Evidensia Oslo Dyresykehus utvider: Åpner landets største øyeavdeling for smådyr

mandag 19. oktober 2020
Øyeteamet ved Evidensia Oslo Dyresykehus

F.v.: Line Torbjörnsen, dyrepleier; Katarina Storli, øyelyser, spesialist i smådyrsykdommer @ hund og katt, mastergrad i kardiologi; Tobias Revold, øyelyser, PhD, diplomat i oftalmologi; Siv Grosås, øyelyser, spesialist i smådyrsykdommer @ hund og katt, resident i oftalmologi og Ernst Otto Ropstad, øyelyser, PhD, diplomat i oftalmologi.

1. november 2020 åpner Evidensia Oslo Dyresykehus Norges største veterinære øyeavdeling. Noen av landets fremste veterinærer er i spissen av et sterkt faglig miljø innen øyehelse for smådyr.

Dyresykehuset har hatt tilholdssted på Ensjø siden 1986, og ble en del av Evidensia i 2012. Når sykehuset nå utvider sitt tilbud og etablerer en separat øyeavdeling, er det unikt i norsk sammenheng. Mange av Norges ledende veterinærer og spesialister er i staben hos Evidensia Oslo Dyresykehus.

Norges største veterinære fagmiljø innen øyehelse

Helt siden oppstarten har klinikken hatt høy kompetanse innen øyerelaterte sykdommer hos dyr, noe som rendyrkes gjennom denne satsingen.

– Med det nyeste innen teknologi og utstyr, særdeles høy faglig kompetanse, mange spesialister og kvalifisert personell, er behandlingstilbudet innen smådyrhelse ved Evidensia Oslo Dyresykehus svært komplett, sier Monica Heggelund, veterinær og faglig ansvarlig i Evidensia Dyrehelse Norge.

– Den nye avdelingen er et uvurderlig undersøkelses- og behandlingstilbud til alle hobby- og kjæledyr. Selv om alle veterinærer har en viss kompetanse innen feltet, vil det ofte være situasjoner som krever mer medisinsk eller kirurgisk ekspertise. Denne ekspertisen finner man nå hos oss, sier Heggelund.

Heggelund nevner eksempler som omfattende skader, øyelokksoperasjoner, hornhinne- eller netthinnesykdommer, grå eller grønn stær. Hun poengterer at øyeproblemer er vanlige hos mange smådyr, og spesielt hos hunder.

– Det er flere diagnoser enn symptomer relatert til øyehelse, så det skjer stadig at dyreeier ikke oppdager at dyrets øyne skaper problemer. Kniper hunden øynene mye, er rød på det hvite i øyet, eller det renner fra det, kan det tyde på at et besøk hos veterinær er på sin plass, sier Heggelund.

Veterinær utfører øyelysing på katt

Alle veterinærene ved den nye øyeavdelingen er autoriserte øyelysere og har i tillegg flere etterutdanninger innen øyehelse.

Spesialkompetanse ved øyeavdelingen

Den nye øyeavdelingen hos Evidensia Oslo Dyresykehus har knyttet til seg noen av landets fremste eksperter, hvorav to veterinærer har den europeiske utdannelsen Diplomate of European College of Veterinary Ophthalmology, mens en tredje er i ferd med å avslutte dette utdanningsløpet. Alle tre arbeider med øyehelse hos dyr på heltid.

– Samtlige veterinærer ved den nye øyeavdelingen er autoriserte øyelysere, og med etterutdannet anestesipersonell, er teamet på Ensjø noe av det beste som er å oppdrive her i landet innen øyehelse hos smådyr, sier Heggelund og legger til:

– Vi har en rekke kompetente veterinærer med etterutdanning som dekker de fleste fagfelt. Disse sørger for at dyreeiere har et solid veterinærfaglig tilbud i Oslo og omegn, samt for henviste pasienter, presiserer Monica Heggelund.

Veterinær og dyrepleier gjør øyelysing av hund

Dyrepleier Line Torbjörnsen vil være en fast del av teamet på Ensjø for å støtte våre veterinærer med spesialkompetanse innen øyehelse. Her med øyelyser, spesialist i smådyrsykdommer – hund og katt, resident i oftalmologi, Siv Grosås.

Viktig satsning 

Country Manager for Evidensia i Norge, Cecilie Ryan Yttreeide, er stolt av at Evidensia Oslo Dyresykehus åpner en helt egen øyeavdeling. Dette er et etterspurt veterinærfaglig tilbud.

– Noe av det viktigste for oss i Evidensia er faglig utvikling og utveksling av erfaring og kompetanse, sier Cecilie. Den nye øyeavdelingen er et solid bevis på våre ambisjoner innen det veterinærfaglige tilbudet i Norge.

Fakta om Evidensia Oslo Dyresykehus

Evidensia Oslo Dyresykehus har flere av landets ledende veterinærer i staben og er et henvisningssykehus for de fleste typer sykdommer og skader hos smådyr. Drøyt 90 ansatte sørger for at alle pasienter får best mulig behandling for sine helseutfordringer.

Evidensia Oslo Dyresykehus har døgnåpent med et godt akuttilbud. Dette gjelder også helligdager – og ferier. Dyresykehuset har alltid veterinær og dyrepleier til stede.


Les mer om Evidensia Oslo Dyresykehus

For henvisende veterinærer