Evidensia Kristiansand Dyreklinikk
Idag: 10:00–14:00
Se alle våre ansatte
Bjørn Tore Anderssen

Veterinær

Bjørn Tore Anderssen

Klinikk:

Evidensia Kristiansand Dyreklinikk

Etablerte Kristiansand Dyreklinikk i 1988.

Bjørn Tore har mange års allsidig erfaring fra smådyrpraksis. Han innehar spesialekspertise innenfor flere fagområder. Hans store interesse- og satsingsområde er kirurgi og lidelser i bevegelsesapparatet . Han har lang erfaring i utredning og behandling av halte hunder.
Klinikken får ukentlig henvisninger på operasjoner og utredninger fra Skien i øst til Stavanger i vest.
Bjørn Tores hovedinteresse er akutte og kroniske skader i skjelettet, som i albue, kne og rygg. Ledd- og ryggrelaterte lidelser, som for eksempel osteochondrose (OCD), korsbåndskader, skiveprolaps og cauda equina er en del av hverdagen hans, i tillegg til andreavanserte ortopediske lidelser som for eksempel beinbrudd av ulik karakter.

Bjørn Tore Anderssen har over 18 års erfaring med diagnostisering og behandling av leddlidelser hos hund ved hjelp av arthroskopi.Albue er hundens arthroskopi-ledd.
Han har blant annet deltatt på Osteosynthese basic (Davos 1988) og osteosynthese advanced (Davos 1992). Han er sertifisert for både TPLO (USA, ”Slocumenterprice” 2005) og TTA (Bern, Sveits 2008). I tillegg til dette har Bjørn Tore deltatt på en rekke kurs og kongresser i inn- og utland.

Bjørn Tores største interesse- og satsingsområdet de siste årene har vært etablering og oppbygging av en egen CT-avdeling ved klinikken.
Han kurser seg fortløpende innen dette fagfeltet og har blant annet deltatt på Advanced veterinary diagnostic imaging- practical and interactive computed tomography workshop (Scivac, Italia, 2011) og Head, neck, spine and orthpaedic CT for small animals (VETCT, Cambridge, 2012).
Bjørn Tore Anderssen har også gjennomført European School of Advanced Veterinary Studies (ESAVS) treårige kursserie innen tannbehandling og tannsykdommer (Luxemburg 2002-2006).

Bjørn Tore Anderssen liker å pleie kundekontakten med både nye og gamle kunder på nært hold og er derfor også ofte å møte i poliklinikken. Han er stort sett alltid tilgjengelig for spørsmål og gir gjerne faglige råd til både kunder og kolleger i regionen.
Bjørn Tore Anderssen er medlem av den norske veterinærforening.