Evidensia Trondheim Dyresykehus
Idag: 07:30–20:00

Katteavdeling

Velkommen til vår katteavdeling, kun forbeholdt katter!

En stor andel av våre pasienter er katter, så når vi etter 10 års drift trengte mer plass i klinikken fant vi det riktig å bygge ut med en helt egen katteavdeling.

Her har vi gleden av å kunne tilby egne, skjermede oppstallingsfasiliteter, hvor din katt får være i fred for hunder og andre dyr. Burene er todelte i høyden slik at kattens behov blir best mulig ivaretatt under oppholdet hos oss.

Katteavdelingen henger sammen med vår hovedavdeling på Tungasletta, men har egen inngang, skranke, venteværelse og behandlingsrom. I dette ligger da også at tjenestetilbudet ved katteavdelingen er det samme vidtfavnende som ved hovedavdelingen ellers, med et bredt spekter av kirurgiske og indremedisinske tjenester.

Alt vårt personale jobber ved alle våre avdelinger, noe som bidrar til at vi også ved katteavdelingen kan stille med klinikkens mest tilpassete kompetanse til de spesifikke oppgavene / pasient utredningene.

Denne avdelingen bærer preg av en rolig og behagelig atmosfære. Ring oss på 73918001 for å bestille time ved katteavdelingen eller bruk vårt timebestillingsskjema.

Rehabilitering

Velkommen til vår rehabiliteringsavdeling på avdeling Tunga. Her tar vi imot store og små firbente og deres eiere i våre nye flotte lokaler. Vi har sertifisert rehabiliteringsterapeut (CCRP) i klinikken som sørger for at din hund, eller katt, er i gode hender. Her kan vi tilby det meste innenfor rehabilitering, det være seg gjenopptrening etter kirurgi, neurologiske problemer eller andre kroniske problemer (ikke indremedisinske). Trening på vanntredemølle kan også brukes i forbindelse med vektreduksjon eller for opptrening før jakt eller ulike former for hundekonkurranser/hundesport.

Vi benytter flere ulike hjelpemidler i vårt arbeid på rehabiliteringsavdelingen. Her kan vi blant annet tilby lang vanntredemølle med motstrøm, treningsapparater, massasje, laserbehandling, ultralydbehandling og elektrisk stimulering.

Rehabilitering med vanntredemølle

Vår flotte vanntredemølle blir flittig brukt, og godt likt av våre firbente venner. Dette er en treningsform som ofte er benyttet i etterkant av mange ulike typer operasjoner, eller etter skader i skjelett, ledd, muskel og/eller sener. Av kroniske pasienter behandler vi ofte hunder med forkalkninger i rygg, skulderproblemer, samt pasienter med hofteleddsdysplasi og/eller albueleddsdysplasi. Våre absolutt vanligste pasienter er hunder som går til rehabilitering etter operasjon av patellaluksasjon eller etter korsbåndskade.

Vannet i tredemølla hjelper til med å bære hundens kroppsvekt, og ved treningen kan du tilpasse vannivå for å optimalisere treningen til det området, og de muskelgruppene du ønsker å trene. På denne måten kan hundene opprettholde sitt normale bevegelsesmønster, med samtidig optimal belastning av leddene – noe man ikke oppnår ved bassengtrening.

Hunder som har hatt ryggskader kan på denne måten lettere lære seg å gå igjen ved trening på vanntredemølle. Hunder med forkalkninger og kroniske ledd- eller ryggproblemer er ofte stive etter de har ligget, og mange har problemer med å gå. Hos disse hundene har vi ofte gode resultater, og i kombinasjon med nødvendig smertebehandling og spesialdiett med eventuelle kosttilskudd opplever vi at eiere beskriver at hundene får tilbake livsgleden igjen.

Mulighetene er mange når det kommer til trening på vanntredemølla, og alle opplegg spesialtilpasses til hver enkelt pasient. Man kan i tillegg få med et skreddersydd hjemmetreningsprogram. Kanskje vi kan hjelpe deg og din hund? Ta gjerne kontakt for en prat eller ring oss på73 91 80 01 for å bestille time ved rehabiliteringsavdelingen, eller bruk vårt timebestillingsskjema.