Regionale og strenge smitteverntiltak gjelder for våre dyreklinikker i Oslo-regionen. 

Lettelser for våre dyreklinikker i resten av landet. Les om tiltakene her.

Smitteverntiltak ved besøk til dyreklinikk eller dyresykehus

Smitteverntiltak for dyreklinikkbesøk

Smitteverntiltak er iverksatt ved alle våre dyreklinikker og dyresykehus. Så langt er det ikke er noe som tyder på at det nye koronaviruset kan infisere kjæledyr og gi sykdom hos dem. I og med at viruspartikler kan overføres via overflater, ønsker vi likevel å innføre tiltak for å redusere risikoen for at SARS-CoV-2 smitter til ansatte fra våre dyrepasienter. Det er viktig for dyrehelsen i Norge at dyreklinikkene ikke må stenge, så vi gjør det vi kan for å beskytte både våre ansatte og deg som kunde.

Smitteverntiltak for dyr fra husholdninger som er i koronakarantene

  • Dyr som bor i husholdninger med koronakarantene (enten pga mistenkt, eller påvist smitte), skal ikke tas med til dyreklinikken uten at det er avtalt på forhånd.
  • Ring dyreklinikken og diskuter behovet for å komme inn. Ikke-akutte tilfeller skal vente til husholdningen er ute av karantene.
  • Ved avklart og avtalt behov for akutt veterinærmedisinsk behandling skal dyret om mulig dusjes rett i forkant av besøket. Tørk dyret godt før avreise hjemmefra. Dyret skal ledsages til dyreklinikken av noen som ikke er omfattet av karantenen.
  • Ring inn til klinikken ved ankomst, og vent i bilen til ansatte kontakter dere der. Personer fra husholdninger i karantene skal ikke bli med inn på dyreklinikken.
  • Dyret ditt vil bli håndtert av ansatte med beskyttelsestøy, og vil bli håndtert som en isolatpasient for å unngå overføring av eventuelle viruspartikler. Personellet vårt er vant til å håndtere våre firbente pasienter på denne måten, og selv om de har på seg hansker, briller og masker sørger de for god trygghet og omsorg for dyrene.
  • All videre kommunikasjon vil skje via telefon eller andre digitale plattformer.

Eiere med symptomer fra luftveiene

Dersom du har feber, hoste, kortpustethet eller andre symptomer fra luftveiene ønsker vi at du tar kontakt med oss før du kommer inn på dyreklinikken selv om det ikke er konkret mistanke om Covid-19. I slike tilfeller vil vi bestrebe å hjelpe deg, uten at du kommer inn på klinikken. Det kan for eksempel være aktuelt at du venter i bilen, mens noen av oss henter dyret ditt inn til konsultasjon.

Finn din nærmeste dyreklinikk her

Generelle smitteverntiltak

Smitteverntiltak koronavirus - vi håndhilser ikke Smitteverntiltak koronavirus - tilgang til håndsprit
Håndhilser ikke
Gir deg tilgang til håndsprit
Vi er like glade for å se deg som før, men vi utsetter håndhilsingen til en annen gang Benytt deg gjerne av håndspriten vi har satt frem, både når du kommer og når du går.
Smitteverntiltak koronavirus - påminner om luftveishygiene om Smitteverntiltak koronavirus - ekstra fokus på klinikkhygiene
Minner deg på luftveishygiene
Har ekstra fokus på klinikkhygiene
Hosting og nysing hører hjemme i papirlommetørklær som deretter kastes. Alternativt kan albuekroken brukes. Etterpå brukes håndsprit eller -vask. Evidensia har omfattende hygieneretningslinjer som gjelder på alle våre dyreklinikker.
Smitteverntiltak - vask dyret ditt før du kommer
Vask gjerne dyret ditt før du kommer
I og med at viruspartikler kan overføres på overflater, blir vi glade om du kommer til oss med en nyvasket hund! Husk bare å tørke pelsen godt før dere går ut.

Kilder

Folkehelseinstituttet

Veterinærinstituttet

WHO

Mattilsynet