Ved Evidensia Dyreklinikk Lillehammer har vi lang erfaring med behandling av kjæledyr

Evidensia Dyreklinikk Lillehammer

Engasjement, kompetanse og omsorg for dyr og eier

I dag: 08:30 ­- 16:00

Akuttvakt

Utenom normale åpningstider - ring Mjøsvakta 820 90 190

Pleie

Rutinebehandlinger

Vaksine – forebygger sykdom og smitte

Rutinemessig vaksinering er viktig for å forebygge sykdom hos ditt og andres kjæledyr. Det finnes flere smittsomme sykdommer som kan være livstruende for både unge og voksne dyr. Økt transport av kjæledyr over landegrensen fra Europa fører til at nye sykdommer er på fremmarsj i Norge.

På Sentrum Dyreklinikk kan du få utført vaksinasjoner av ditt kjæledyr, enten du skal ut og reise eller kun oppholde deg innenlands.

Vaksinasjon av hund

I Norge anbefales såkalt kjernevaksine som beskytter mot valpesyke, parvoviurs, leverbetennelse og kennelhoste. De tre første sykdommene gir alvorlig og potensielt dødelig sykdom. De er sjeldne, men tilfeller forekommer hvert år. Den siste, kennelhoste, er mye vanligere og gir lufteveissykdom.

Grunnvaksinering av valper bør gjøres ved 8, 12 og 16 ukers alder, og deretter når de er ett år.

Vaksinasjon av voksne hunder: Kennelhostevaksinen gir kun beskyttelse i ett år og revaksinasjon anbefales årlig. Revaksinering anbefales hvert tredje år mot parvovirus, valpesyke og leverbetennelse.

Drektige hunder kan vaksineres mot herpesvirus. Skal du til utlandet med hunden skal man vaksinere mot rabies, evt leptospirose.

Rabiesvaksine

Vi har rabiesvaksine til din hund. Vaksine mot rabies gjøres i forbindelse med utenlandsreiser. Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon.

Vaksinasjon av katt

Kattunger bør grunnvaksineres ved 12 og 16 uker, og deretter vaksineres årlig. Rutinemessige vaksiner beskytter mot calici- og herpesvirus, kattepest, og evt chlamydophila. Skal du til utlandet med katten (unntatt Sverige) skal man også vaksinere katten mot rabies.

Vaksinasjon av ilder

Ildere vaksineres også. Ta kontakt med oss slik at vi kan gi råd om hvilke vaksiner som skal gis.

Kanin og gnagere

Økt fokus på kanin og gnagere

Kaniner og gnagere blir stadig en større del av pasientgruppen vår på Sentrum Dyreklinikk, noe vi syntes er veldig spennende.

Erfaring og kompetanse

Våre veterinær Mari Kiil og Frederik Løland Dolva har begge arbeidet flere år ved Smådyrakutten/Lillestrøm Dyreklinikk. Klinikken er med sin kompetanse høyt annerkjent innen kanin- og gnagermiljøet i Norge. Erfaringene herfra vil komme mangt et kjæledyr tilgode i Lillehammer og dalen.

Vi har et sterkt ønske om å være en kanin- og gnagervennlig klinikk med god kompetanse på hold, fòring og sykdom hos disse kjæledyrene. Vi utfører tannbehandlinger og tannfiling, samt rutineoperasjoner som kastrasjoner og enkle kirurgiske inngrep.

Små dyr – store behov

Kaniner, rotter, hamstere og marsvin har alle sine spesielle behov som det er viktig at både eier og veterinær er klar over. Det har skjedd mye på velferdsfronten til disse dyreartene de siste årene, men fortsatt gjenstår det mye opplysningsarbeid om hvordan man på en god måte holder slike arter. Vi ved Sentrum Dyreklinikk ønsker å være med på å løfte dyrevelferden hos disse små kjæledyrene i regionen fremover.

Kvalitetsfôr til ganger og kanin

I vår butikk tilbyr vi kvalitetsfór til både kanin, rotte, chinchilla, hamster og marsvin (bl.a. den populære Oxbow-serien).

Vi har også Critical Care, papayadrops og vitamintilskudd.

Løpetid, paring og drektighet hos hund

Man skal være ydmyk for naturens gang, men noen ganger vil det være behov for å hjelpe til. Det kan være tilstrekkelig å peile inn riktig tid for paring og la resten skje naturlig. Andre ganger må man i tillegg foreta tapping av hannhunden og inseminasjon av tispa.

 

Hvorfor blir ikke hunden drektig?

Ved Sentrum Dyreklinkk har vi lang erfaring med reproduksjonsutredninger, og prosedyrer som inkluderer klinisk vurdering av tispe og hannhund, celleprøve av tispa, og ikke minst blodprøver for å finne riktig paringstidspunkt. Evaluering av hannhundens sæd gjøres også der det er aktuelt.

I noen tilfeller må vi gå enda grundigere til verks, ved å gjøre ultralydundersøkelser av eggstokker, bakterieprøve av kjønnsveier eller lignende.

Dette sier kundene

5

Veldig hyggelige veterinærer og dyrepleiere.

5

Alltid trivelig å komme hit!😊 Flinke folk med fullt fokus på det beste for både dyr og eier.

5

Fine og proffe folk 😊

5

Hei! Jeg har skrevet en anmeldelse før i dag, men så i etterkant att jeg hadde brukt ett "?" istedenfor "!" etter en komentar på dyrlegen vi hadde.... Det ble jo helt feil 😳🙄🤷‍♀️🤦‍♀️ Vi var VELDIG fornøyd med dyrlegen vi hadde 😄🥰👍

Basert på vurderinger fra Google

Åpningstider ved Dyreklinikk Lillehammer

Utenom normale åpningstider - ring Mjøsvakta 820 90 190

Spesielle åpningstider

Åpningstider

 • Mandag
  08:30 ­- 20:00
 • Tirsdag
  08:30 ­- 16:00
 • Onsdag
  08:30 ­- 20:00
 • Torsdag
  08:30 ­- 16:00
 • Fredag
  08:30 ­- 16:00
 • Lørdag
  Stengt
 • Søndag
  Stengt

Medarbeidere

Klinikkleder og dyrepleier ved Evidensia Dyreklinikk Lillehammer

Klinikkleder og dyrepleier

Ida Arlien

Ida er utdannet autorisert dyrepleier ved Hansenberg i Kolding, Danmark i 2010. Etter studiet jobbet hun bla ved Anicura Sandvika Dyreklinikk og Vetsentrum Hamar, før hun startet hos oss i 2014. Ida er spesielt interessert i anestesi og smertelindring, og akutt- og intensivbehandling. Ida er også en av våre dyrepleiere man kan møte ved Mjøsvakta dersom kjæledyr trenger akutt hjelp utenom våre vanlige åpningstider. Fra høsten 2021 overtok Ida rollen som klinikkleder for Evidensia Dyreklinikk Lillehammer.  Dyr Storpuddel tispe med navn Enya Ferdigheter Anestesi Smertelindring Akutt- og intensivbehandling Vaktdyrepleier (Mjøsvakta)
Les mer om Ida
Frederik Løland Dolva

Fagansvarlig veterinær

Frederik Løland Dolva

Frederik er utdannet veterinær ved Norges Veterinærhøgskole i 2013. Etter studiet jobbet han flere år ved Lillestrøm Dyreklinikk før han flyttet hjemover til Lillehammer og startet hos oss i 2016. Frederik er fagansvarlig veterinær ved Evidensia Dyreklinikk Lillehammer, og er spesielt interessert i ortopedi og halthetsutredninger, bløtvevskirurgi samt ultralydundersøkelser. Frederik er også en av våre vaktveterinærer man kan møte ved Mjøsvakta dersom kjæledyr trenger akutt hjelp utenom våre vanlige åpningstider. Dyr Har hatt hund tidligere. Ferdigheter Ortopedi/halthet Poliklinikk Kirurgi Ultralyd Tenner Bløtvevskirurgi Vaktveterinær (Mjøsvakta) Autorisert patellattest-utsteder
Les mer om Frederik
Ellen Dobloug

Veterinær

Ellen Dobloug

Øyelyser

Ellen har lang fartstid innen veterinæryrket og har jobbet hos Evidensia Dyreklinikk Lillehammer siden 2000. Ellen ble utdannet veterinær ved Veterinærhøgskolen i Hannover, Tyskland i 1984, og hun ble autorisert øyelyser i 1987.  Før hun begynte hos oss jobbet hun ved flere smådyrsklinikker, bla Groruddalen Dyreklinikk og Norges Veterinærhøgskole. Hun gjennomgikk øyespesialisering ved Veterinærhøgskolen i Lyon, Frankrike. Ellen mottar henvisning innen øyelidelser og øyelysing (unntak fra gonioskopi!) fra hele mjøsregionen og omegn. Ellen er også særlig interessert i fagfeltene bløtvevskirurgi og tannlidelser.   Ferdigheter Autorisert øyelyser (tar ikke gonioskopi!) Kirurgi/øyekirurgi Øyeproblemer Tannbehandling Poliklinikk Indremedisin Bløtvevskirurgi Autorisert patellaattestutsteder
Les mer om Ellen
Mari Kiil

Veterinær

Mari Kiil

Veterinær dermatolog (CSAVP Dermatology)

Mari er utdannet veterinær ved Norges Veterinærhøgskole i Oslo 2013. Etter studiet jobbet hun ved flere smådyrklinikker i Oslo-området, og siden 2016 har Mari jobbet hos Evidensia dyreklinikk Lillehammer. Mari har siden studiet hatt en spesiell interesse for dermatologi (hudlidelser), og ferdigstilte sin videreutdanning i dermatologi via ESAVS våren 2024. Hun er også særlig interessert i indremedisin, samt cytologi (cellelære) og mikroskopi.  Dyr Har ingen kjæledyr for tiden, men har hatt det meste,  alt fra nordlandshest til kanin. Ferdigheter Veterinær dermatolog (CSAVP Dermatology) Poliklinikk Mikroskopi og cytologi Indremedisin
Les mer om Mari
Våre medarbeidere

Innlegg fra Facebook