Evidensia Dyreklinikk Lillehammer

Engasjement, kompetanse og omsorg for dyr og eier

I dag: 08:30–15:30

Rutinebehandlinger

Vaksine – forebygger sykdom og smitte

Rutinemessig vaksinering er viktig for å forebygge sykdom hos ditt og andres kjæledyr. Det finnes flere smittsomme sykdommer som kan være livstruende for både unge og voksne dyr. Økt transport av kjæledyr over landegrensen fra Europa fører til at nye sykdommer er på fremmarsj i Norge.

På Sentrum Dyreklinikk kan du få utført vaksinasjoner av ditt kjæledyr, enten du skal ut og reise eller kun oppholde deg innenlands.

Vaksinasjon av hund

I Norge anbefales såkalt kjernevaksine som beskytter mot valpesyke, parvoviurs, leverbetennelse og kennelhoste. De tre første sykdommene gir alvorlig og potensielt dødelig sykdom. De er sjeldne, men tilfeller forekommer hvert år. Den siste, kennelhoste, er mye vanligere og gir lufteveissykdom.

Grunnvaksinering av valper bør gjøres ved 8, 12 og 16 ukers alder, og deretter når de er ett år.

Vaksinasjon av voksne hunder: Kennelhostevaksinen gir kun beskyttelse i ett år og revaksinasjon anbefales årlig. Revaksinering anbefales hvert tredje år mot parvovirus, valpesyke og leverbetennelse.

Drektige hunder kan vaksineres mot herpesvirus. Skal du til utlandet med hunden skal man vaksinere mot rabies, evt leptospirose.

Rabiesvaksine

Vi har rabiesvaksine til din hund. Vaksine mot rabies gjøres i forbindelse med utenlandsreiser. Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon.

Vaksinasjon av katt

Kattunger bør grunnvaksineres ved 12 og 16 uker, og deretter vaksineres årlig. Rutinemessige vaksiner beskytter mot calici- og herpesvirus, kattepest, og evt chlamydophila. Skal du til utlandet med katten (unntatt Sverige) skal man også vaksinere katten mot rabies.

Vaksinasjon av ilder

Ildere vaksineres også. Ta kontakt med oss slik at vi kan gi råd om hvilke vaksiner som skal gis.

Kanin og gnagere

Økt fokus på kanin og gnagere

Kaniner og gnagere blir stadig en større del av pasientgruppen vår på Sentrum Dyreklinikk, noe vi syntes er veldig spennende.

Erfaring og kompetanse

Våre veterinær Mari Kiil og Frederik Løland Dolva har begge arbeidet flere år ved Smådyrakutten/Lillestrøm Dyreklinikk. Klinikken er med sin kompetanse høyt annerkjent innen kanin- og gnagermiljøet i Norge. Erfaringene herfra vil komme mangt et kjæledyr tilgode i Lillehammer og dalen.

Vi har et sterkt ønske om å være en kanin- og gnagervennlig klinikk med god kompetanse på hold, fòring og sykdom hos disse kjæledyrene. Vi utfører tannbehandlinger og tannfiling, samt rutineoperasjoner som kastrasjoner og enkle kirurgiske inngrep.

Små dyr – store behov

Kaniner, rotter, hamstere og marsvin har alle sine spesielle behov som det er viktig at både eier og veterinær er klar over. Det har skjedd mye på velferdsfronten til disse dyreartene de siste årene, men fortsatt gjenstår det mye opplysningsarbeid om hvordan man på en god måte holder slike arter. Vi ved Sentrum Dyreklinikk ønsker å være med på å løfte dyrevelferden hos disse små kjæledyrene i regionen fremover.

Kvalitetsfôr til ganger og kanin

I vår butikk tilbyr vi kvalitetsfór til både kanin, rotte, chinchilla, hamster og marsvin (bl.a. den populære Oxbow-serien).

Vi har også Critical Care, papayadrops og vitamintilskudd.

Løpetid, paring og drektighet hos hund

Man skal være ydmyk for naturens gang, men noen ganger vil det være behov for å hjelpe til. Det kan være tilstrekkelig å peile inn riktig tid for paring og la resten skje naturlig. Andre ganger må man i tillegg foreta tapping av hannhunden og inseminasjon av tispa.

Hvorfor blir ikke hunden drektig?

Ved Sentrum Dyreklinkk har vi lang erfaring med reproduksjonsutredninger, og prosedyrer som inkluderer klinisk vurdering av tispe og hannhund, celleprøve av tispa, og ikke minst blodprøver for å finne riktig paringstidspunkt. Evaluering av hannhundens sæd gjøres også der det er aktuelt.

I noen tilfeller må vi gå enda grundigere til verks, ved å gjøre ultralydundersøkelser av eggstokker, bakterieprøve av kjønnsveier eller lignende.