Smitteverntiltak ved dyreklinikken

Oppdaterte smitteverntiltak og lokal informasjon korona

I forbindelse med endret smittesituasjon i samfunnet, og endrede smitteverntiltak og restriksjoner i ulike bransjer, har vi nå endret smitteverntiltakene ved dyreklinikkene våre. Alle endringene er gjort i direkte dialog med, og etter anbefaling fra, Folkehelseinstituttet.

Oppdaterte smitteverntiltak i forbindelse med korona er nå satt inn på alle våre dyresykehus og dyreklinikker. Det er viktig for dyrehelsen i Norge at dyreklinikkene ikke må stenge, så vi gjør det vi kan for å beskytte både våre ansatte og deg som kunde. Men med utvidede karantenebestemmelser er det uunngåelig at vi også blir rammet. For å begrense smitterisikoen for de ansatte som fremdeles går på jobb, har vi iverksatt en rekke smitteverntiltak. Dessverre har noen av våre dyreklinikker måtte redusere sitt tilbud i perioden.

Vi tilbyr behandling av kjæledyr under koronapandemien

For å sikre god dyrevelverd, holder våre dyreklinikker og dyresykehus åpent under den pågående koronapandemien. Vi følger de strenge retningslinjene som er bestemt av myndighetene samtidig som vi også har satt inn ekstra tiltak på våre dyreklinikker for å begrense smitterisikoen for ansatte og kunder. Våre ansatte har lang erfaring med å ivareta strenge retningslinjer for hygiene, slik at det nå – som alltid – skal være trygt å ta med ditt kjæledyr inn til en av våre dyreklinikker.

Oppdaterte smitteverntiltak mot koronavirus

Slik bidrar vi til felles dugnad for å begrense smitten.

Oppdaterte smitteverntiltak koronavirus - adgangskontroll for personer i karantene og med luftveissymptomer Oppdaterte smitteverntiltak koronavirus - kun 1 person får følge med dyret inn på klinikken

Adgangskontroll

Ledsager

Ingen adgang for personer fra husholdninger i karantene eller som viser luftveissymptomer. Kun 1 person skal følge hvert dyr (ingen barn).

NB! Ved noen av våre dyreklinikker må du vente utenfor før du får komme inn da vi enkelte steder har for lite rom til å overholde regelen med 1 meters avstand mellom personer.

Dyr fra husholdninger i karantene skal ledsages av noen som ikke omfattes av karantenen. Personer med luftveissymptomer ringer klinikken og venter så i bilen til du blir kontaktet av en ansatt.
Oppdaterte smitteverntiltak koronavirus - kun timebestilling Oppdaterte smitteverntiltak koronavirus - vi ber deg holde minimum 1 meters avstand

Timeavtale

Avstand

Vi tar kun imot dyr etter timeavtale – ingen drop-in timer. Vi prioriterer syke dyr. Vi ber deg holde minst 1 meters avstand til oss som jobber her og andre kunder.
Smitteverntiltak - vi desinfiserer kontaktflater flere ganger i løpet av dagen Smitteverntiltak - vi kan møte deg i ekstra beskyttelsesutstyr

Smittevern

Smittevern

Vi desinfiserer viktige kontaktpunkt flere ganger daglig: håndtak, betalingsterminal, bord osv. Vi vil ikke tilby deg kaffe, vann eller blader å lese i denne perioden.
Hygienetiltak - vask dyret ditt før du kommer Smitteverntiltak - betal med kort

Vask gjerne dyret ditt før du kommer

Betal med kort

I og med at viruspartikler kan overføres på overflater, blir vi glade om du kommer til oss med en nyvasket hund! Husk bare å tørke pelsen godt før dere går ut. Som et tiltak mot koronasmitte, oppfordrer vi alle våre kunder til å betale med kort. Koden kan du slå med kortet som hjelpemiddel!

Åpningstider og tilbude ved våre dyreklinikker og dyresykehus

Her ser dere en rask status på alle våre klinikker. Klikk deg videre inn på den spesielle klinikken for å få oversikt over endringene.

Vi minner på at vi nå tilbyr KUN timer via forhåndsbestilling (IKKE DROP-IN). Det betyr at om dyret ditt blir akutt syk, må du ringe inn til klinikken før du kommer.

Klinikk og link til hjemmeside/Facebookside og status åpningstid

Oslo og omegn

Evidensia Oslo Dyresykehus (Facebook) – Normal åpningstid (døgnvakt)

Evidensia Volvat Dyreklinikk (Facebook) –  Normal åpningstid

Evidensia Dyreklinikk Bryn (Facebook) –  Redusert åpningstid (ikke åpent lørdager)

Evidensia Dyreklinikk Oppsal (Facebook)Normal åpningstid

Evidensia Groruddalen Dyreklinikk (Facebook) – Normal åpningstid

Evidensia Bærum Dyrehospital (Facebook) –  Redusert åpningstid 

Evidensia Lørenskog Dyreklinikk (Facebook)Normal åpningstid

Evidensia Nannestad Dyreklinikk (Facebook) – Normal åpningstid

Evidensia Gjerdrum Dyreklinikk (Faceook) –  Normal åpningstid 

Evidensia Åssiden Dyreklinikk (Facebook)Normal åpningstid

Vestfold og Telemark

Evidensia Vestfold Dyrehospital (Facebook) – Normal åpningstid

Agder

Evidensia Kristiansand Dyreklinikk (Facebook) –  Redusert åpningstid 

Evidensia Søgne Dyreklinikk (Facebook)Normal åpningstid

Innlandet

Evidensia Dyreklinikk Lillehammer (Facebook)Normal åpningstid

Evidensia Dyreklinikk Gausdal (Facebook)Normal åpningstid

Evidensia Dyreklinikk Otta (Facebook)Normal åpningstid

Trøndelag

Evidensia Trondheim Dyresykehus (Facebook)Normal åpningstid (døgnbemannet smådyrvakt)

Evidensia Trøndelag Dyreklinikk (Facebook)Normal åpningstid

Evidensia Orkdal Dyresenter (Facebook) –  Redusert åpningstid 

Nordland

Evidensia Bodø Dyresykehus (Facebook)Normal åpningstid

Troms og Finnmark

Evidensia Tromsø Veterinærsenter (Facebook) – Redusert åpningstid 

NYHET! Videokonsultasjoner via mobilen

Vi tilbyr nå også videokonsultasjoner via appen MinDyrlege. Les mer om den nye tjenesten!

Råd til hundeeiere

Utfra det vi vet så langt, ser det ikke ut til at våre kjæledyr blir smittet med viruset SARS-Cov-19, eller kan utvikle sykdommen Covid-19. Vi kan ikke utelukke at de kan være passive overførere av viruset, som ved enhver annen kontakt[gjenstand]. Her kommer derfor noen gode råd til alle hundeeiere!

  • Respekter at andre hunder og mennesker ikke vil hilse på din hund. Har du ikke full kontroll på hunden din, skal du ifølge Hundeloven ha hunden i bånd. Dette gjelder for øvrig hele året
  • Generelt bør du ikke la hunden din slikke deg i ansiktet
  • Du bør generelt også alltid vaske hendene godt etter å ha håndtert hund, katt eller andre dyr
  • Sørg for at hunden din får luftingen og mosjonen den trenger
  • Har du testet positivt for korona – ikke la hunden sove i sengen din, vær ekstra nøye med hygienen, vask hender før og etter all håndtering og ikke ha dyret i nærkontakt med ansiktet
  • Vask gjerne hunden din om du har behov for å oppsøke veterinær

Unntak for innførsel av hund til Norge fra EØS-land

På grunn av koronaviruset er mange klinikker i utlandet kun åpne for akuttpasienter. Mattilsynet vil derfor ikke kreve at hundene har fått behandling mot Revens dvergbendelorm før innreise. I stedet skal hundeeiere etter ankomst til Norge kontakte veterinær for å få resept på medisin som de selv skal gi til hunden.

Hunden skal holdes i hjemmekarantene i minst ett døgn etter behandlingen. I denne perioden er det veldig viktig å plukke opp hundens avføring.

Les alle retningslinjer fra Mattilsynet her

 

Finn din nærmeste dyreklinikk her

 

Vi takker for at alle overholder våre oppdaterte smitteverntiltak mot koronavirus i denne nasjonale dugnaden for å redusere smittespredning!

Les tidligere saker:

Nytt koronavirus (coronavirus) – publisert 3. mars 2020

Smitteverntiltak for dyreklinikkbesøk – publisert 12. mars 2020

Koronavirus hos kjæledyr – publisert 30. mars 2020