Smitteverntiltak ved dyreklinikken

Oppdaterte smitteverntiltak og lokal informasjon korona

I forbindelse med endret smittesituasjon i samfunnet, og endrede smitteverntiltak og restriksjoner i ulike bransjer, har vi nå endret smitteverntiltakene ved dyreklinikkene våre. Alle endringene er gjort i direkte dialog med, og etter anbefaling fra, Folkehelseinstituttet.

Smitteverntiltak i forbindelse med korona er fortsatt gjeldende ved alle våre dyresykehus og dyreklinikker. Det er viktig for dyrehelsen i Norge at dyreklinikkene ikke må stenge, så vi gjør det vi kan for å beskytte både våre ansatte og deg som kunde. For å begrense smitterisikoen for de ansatte som fremdeles går på jobb, har vi iverksatt en rekke smitteverntiltak. 

Oppdatering 29.9.2020 – krav om munnbind

I de kommuner der det er anbefalt å bruke munnbind på kollektivtransport, innfører vi nå et krav om bruk av munnbind for alle som er med under klinisk undersøkelse av dyr hos veterinær. Dette gjelder i første omgang våre dyreklinikker i Oslo og omkringliggende kommuner. For de som ikke har med eget munnbind, kan de kjøpes ved klinikken til kr 15,- pr stk.

Vi tilbyr behandling av kjæledyr under koronapandemien

For å sikre god dyrevelverd, holder våre dyreklinikker og dyresykehus åpent under den pågående koronapandemien. Vi følger de strenge retningslinjene som er bestemt av myndighetene samtidig som vi også har satt inn ekstra tiltak på våre dyreklinikker for å begrense smitterisikoen for ansatte og kunder. Våre ansatte har lang erfaring med å ivareta strenge retningslinjer for hygiene, slik at det nå – som alltid – skal være trygt å ta med ditt kjæledyr inn til en av våre dyreklinikker.

Oppdaterte smitteverntiltak mot koronavirus

Slik bidrar vi til felles dugnad for å begrense smitten.

Oppdaterte smitteverntiltak koronavirus - adgangskontroll for personer i karantene og med luftveissymptomer Oppdaterte smitteverntiltak koronavirus - kun 1 person får følge med dyret inn på klinikken

Adgangskontroll

Ledsager

Ingen adgang for personer fra husholdninger i karantene eller som viser luftveissymptomer. Kun 1 person skal følge hvert dyr (ingen barn).

NB! Ved noen av våre dyreklinikker må du vente utenfor før du får komme inn da vi enkelte steder har for lite rom til å overholde regelen med 1 meters avstand mellom personer.

Dyr fra husholdninger i karantene skal ledsages av noen som ikke omfattes av karantenen. Personer med luftveissymptomer ringer klinikken og venter så i bilen til du blir kontaktet av en ansatt.
Oppdaterte smitteverntiltak koronavirus - kun timebestilling Oppdaterte smitteverntiltak koronavirus - vi ber deg holde minimum 1 meters avstand

Timeavtale

Avstand

Vi tar kun imot dyr etter timeavtale – ingen drop-in timer. Vi prioriterer syke dyr. Vi ber deg holde minst 1 meters avstand til oss som jobber her og andre kunder.
Smitteverntiltak - vi desinfiserer kontaktflater flere ganger i løpet av dagen Smitteverntiltak - betal med kort

Smittevern

Betal med kort

Vi desinfiserer viktige kontaktpunkt flere ganger daglig: håndtak, betalingsterminal, bord osv. Vi vil ikke tilby deg kaffe, vann eller blader å lese i denne perioden. Som et tiltak mot koronasmitte, oppfordrer vi alle våre kunder til å betale med kort. Koden kan du slå med kortet som hjelpemiddel!
Bruk munnbind ved undersøkelse av dyr ved dyreklinikk

Munnbind

I de kommuner der det er anbefalt å bruke munnbind på kollektivtransport, innfører vi nå et krav om bruk av munnbind for alle som er med under klinisk undersøkelse av dyr hos veterinær. Dette gjelder i første omgang våre dyreklinikker i Oslo-området. For de som ikke har med eget munnbind, kan de kjøpes ved klinikken til kr 15,- pr stk.

Åpningstider og tilbud ved våre dyreklinikker og dyresykehus

Alle våre dyreklinikker og dyresykehus opprettholder nå normale åpningstider og tilbud. Vi tilbyr fortsatt ikke drop-in timer, så alle som skal til oss må bestille time på forhånd.

Vi prioriterer alltid kritisk syke dyr. Om dyret ditt blir akutt syk, ringer du til klinikken før du kommer.

Klinikk og link til hjemmeside/Facebookside og status åpningstid

Oslo og omegn

Evidensia Oslo Dyresykehus (Facebook) (døgnbemannet dyresykehus med veterinær alltid til stede)

Evidensia Volvat Dyreklinikk (Facebook)

Evidensia Dyreklinikk Bryn (Facebook)

Evidensia Dyreklinikk Oppsal (Facebook)

Evidensia Groruddalen Dyreklinikk (Facebook)

Evidensia Bærum Dyrehospital (Facebook)

Evidensia Lørenskog Dyreklinikk (Facebook)

Evidensia Nannestad Dyreklinikk (Facebook)

Evidensia Gjerdrum Dyreklinikk (Faceook)

Evidensia Åssiden Dyreklinikk (Facebook)

Vestfold og Telemark

Evidensia Vestfold Dyrehospital (Facebook)

Agder

Evidensia Kristiansand Dyreklinikk (Facebook)

Evidensia Søgne Dyreklinikk (Facebook)

Innlandet

Evidensia Dyreklinikk Lillehammer (Facebook)

Evidensia Dyreklinikk Gausdal (Facebook)

Evidensia Dyreklinikk Otta (Facebook)

Trøndelag

Evidensia Trondheim Dyresykehus (Facebook) (døgnbemannet smådyrvakt)

Evidensia Trøndelag Dyreklinikk (Facebook)

Evidensia Orkdal Dyresenter (Facebook)

Nordland

Evidensia Bodø Dyresykehus (Facebook)

Troms og Finnmark

Evidensia Tromsø Veterinærsenter (Facebook)

NYHET! Videokonsultasjoner via mobilen

Vi tilbyr nå også videokonsultasjoner via appen MinDyrlege. Les mer om den nye tjenesten!

Råd til hundeeiere

Utfra det vi vet så langt, ser det ikke ut til at våre kjæledyr blir smittet med viruset SARS-Cov-19, eller kan utvikle sykdommen Covid-19. Vi kan ikke utelukke at de kan være passive overførere av viruset, som ved enhver annen kontakt[gjenstand]. Her kommer derfor noen gode råd til alle hundeeiere!

  • Respekter at andre hunder og mennesker ikke vil hilse på din hund. Har du ikke full kontroll på hunden din, skal du ifølge Hundeloven ha hunden i bånd. Dette gjelder for øvrig hele året
  • Generelt bør du ikke la hunden din slikke deg i ansiktet
  • Du bør generelt også alltid vaske hendene godt etter å ha håndtert hund, katt eller andre dyr
  • Sørg for at hunden din får luftingen og mosjonen den trenger
  • Har du testet positivt for korona – ikke la hunden sove i sengen din, vær ekstra nøye med hygienen, vask hender før og etter all håndtering og ikke ha dyret i nærkontakt med ansiktet
  • Vask gjerne hunden din om du har behov for å oppsøke veterinær

Reise med kjæledyr

Mattilsynets regler for reise med og import av kjæledyr gjelder som vanlig.

Les retningslinjer fra Mattilsynet her

 

Finn din nærmeste dyreklinikk her

 

Vi takker for at alle overholder våre oppdaterte smitteverntiltak mot koronavirus i denne nasjonale dugnaden for å redusere smittespredning!

Les tidligere saker:

Nytt koronavirus (coronavirus) – publisert 3. mars 2020

Smitteverntiltak for dyreklinikkbesøk – publisert 12. mars 2020

Koronavirus hos kjæledyr – publisert 30. mars 2020