Evidensia Trøndelag Dyreklinikk

Evidensia Trøndelag Dyreklinikk

din lokale veterinær på Charlottenlund

I dag: 08:00 ­- 15:30

Akuttvakt

Vårt behandlingstilbud

Onkologi (læren om kreftsykdommer)

En høy andel av hunder og katter utvikler svulster eller systemiske kreftsykdommer i løpet av levetiden. Mange av kreftsykdommene som påvises er av samme type som vi kjenner fra mennesker. De fleste kulene som opptrer i huden er heldigvis godartede, men de må undersøkes og det kan fastslås med en vevsprøve hvilken kul man har med å gjøre og svulsten behøver da ikke alltid å behandles.

Dette røntgenbilde viser en svulst i lungene

Den vanligste måten å behandle kreftsykdommer i første omgang på er å fjerne svulsten kirurgisk. Noen ondartede kreftsykdommer kan imidlertid kreve en annen type behandling. Hunder og katter kan behandles med cellegift med det formål å holde sykdommen i sjakk over lengre tid samt for å hindre spredning til andre steder i kroppen. Et onkologisk team bestående av en erfaren kirurg og en onkolog gir de beste mulighetene for et vellykket resultat av eventuell behandling i mange tilfeller.

Onkologisk kirurgi

Kirurgi er ofte den anbefalte behandlingen for kreftsvulster i hunder og katter. De fleste svulstene er relativt enkle å fjerne kirurgisk og kan fjernes som et dagskirurgisk inngrep hos din lokale veterinær. Innimellom forekommer imidlertid mer omfattende svulster eller kreftformer som i sin karakter krever mer radikal kirurgi. Det kan da være behov for en kirurg med særlig kompetanse innen onkologisk kirurgi for å bedre prognosen for helbredelse og for å redusere risikoen for komplikasjoner.

Cellegift

Før man tar beslutning om eventuell cellegiftbehandling må dyret undersøkes nøye for å vite hvor langt sykdommen er kommet. Cellegiftbehandlingen har som mål på å opprettholde dyrets livskvalitet mens man prøver å slå kreftsykdommen tilbake. Dyrets levetid med god kvalitet forlenges, men dessverre vil cellegift bare i få tilfeller kunne kurere dyret helt for sykdommen. Uavhengig av hvilken behandling man velger er det aller viktigste at dyret ikke lider unødig. Det er alltid vårt viktigste fokusområde.

Cellegiftbehandling av dyr bør kun gjøres av veterinærer med særskilt kompetanse innen kreftsykdommer (onkologi). Her ved Evidensia Trøndelag Dyreklinikk har vi kunnskap og kompetanse til å utføre både enkle og avanserte onkologiske utredninger. Vårt kunnskapsrike og dyktige onkologiteam er stolte over å kunne tilby den optimale behandlingen til pasienter med alvorlige onkologiske problemstillinger og samtidig bistå med rådgivning og veiledning til dyreeiere og deres familie. Vi står ved deres side hele veien og kan tilby avansert diagnostikk og behandling både i form av tradisjonell cellegift og nyutviklede behandlingsmodaliteter. Vi utfører avansert onkologisk kirurgi på de fleste organsystemer og kan i tillegg, ved behov tilby døgnbemannet oppstalling hos vår søsterklinikk, Evidensia Trondheim Dyresykehus. Noe som betyr 24 timers overvåkning og pleie etter store kirurgiske inngrep og behandlinger for pasienter som trenger dette.

 

Dette sier kundene

4

Dyktige men dyrt

5

Takk for at dere har tatt vare på katten vår i mange år. Jeg setter pris på deres profesjonalitet og menneskelige tilnærming.

5

Alle som jobber der var utrolig snille og hjelpsomme. De jobbet effektivt, svarte på alle spørsmål og adresserte alt jeg tok opp angående katten min. Jeg føler at både jeg og min katt ble svært godt ivaretatt. Dette er første gang jeg har vært hos veterinær i mitt liv, og jeg er veldig glad for at Evidensia fikk være mitt førsteinntrykk. Kan anbefale på det høyeste, og kommer definitivt til å benytte meg av Evidensia igjen selv i fremtiden!

5

Hamlet Hund, nå 16.5 år, var igjen til sjekk hos dere. Susanna og Camilla er så proffe, og det betyr så mye for oss som kjenner vår hund, men ikke alt med hund. Ikke minst nå som Hamlet er en eldre hund er det betryggende med gode anbefalinger. Vi har alltid vært fornøyd med dere. Torild og Kent.

Basert på vurderinger fra Google

Åpningstider ved Trøndelag Dyreklinikk

Åpningstider

  • Mandag
    08:00 ­- 15:30
  • Tirsdag
    08:00 ­- 15:30
  • Onsdag
    08:00 ­- 15:30
  • Torsdag
    08:00 ­- 18:00
  • Fredag
    08:00 ­- 15:30
  • Lørdag
    Stengt
  • Søndag
    Stengt

Medarbeidere

Tove-Mette Brennhaug

Klinikkleder

Tove-Mette Brennhaug

Fredrik Hoholm

Fagansvarlig veterinær

Fredrik Hoholm

Fredrik er utdannet ved Mississippi State universitet, College of veterinary medicine, i USA i 2006. Vi finner ofte Fredrik med hodet i en bok eller gravende etter kunnskap på nettet. Han slutter aldri å utvikle seg og finner veterinærmedisin svært interessant. Det han synes er morsomst med jobben er å komme frem til rett diagnose. Han er videreutdannet innen onkologi, som er læren om og kunnskap om kreftsykdommer. For tiden holder han også på med master innen neurologi.
Les mer om Fredrik
Camilla B. Sletbakk

Veterinær

Camilla B. Sletbakk

Camilla er utdannet fra University of Veterinary and Pharmaceutical sciences i Brno, Tsjekkia. Hun har opparbeidet seg mye erfaring innen indremedisin og akuttmedisin, og tar en stor andel av indremedisinske utredninger på klinikken. Hun har rikelig med kurs innen billeddiagnostikk, akuttmedisin og ortopedi, samt at hun for tiden er godt i gang med smådyrespesialisering (Masters of companian animal clinical science i Danmark)  
Les mer om Camilla
Audrey Webb Hoholm

Veterinær

Audrey Webb Hoholm

Audrey har jobbet mange år i USA i flere år, før hun flyttet til Norge. Hun jobber hovedsakelig med og tar henvisninger i kardiologi (hjertepasienter), men hennes kompetanse er også svært bred innen feltene indremedisin ink/ ultralyd, radiologi og tannbehandling. Hun har rikelig med etterutdanning innen billeddiagnostikk (ultralyd, røntgen og CT), kardiologi, samt at hun for tiden er godt i gang med smådyrespesialisering (Masters of companian animal clinical science i Danmark). 
Les mer om Audrey
Våre medarbeidere

Innlegg fra Facebook