Gratis tannsjekk av hund og katt

Få gratis tannsjekk til hund og katt hos alle våre klinikker! Etter avtale kan du komme til oss med hunden eller katten din og få en gratis tannsjekk av veterinær eller autorisert dyrepleier.

Veterinær utfører gratis tannsjekk på hund
Tannsjekken utføres av veterinær eller dyrepleier med opplæring innen tannhelse


Tannsjekken vil kunne si noe om det er behov for økt fokus på:

  • munnhygiene hjemme
  • tid for en tannrens
  • tenner som er skadet og forårsaker smerte

Ettersom store deler av tannen består av en rot som ligger gjemt i kjevebeinet, er det ikke alle skader som lar seg avdekke uten bedøvelse eller røntgen. Men tannsjekken sammen med dyrets atferd, gir deg en indikasjon på om noe er galt.

Bestill gratis tannsjekk

Årsaker til tannproblemer

Dyrenes tenner har mye til felles med våre egne tenner, og tannsykdommer er svært vanlig. De vanligste lidelsene i munnhulen er tannstein, betennelse i tannkjøttet, skadete og brukne tenner, tilbakeholdte melketenner og bittfeil. Daglig tannpuss anbefales, og det vil bidra til god tannhelse, behagelig ånde, og at dyret har det bra. Regelmessig tannrens hos dyrlegen i tillegg til daglig tannpuss er den beste måten å ta vare på ditt kjæledyrs tenner.

  • 80 prosent av hunder over tre år har en form for betennelse i tannkjøttet 
  • Plakk er den viktigste årsaken til tannsykdom. De fleste diagnoser i munnhulen har en kobling til plakk

De fleste hunder og katter har behov for profesjonell utført tannrens hos dyrlege fra tre – fire års alder, men hos enkelte kan det være nødvendig langt tidligere. Det varierer mye hvor ofte din hund eller katt trenger tannrens. Noen hunder trenger tannbehandling hver fjerde til sjette måned mens andre hunder og de fleste katter er det nok med en gang i året eller sjeldnere.

Betennelser i munnen kan gi ubehag og være meget smertefullt uten at dyret viser opplagte sykdomstegn. Endret spise- eller tyggemønster kan være vanskelig å oppdage, og er noen ganger de eneste symptomene dyret viser foruten dårlig ånde. Betennelse i munnhulen innebærer en potensiell helsefare ved at infeksjoner kan spre seg til hjerte, lever og nyre.

Tannsjekken inkluderer

  • Undersøkelse av dyrets bitt for å se om eventuelle bittfeil kan forårsake problemer for katten eller hunden
  • Tennene sjekkes for tannstein og synlige skader, og  tannkjøttet sjekkes for synlig betennelse
  • Gode råd om tannstell hjemme
  • Dersom dyret trenger videre tannbehandling, undersøker vi hjerte og lunger med stetoskop


Tannsjekken gjøres uten bedøvelse. Noen skader krever røntgenundersøkelse for å oppdages. En munnhuleundersøkelse av et våkent dyr har sine begrensninger, slik at man ikke med 100 % sikkerhet kan utelukke skjulte problemer.

Pris på tannsjekk

Tannsjekken er alltid gratis hos våre dyreklinikker. Time besttiller du enkelt via online booking i linken under. 

Bestill gratis tannsjekk

Dyreklinikker som tilbyr denne tjenesten

Vennligst vent mens vi laster inn våre dyreklinikker