Det er trygt å komme til våre dyreklinikker og nå kan eier også være med inn på behandlingsrommet. Les mer om smitteverntiltakene våre.

Eksotiske dyr

Ofte omtales alle kjæledyr som ikke er hund, katt og hest, for eksotiske dyr. Det er et samlebegrep for kaniner, gnagere, burfugl, reptiler og amfibier. Det er en fordel å benytte en veterinær med særlig kompetanse på den typen av dyr du har, så ta kontakt med oss i hvert enkelt tilfelle, så skal vi se hva vi kan hjelpe deg med.

Kaniner

Kaniner er det tredje mest populære kjæledyr etter hund og katt. Kaniner er spesielt populært blant barn. Dessverre er det mye uvitenhet både blant kanineiere, som gjør at disse dyrene i mange tilfeller ikke har det optimalt.

Kaniner er byttedyr. I likhet med andre byttedyr har de en utpreget evne til å “late som” de er friske selv når de ikke er det, og det er ofte vanskelig å se at kaninen er syk. Dermed er det viktig at du tar kontakt med dyrlege med en gang du mistenker at kaninen din ikke er frisk.

Gnagere

Marsvin, rotte, hamster, ørkenrotte, degus og mus er relativt vanlige kjæledyr. Det kan være vanskelig å se at de er syke, og på samme måte som for kaniner er det viktig at du tar kontakt med dyrlege dersom sykdom mistenkes.

Reptiler

En konsultasjon om reptiler vil dreie seg mye om hold og stell av dyret, da mange problemer skyldes uheldige forhold her. En klinisk undersøkelse kan utvides med røntgen, hudprøver, celleprøver, blodprøver eller bakterie- og soppdyrkning. På samme måte som hos andre dyr kan vi legge reptiler i anestesi for vanskelige undersøkelser eller operasjoner. Etter en operasjon reiser reptilene vanligvis hjem samme dag. MERK: Det er svært få av våre klinikker og dyrehospital som behandler reptiler. Det anbefales å ringe klinikken i forkant.

Priser kan variere mellom våre dyreklinikker, finn din lokale prisoversikt her:

Finn prisliste

Klinikker som tilbyr denne tjenesten