Nasjonale smitteverntiltak gjelder ved besøk til våre dyreklinikker. Les mer om smitteverntiltakene før du kommer til oss
Ved Evidensia Dyreklinikk Lillehammer har vi lang erfaring med behandling av kjæledyr

Evidensia Dyreklinikk Lillehammer

Engasjement, kompetanse og omsorg for dyr og eier

I dag: Stengt

Drop-in er dessverre stengt i disse korona tider.

Avdelinger

Kompetanse og grundighet

Vi utreder og behandler en rekke kirurgiske kasus. Moderne operasjonssal og dyktige dyrepleiere.

Vi har utvidet kompetanse innen ultralyd av bukorganer.

Ellen Doboug er autorisert øyelyser. Hun mottar ukentlige henvisninger fra kolleger.

Dermatologi krever grundighet og faglig innsikt. Vi utreder kompliserte hudplager.

I menyen kan du klikke deg inn og lese mer om de ulike tjenestene vi tilbyr til kjæledyr.

Indremedisinsk utredning

Hva er indremedisin?

Indremedisin er en fellesbetegnelse på mange ulike fagområder, bla gastroenterologi, (mage- og tarmlidelser), nevrologi (lidelser i nervesystemet), endokrinologi (hormonelle lidelser), kardiologi (hjertelidelser), dermatologi (hudlidelser), urologi (urinveislidelser) etc. En rekke problemer hos hund og katt kan sammenlignes med tilsvarende problemer hos oss mennesker. Sukkersyke, leversykdommer, stoffskifteproblemer, epilepsi osv. er eksempler på det.

Ofte vage symptomer som kommer over tid

Både i Lillehammer, Gausdal og Otta ser vi pasienter med kompliserte sykdomstilfeller. I mange sykdomstilfeller kan det være noe uklart hva som er årsaken til kjæledyrets problem. Symptomer som slapphet og nedstemthet, oppkast, diarè eller anoreksi er diffuse symptomer som kan ha opphav i flere ulike organsystemer. Det er noen ganger viktig å bruke kunnskap fra flere ulike fagfelt for å klare å «løse den medisinske gåten». Ofte vil dyret da stalles opp for observasjon og prøvetakning ila dagen, og en utredningsplan legges i samråd med eier.

Faglig oppdaterte veterinærer

Vi har flere dyktige veterinærer som til daglig jobber med slike indremedisinske problemstillinger. Kompliserte tilfeller som krever innleggelse kan henvises til spesialister ved større dyresykehus sentralt.