Evidensia Dyreklinikk Lillehammer

Engasjement, kompetanse og omsorg for dyr og eier

I dag: 08:30–15:30

Røntgen

Digital røntgen

Røntgen er et helt nødvendig hjelpemiddel ved skader og sykdommer i knokler, for vurdering av bukorganer, såvel som hjerte, lunger og brysthule etc. Vi har topp moderne digitalt røntgen som gir oss bilder av meget god kvalitet i løpet av noen minutter. Vi har også digitalt tannrøntgenapparat.

HD og AD-røntgen

Det er mange raser som kartlegges for HD (hofteleddsdysplasi) og AA (albueleddsartrose), og noen for spondylose (ryggproblemer) og kneleddsproblemer. Vi kan ta slike røntgenbilder her, og sender bildene inn for vurdering i Norsk Kennel Klubbs system. Disse hundene røntges ved 12 eller 18 måneders alder. Ta kontakt med oss for timebestilling og mer informasjon.

Røntgen ved drektighet

Vi utfører også drektighetsrøntgen av drektige tisper fra dag 50-55 for å fastslå antall valper.

 

Ultralyd

Viktig hjelpemiddel

Ultralyd brukes mer og mer i vår klinikk, og er et godt supplement til røntgenundersøkelser og man kan si at ultralyd og røntgen utfyller hverandre.

Undersøkelse av organer uten å skade

Ultralyd er en god ikke-invasiv metode til å få mye informasjon om organene inne i buken til dyret. I noen situasjoner brukes ultralyd for å spesifikt vurdere organer. I andre tilfeller benyttes ultralyd for å avdekke om det foreligger sykdom, f.eks ved traumer, kreft eller diffus sykdom.

Hvilke organer

Vi utfører ultralyd av lever, milt, magesekk, galleblære, nyrer, binyrer, prostata, bukspyttkjertel, testikler, livmor, eggstokker, tarmer.

Andre viktige undersøkelser

Ultralyd kommer også til sin rett ved blant annet hjertesykdommer, hudlidelser, seneskader, samt ved tidlig drektighetsundersøkelse (> 25 dager).