Smitteverntiltak ved dyreklinikken

Oppdaterte smitteverntiltak og lokal informasjon korona

Oppdaterte smitteverntiltak i forbindelse med korona er nå satt inn på alle våre dyresykehus og dyreklinikker. Det er viktig for dyrehelsen i Norge at dyreklinikkene ikke må stenge, så vi gjør det vi kan for å beskytte både våre ansatte og deg som kunde. Men med utvidede karantenebestemmelser er det uunngåelig at vi også blir rammet. For å begrense smitterisikoen for de ansatte som fremdeles går på jobb, har vi i dag iverksatt nye smitteverntiltak. Dessverre har noen av våre dyreklinikker og dyresykehus måtte redusere sitt tilbud i perioden som kommer. 

Oppdaterte smitteverntiltak mot koronavirus

Slik bidrar vi til felles dugnad for å begrense smitten.

Oppdaterte smitteverntiltak koronavirus - adgangskontroll for personer i karantene og med luftveissymptomer Oppdaterte smitteverntiltak koronavirus - kun 1 person får følge med dyret inn på klinikken

Adgangskontroll

Ledsager

Ingen adgang for personer fra husholdninger i karantene eller som viser luftveissymptomer. Kun 1 person skal følge hvert dyr (ingen barn).

NB! Ved noen av våre dyreklinikker må du vente utenfor før du får komme inn da vi enkelte steder har for lite rom til å overholde regelen med 1 meters avstand mellom personer.

Dyr fra husholdninger i karantene skal ledsages av noen som ikke omfattes av karantenen. Personer med luftveissymptomer ringer klinikken og venter så i bilen til du blir kontaktet av en ansatt.
Oppdaterte smitteverntiltak koronavirus - kun timebestilling Oppdaterte smitteverntiltak koronavirus - vi ber deg holde minimum 1 meters avstand

Timeavtale

Avstand

Vi tar kun imot dyr etter timeavtale – ingen drop-in timer. Vi prioriterer syke dyr. Vi ber deg holde minst 1 meters avstand til oss som jobber her og andre kunder.
Oppdaterte smitteverntiltak koronavirus - vi ønsker at våre ansatte håndterer dyrene mest mulig Oppdaterte smitteverntiltak koronavirus - vi desinfiserer kontaktflater flere ganger i løpet av dagen

Avstand

Smittevern

Vi ønsker at vårt personale skal håndtere dyret mest mulig. Det kan derfor være at vi ber deg om å vente utenfor behandlingsrommet mens vi undersøker ditt dyr. Vi desinfiserer viktige kontaktpunkt flere ganger daglig: håndtak, betalingsterminal, bord osv. Vi vil ikke tilby deg kaffe, vann eller blader å lese i denne perioden.
Oppdaterte smitteverntiltak koronavirus - vi kan møte deg i ekstra beskyttelsesutstyr Oppdaterte smitteverntiltak koronavirus - vask dyret ditt før du kommer

Smittevern

Vask gjerne dyret ditt før du kommer

Personalet vårt kan i enkelte tilfeller møte deg med ekstra beskyttelsesutstyr som f.eks. munnbind og frakk. I og med at viruspartikler kan overføres på overflater, blir vi glade om du kommer til oss med en nyvasket hund! Husk bare å tørke pelsen godt før dere går ut.
Oppdaterte smitteverntiltak koronavirus - betal med kort

Betal med kort

Som et tiltak mot koronasmitte, oppfordrer vi alle våre kunder til å betale med kort. Koden kan du slå med kortet som hjelpemiddel!

Status på våre dyreklinikker og dyresykehus

Her ser dere en rask status på alle våre klinikker. Klikk deg videre inn på den spesielle klinikken for å få oversikt over endringene.

Vi minner på at vi nå tilbyr KUN timer via forhåndsbestilling (IKKE DROP-IN). Det betyr at om dyret ditt blir akutt syk, må du ringe inn til klinikken før du kommer.

Klinikk og link til hjemmeside/Facebookside og status åpningstid

Oslo og omegn

Evidensia Oslo Dyresykehus (Facebook) – Normal åpningstid (døgnvakt)

Evidensia Volvat Dyreklinikk (Facebook) –  Redusert åpningstid 

Evidensia Dyreklinikk Bryn (Facebook) –  Redusert åpningstid lørdag

Evidensia Dyreklinikk Oppsal (Facebook) – STENGT

Evidensia Groruddalen Dyreklinikk (Facebook) – Normal åpningstid

Evidensia Bærum Dyrehospital (Facebook) –  Redusert åpningstid 

Evidensia Lørenskog Dyreklinikk (Facebook) –  Redusert åpningstid 

Evidensia Nannestad Dyreklinikk (Facebook) – Normal åpningstid

Evidensia Gjerdrum Dyreklinikk (Faceook) –  STENGT

Evidensia Åssiden Dyreklinikk (Facebook)Normal åpningstid

Vestfold og Telemark

Evidensia Vestfold Dyrehospital (Facebook) – Normal åpningstid

Agder

Evidensia Kristiansand Dyreklinikk (Facebook) –  Redusert åpningstid 

Evidensia Søgne Dyreklinikk (Facebook)Redusert åpningstid

Innlandet

Evidensia Dyreklinikk Lillehammer (Facebook) –  Redusert åpningstid 

Evidensia Dyreklinikk Gausdal (Facebook)STENGT

Evidensia Dyreklinikk Otta (Facebook) – Normal åpningstid

Trøndelag

Evidensia Trondheim Dyresykehus (Facebook) –  Redusert åpningstid lørdager (døgnbemannet smådyrvakt)

Evidensia Trøndelag Dyreklinikk (Facebook)

Evidensia Orkdal Dyresenter (Facebook) –  Redusert åpningstid 

Nordland

Evidensia Bodø Dyresykehus (Facebook)

Troms og Finnmark

Evidensia Tromsø Veterinærsenter (Facebook) – Redusert åpningstid 

 

Vi jobber med å finne løsninger slik at vi snart kan tilby videokonsultasjoner for smådyr. Vi kommer tilbake med mer informasjon. 

Råd til hundeeiere

Utfra det vi vet så langt, ser det ikke ut til at våre kjæledyr blir smittet med viruset SARS-Cov-19, eller kan utvikle sykdommen Covid-19. Vi kan ikke utelukke at de kan være passive overførere av viruset, som ved enhver annen kontakt[gjenstand]. Her kommer derfor noen gode råd til alle hundeeiere!

  • Respekter at andre hunder og mennesker ikke vil hilse på din hund. Har du ikke full kontroll på hunden din, skal du ifølge Hundeloven ha hunden i bånd. Dette gjelder for øvrig hele året
  • Generelt bør du ikke la hunden din slikke deg i ansiktet
  • Du bør generelt også alltid vaske hendene godt etter å ha håndtert hund, katt eller andre dyr
  • Sørg for at hunden din får luftingen og mosjonen den trenger
  • Har du testet positivt for korona – ikke la hunden sove i sengen din, vær ekstra nøye med hygienen, vask hender før og etter all håndtering og ikke ha dyret i nærkontakt med ansiktet
  • Vask gjerne hunden din om du har behov for å oppsøke veterinær

Unntak for innførsel av hund til Norge

På grunn av koronaviruset er mange klinikker i utlandet kun åpne for akuttpasienter. Mattilsynet vil derfor ikke kreve at hundene har fått behandling mot Revens dvergbendelorm før innreise. I stedet skal hundeeiere etter ankomst til Norge kontakte veterinær for å få resept på medisin som de selv skal gi til hunden.

Hunden skal holdes i hjemmekarantene i minst ett døgn etter behandlingen. I denne perioden er det veldig viktig å plukke opp hundens avføring.

Finn din nærmeste dyreklinikk her

 

Vi takker for at alle overholder våre oppdaterte smitteverntiltak mot koronavirus i denne nasjonale dugnaden for å redusere smittespredning!

Les tidligere saker:

Nytt koronavirus (coronavirus) – publisert 3. mars 2020

Smitteverntiltak for dyreklinikkbesøk – publisert 12. mars 2020