

Helsingborgs Djursjukhus var Sveriges første dyresykehus og ble grunnlagt i 1954. I en riksdagsbeslutning ble det da fastslått at klinikken skulle være et regionalt dyresykehus for de fem sørlige len. Djursjukhuset Malmø ble grunnlagt i 1958, og i Strømsholm har det vært veterinærmedisinsk virksomhet siden 1964, foruten den mangehundreårige hestepraksisen på samme sted.  Södra Djursjukhuset i Stockholm startet i 1967. Alle Evidensias virksomheter har utviklet seg og ekspandert i samme takt som etterspørselen etter veterinærmedisinsk behandling økte i samtidig som selskapsdyrene ble viktigere i vårt samfunn. Fra starten har de dyresykehus som dannet Evidensia vært pionerer,  og i 2012 ble vår historie igjen sammenvevd da vi slo oss sammen og ble Evidensia. Alt for på best mulig måte å kunne være ledende innen dyrehelse og tilby dyreeiere over hele Norden det aller beste for dyrene.