Evidensia Kristiansand Dyreklinikk

hos oss blir hvert kjæledyr behandlet som vår egen!

I dag: 08:00–17:00

Nyheter fra Evidensia Kristiansand dyreklinikk

Vi bobler over av stolthet, og kan endelig fortelle dere at i februar 2021

kommer SØRLANDETS FØRSTE DYRESYKEHUS!

På dyresykehuset vil vi kunne tilby alt fra avanserte utredninger og kirurgi, til enkle polikliniske besøk (vaksiner, kloklipp, gratis tannsjekk mm).
Nå får vi muligheten for døgnoppstalling av pasienter som trenger medisinsk oppfølging for sykdom, og etter operasjoner.
Dette er noe både dyrehelsepersonell og dyreeiere i området har savnet lenge, og vi er veldig stolte av å nå kunne tilby dette.
Lokalet vi flytter inn i ligger like ved E18 mellom Lauvåsen og Sørlandsparken. Det er allerede under full oppbygging. Bygget er fremtidsrettet med ladestasjon for elbil, og miljøvennlig oppvarming. Vi får splitter ny CT-maskin, flere operasjonsrom, en stor tannavdeling, et avansert laboratorium, egen katteavdeling, et eget rom kun for eksotiske dyr, en rehabiliteringsenhet med vanntredemølle, stor butikk/resepsjon og et flott kurslokale.
At vi gleder oss helt enormt er i beste fall en mild underdrivelse. Samtidig vil vår klinikk i Torridalsveien fortsette sin drift.
Hanne H. Christiansen blir klinikkleder på både Evidensia Kristiansand Dyreklinikk og Evidensia Sørlandets Dyresykehus, og vi fortsetter vårt nære og gode samarbeid med Evidensia Søgne Dyreklinikk.

Vi gleder oss til en spennende tid i møte!

 

 

Vi prøver noe nytt, og kan nå levere varene dine på døren, eller ved avtalt møtestasjon

I kristiansand kan vi kjøre varene helt hjem til deg, men vi kan også levere til avtalte møtestasjoner langs E18, fra Kristiansand til Arendal.

 • Vi leverer mandag til fredag.
 • Minimumskjøp kr 300
 • Frakt pris 75,- (hjem eller møtestasjon)

 

Bestilling;

Telefon 38149595

Epost; kristiansanddyreklinikk@evidensia.no

Betaling; vips

Vi strekker oss lengre for å gi deg en tryggere handel, og anstrenger oss nå litt ekstra for å bidra i kampen mot korona.

 

 

Vi har styrket vårt team  

og sammen gjør vi hverandre gode!

 

Velkommen til din veterinær hos Evidensia Kristiansand og Evidensia Søgne Dyreklinikk, vi tilbyr et bredt spekter av veterinærtjenester.

-Vi etterstreber alltid å gjøre vårt beste, for å møte både deg og ditt dyr med omsorg, forståelse og respekt! Våre ansatte jobber tett sammen for dyrenes beste. Teamet vårt består av veterinærer, dyrepleiere, resepsjonister, dyrepleierstudenter og assistenter. Vi har veterinærer og dyrepleiere med lang erfaring innen smådyrmedisin, og vi bruker mye ressurser på å holde et høyt faglig nivå. Dette oppnår vi ved etterutdanning og kontinuerlig faglig oppdatering.

Ved å styrke teamet, har vi også utvidet tilbud og tilgjengelighet!

Hvem er vi?

Vi er to moderne, velutstyrte smådyrklinikker som er sentralt beliggende i Kristiansand og Søgne. Våre team består av 10 dyktige veterinærer med spesialkompetanse innen:

 • Kirurgi:Vi utfører de fleste typer operasjoner ved våre klinikker. Eksempler på inngrep er blant annet kastrering, brokk, suturering av sår, livmorbetennelse, fremmedlegeme, fjerning av hudtumorer osv. Vi har dyrepleiere som følger med på narkosen underveis og oppvåkningen etterpå.
 • Ortopedi: Ortopedi omfatter skader og sykdommer i bevegelsessystemet. Halting, stivhet, nedsatt aktivitet, smerter, hinking eller snubling kan være symptomer på lidelser fra bevegelsessystemet.
 • Ortopedisk kirurgi: Vi har veterinær og dyrepleier med ortopedisk kompetanse som utfører en rekke ortopediske inngrep. Eksempler på ortopediske inngrep omfatter blant annet korsbåndsskade, patellaluksasjon, andre luksasjoner (ute av ledd), frakturer (brudd), amputasjon osv.
 • Bløtvevskirurgi: Eksempler er korreksjon av øyelokk, fjerning av tumorer, fjerning av analkjertler, urinstein og andre bukoperasjoner.
 • Laserkirurgi: Ved mange operasjoner benytter vi oss av laser. Noen av fordelene ved laserkirurgi er mindre vevsskade, redusert blødning og raskere helingstid (restitusjon) etter operasjonen.
 • Dermatologi: Hos oss har vi veterinær med videreutdanning innen dermatologi – hudsykdommer. Dette er en viktig kompetanse å ha, da hudrelaterte sykdomstilstander er blant de vanligste årsakene til besøk hos veterinæren. Utredning av hudsykdom kan ta tid da det er flere tilstander som kan gi relativt like symptomer, og ofte må utredningen deles opp i flere trinn.
 • Odontologi:Odontologi er læren om tennene og munnhulen, og sykdommene som kan oppstå der. En stor andel av voksne hunder og katter har sykdom knyttet til tennene sine. Ofte er det vanskelig for eier å oppdage at hunden eller katten har smerter i munnen. Forebygging i form av jevnlig tannsjekk og tannrens hos veterinær er derfor viktig. God tannhelse er uten tvil viktig for god dyrevelferd! Vi har flere veterinærer med videreutdanning og erfaring innen odontologi, og utfører tanntrekk, fjerning av tanncyster, rotfylling mm.
 • Akuttmedisin:Noen ganger oppstår uhellet når man aller minst venter det, og det kan bli aktuelt med et akutt besøk til veterinæren. Eksempler på årsaker til akutte besøk kan f.eks være huggormbitt, forgiftning, skader etter slåsskamp eller akutt forverring av annen sykdom. Vi står klare til å hjelpe deg skulle uhellet være ute
 • Ernæring:Det er viktig at maten som hunden eller katten din spiser er tilpasset dens behov. Både alder, aktivitetsnivå og øvrig helsetilstand er av betydning når man velger fôr. Vi har veterinær med Doktorgrad og spesialkompetanse innenfor ernæring. Våre dyktige dyrepleiere har god oversikt over fôrene vi har i butikken og hjelper deg gjerne med å finne det fôret som passer best til ditt dyr. Noen ganger er det også nødvendig med spesialfôr som del av behandling mot bestemte sykdommer.
 • Røntgen:Noen ganger trenger vi røntgenbilder for å få bedre oversikt over hva som skjer inne i kroppen. Enten det er mistanke om et knekt bein, urinstein eller mer alvorlige problemer med mage/tarmsystemet som f.eks fremmedlegeme eller obstruksjon. Vi bruker også røntgenapparatet til rutinemessige undersøkelser som f-eks AD/HD-røntgen.
 • Ultralyd:Der den kliniske undersøkelsen kommer til kort, kan ultralydundersøkelsen bidra til å stille riktig diagnose. Eksempler hvor ultralyd er særlig nyttig for diagnostikken er blant annet ved sykdom i prostata, utredning av livmorbetennelse, urinstein eller nyre- og urinveier for å nevne noen.
 • CT:Noen ganger gir ikke røntgenbilder alene nok informasjon til å stille diagnosen på ditt dyr, eller det er nødvendig for kirurgen med ytterligere detaljer før man går videre til operasjon. Det kan da bli nødvendig med CT-undersøkelse for å få mer detaljer. I motsetning til et røntgenapparat som gir et todimensjonalt bilde, gir CT et tredimensjonalt bilde.

Med på teamet har vi også 6 stk dyktige autoriserte dyrepleiere med videreutdannelse innen:

 • Anestesi
 • Smertelindring
 • Tenner
 • Akuttmedisin

9 stk resepsjonister og assistenter som har gode produktkunnskaper om fòr og ernæring.

Alle som jobber hos Evidensia Søgne og Evidensia Kristiansand etterstreber til enhver tid med å gi deg som kunde en flott kundeopplevelse når du er på besøk hos oss!

 

Vår erfaring og kompetanse er din trygghet!

 

Vi har nå endelig utvidet våre åpningstider!

 • mandag- torsdag 08:00-19:00
 • fredag 08:00-17:00
 • Lørdager 09:00-15:00

For timebestilling ta kontakt enten pr tlf; 38149595 eller epost Kristiansanddyreklinikk@evidensia.no