Evidensia Søgne Dyreklinikk

den beste behandlingen for din beste venn

I dag: 08:00–17:00

Velkommen til din veterinær hos Evidensia Søgne Dyreklinikk.

-Vi etterstreber alltid å gjøre vårt beste, for å møte både deg og ditt dyr med omsorg, forståelse og respekt!

 

 

 

Gladnyhet!

Vi er så glade og stolte for å endelig kunne presentere dere for våre nye kollegaer;  Dr. Krisztina, veterinær Kuba og dyrepleierdyrepleier Kristine.

Dr. Krisztina Kungl

Krisztina ble uteksaminert ved Fakultetet for veterinærmedisin, Wroclaw universitetet i 1997. Hun har siden da hatt stor interesse for indremedisin og ernæring, og fullførte doktorgraden sin i 2006

Indremedisin er den medisinske spesialiteten som befatter seg med ikke-kirurgisk diagnostikk og behandling av sykdommer, spesielt hva angår indre organer.
Hun har i mange år vært foreleser for veterinærstudenter innen klinisk patologi, patofysiologi og ernæringsrelaterte emner i indremedisin.
Hun har også mange års erfaring med klinisk praksis fra universitetssyehuset hvor hun var en del av det indremedisinske teamet for hunder og katter.
Krisztina treffer dere på klinken hver mandag, torsdag og fredag.

Ønsker du time hos Krisztina, kan du kontakte oss på telefon ☎️ 38602040 eller
e-post 📨sognedyreklinikk@evidensia.no eller direkte her på nettsiden vår.

 

Veterinær Jakub Letek (Kuba) & dyrepleier Kristine Hansen.

Kuba og Kristine har hovedinteresser for ortopedi.  Ortopedi er læren om bein, beinskader, beinsykdommer og deres behandling. Det er en medisinsk spesialitet som også befatter seg med skader og sykdom i ledd og muskulatur.

Kuba har i tillegg til ortopedi, stor kompetanse på kanin og smådyr, reptiler og andre eksotiske dyr

Kuba og Kristine treffer dere på klinikken hver  tirsdag og onsdag.

Ønsker du time hos Kuba?
Da kan du ringe oss på telefon ☎️ 38602040 eller
e-post 📨sognedyreklinikk@evidensia.no eller direkte her på nettsiden vår.

 Hva er ortopedi?

Ortopedi handler om problemer i bevegelsesapparatet, dvs bein og rygg. Typiske symptomer på ortopediske problemer er;

 • Halthet
 • Stivhet
 • Redusert aktivitet
 • Slikking eller gnaging på ben
 • Snubling

Utfordingen med slike problemer, er at mange ulike diagnoser kan gi samme symptomer. For beste behandling er korrekt diagnose nødvendig. En ortoped har spesialisert seg innen ortopedi, og har de beste forutsetninger for å hjelpe din hund eller katt.

Halthetsutredning / Ortopedisk undersøkelse

En halthetsutredning starter med en gjennomgang av sykehistorien. Videre vil ortopeden foreta en grundig klinisk undersøkelse og se dyret i bevegelse. Tilleggsundersøkelser er gjerne nødvendig, og kan inkludere røntgen, blodprøve, CT, artroskopi eller ultralyd.

Behandling av ortopediske problemer

Behandlingen avhenger av diagnosen. Det kan dreie seg om medisinsk behandling, rehabilitering og / eller kirurgi.

Ortopedisk kirurgi

Ortopedisk kirurgi omfatter alt av operasjoner på bein, ledd, ryggrad, muskler og sener. Eksempler på ortopediske inngrep teamet utfører er:

Har din hund eller katt noen av disse symptomene så anbefaler jeg deg å bestille en time hos oss til utredning.

Ring oss på telefon 38602040 eller e-post sognedyreklinikk@evidensia.no

Behandlingstilbud ved Evidensia Søgne Dyreklinikk

 • Vaksine
 • Halhetsundersøkelser
 • Valp-og kattungekontroll
 • Indremedisinske utredninger
 • Gratis tannsjekk
 • Operasjoner
 • Helseundersøkelser
 • Ultralyd
 • ID-merking / microchip
 • Røntgen
 • Kloklipp
 • Blod- og urinanalyser
 • Hudutredninger
 • Reptilmedisinsk
 • Tannbehandlinger
 • Kanin og gnagere
 • Dentalrøntgen
 • Overvåking dagtid

Evidensia Søgne Dyreklinikk tilbyr et bredt spekter av veterinærtjenester.

Evidensia Søgne Dyreklinikk er en moderne, velutstyrt smådyrklinikk med sentral beliggenhet i Søgne sentrum. Vi holder til i nye store (217kvm), moderne, lyse og trivelige lokaler, men enkel ankomst med både bil og buss. Klinikken har gode parkeringsmuligheter.

Våre faglig dyktige veterinærer og dyrepleiere jobber hver dag for kjæledyra. Hos oss behandles hund, katt, kanin, gnagere og reptiler.

Historikk

Evidensia Søgne Dyreklinikk startet opp i 2006 som en underavdeling til Kristiansand Dyreklinikk.

Klinikken er velutstyrt med blant annet digitalt røntgen, tannrøntgen, ultralydapparat, tannenhet og gassanestesiapparat inklusiv overvåkingsutstyr. Vi har også eget blodlaboratorium og mulighet for dag-oppstalling.

Tilknyttet klinikken er også vår egen dyrebutikk. Kom gjerne innom for veiledning, enten det gjelder fôr, pleiemidler eller leker.

Visjon

Evidensia Søgne Dyreklinikk har som mål å ha spisskompetanse på utredninger og operasjoner på et høyt faglig nivå, slik at vi kan tilby våre pasienter det beste på markedet innenfor diagnostikk og behandling.

Klinikken investerer hele tiden i nytt veterinærmedisinsk utstyr og faglig kompetanseheving for å til enhver tid kunne underbygge og leve opp til ordene vår erfaring – din trygghet!

Alle våre veterinærer er rutinerte allroundere med bred faglig ekspertise.

Vi som jobber her setter stor pris på en nær kunderelasjon og prøver til enhver tid å legge forholdene til rette for å skape en tryggest mulig ramme rundt dyrlegebesøket for våre firbeinte pasienter

Gratis tannsjekk

Undersøkelser viser at ved 2 års alder har 70% av hundene problemer i munnhulen, og ved tre års alder har hele 85% problemer. Dessverre er det slik at alt for mange venter for lenge før de søker hjelp for problemer i munnhulen til dyret. Problemene kan også være svært vanskelige å oppdage, og dyret kan ha opplevd smerte over lenger tid.

Ved å tilby gratis tannsjekk håper vi at flere eiere mer jevnlig får sjekket dyrets tenner, og dermed unngår at påbegynnende problemer utvikler seg. Tannsjekken varer i ca.15 minutter, og det anbefales å bestille time. Vi sees på klinikken.

Bestill gratis tannsjekk

Evidensias Tannskole for hund

Velkommen til Evidensias tannskole for hunder! I åtte ulike avsnitt kommer vår tannveterinær til å gjennomgå alt du behøver å vite om hundens munn og tenner. Du får lære om enkel hjemmebehandling, vanlige symptomer og sykdommer, forebyggende tiltak og mye mer. Bli med å hjelp din hund til å få en god munn- og tannhelse!

Gå til Evidensias Tannskole

NYHET: Vi tilbyr nå videokonsultasjon med veterinær

Min Dyrlege er en digital dyreklinikk der du trygt og enkelt kan treffe våre veterinærer på mobilen, nettbrett eller pc når og hvor det passer for deg.

Les mer om Min Dyrlege

Smitteverntiltak ved dyreklinikken

Det er viktig for dyrehelsen i Norge at dyreklinikkene ikke må stenge, så vi gjør det vi kan for å beskytte både våre ansatte og deg som kunde.

Vi håndhilser ikke
Vi er like glade for å se deg som før, men vi utsetter håndhilsingen til en annen gang

Vi gir deg tilgang til håndsprit
Benytt deg gjerne av håndspriten vi har satt frem, både når du kommer og når du går.

Vi minner deg på luftveishygiene
Hosting og nysing hører hjemme i papirlommetørklær som deretter kastes. Alternativt kan albuekroken brukes. Etterpå brukes håndsprit eller -vask.

Vi har ekstra fokus på klinikkhygiene
Evidensia har omfattende hygieneretningslinjer som gjelder på alle våre dyreklinikker.

Vask gjerne dyret ditt før du kommer
I og med at viruspartikler kan overføres på overflater, blir vi glade om du kommer til oss med en nyvasket hund! Husk bare å tørke pelsen godt før dere går ut.

Les våre smitteverntiltak

Klippekort - kloklipp

Regelmessig kloklipp er viktig for å bevare trivsel og sunne poter. For lange klør kan føre til smerte og ubehag ved aktivitet, og det gir økt risiko for kloskader. Det er individuelt hvor ofte det er nødvendig å klippe klør, det avhenger av kvaliteten på klørne, aktivitetsnivå og hva slags underlag hunden vanligvis går på. De fleste hunder har behov for å klippe klørne ca. hver 4 uke.

Vi har klippekort for kloklipp – hver 5. klipp er gratis. Spør oss om klippekort når du er innom klinikken!

Forgiftning hos dyr

Kontakt veterinær umiddelbart om du mistenker at dyret ditt har fått i seg noe giftig. I linken finner du informasjon om dyr og forgiftninger som kan være til hjelp.

Giftinformasjon hund og katt

Faktura og delbetaling med Dyrekonto

Gjennom vår samarbeidspartner Resurs Bank kan vi tilby faktura med opptil 60 dagers forfall uten gebyr.

Mer informasjon