Tannsjekken

Få sjekket tennene til ditt dyr – helt gratis!

Tannsjekken er et fast tilbud til hunder og katter på alle våre klinikker og dyresykehus i Norge. Etter avtale kan du komme til oss med hunden eller katten din og få en gratis tannsjekk av veterinær eller autorisert dyrepleier. 

Tannsjekken utføres av veterinær eller dyrepleier med opplæring innen tannhelse

Tannsjekken utføres av veterinær eller dyrepleier med opplæring innen tannhelse

Tannsjekken vil kunne si noe om det er behov for økt fokus på:


  • munnhygiene hjemme
  • tid for en tannrens
  • tenner som er skadet og forårsaker smerte
  • eller om alt er som det skal

Ettersom store deler av tannen består av en rot som ligger gjemt i kjevebeinet, er det ikke alle skader som lar seg avdekke uten bedøvelse eller røntgen. Men tannsjekken sammen med dyrets atferd, gir deg en indikasjon på om noe er galt.

Finn klinikk og bestill tannsjekk til ditt dyr

Årsaker til tannproblemer

Dyrenes tenner har mye til felles med våre egne tenner, og tannsykdommer er svært vanlig. De vanligste lidelsene i munnhulen er tannstein, betennelse i tannkjøttet, skadete og brukne tenner, tilbakeholdte melketenner og bittfeil. Daglig tannpuss anbefales, og det vil bidra til god tannhelse, behagelig ånde, og at dyret har det bra. Regelmessig tannrens hos dyrlegen i tillegg til daglig tannpuss er den beste måten å ta vare på ditt kjæledyrs tenner.

  • 80 prosent av hunder over tre år har en form for betennelse i tannkjøttet 
  • Plakk er den viktigste årsaken til tannsykdom. De fleste diagnoser i munnhulen har en kobling til plakk

De fleste hunder og katter har behov for profesjonell utført tannrens hos dyrlege fra tre – fire års alder, men hos enkelte kan det være nødvendig langt tidligere. Det varierer mye hvor ofte din hund eller katt trenger tannrens. Noen hunder trenger tannbehandling hver fjerde til sjette måned mens andre hunder og de fleste katter er det nok med en gang i året eller sjeldnere.

Betennelser i munnen kan gi ubehag og være meget smertefullt uten at dyret viser opplagte sykdomstegn. Endret spise- eller tyggemønster kan være vanskelig å oppdage, og er noen ganger de eneste symptomene dyret viser foruten dårlig ånde. Betennelse i munnhulen innebærer en potensiell helsefare ved at infeksjoner kan spre seg til hjerte, lever og nyre.

Tannsjekken inkluderer

  • Undersøkelse av dyrets bitt for å se om eventuelle bittfeil kan forårsake problemer for katten eller hunden
  • Hver tann sjekkes for tannsten, betennelse i tannkjøttet eller synlige skader på tannkronen
  • Gode råd om tannstell hjemme
  • Dersom dyret trenger videre tannbehandling, undersøker vi hjerte og lunger med stetoskop

Tannsjekken gjøres uten bedøvelse. Noen skader krever røntgenundersøkelse for å oppdages. En munnhuleundersøkelse av et våkent dyr har sine begrensninger, slik at man ikke med 100 % sikkerhet kan utelukke skjulte problemer.

Finn din klinikk og bestill gratis tannsjekk

Priser kan variere mellom våre dyreklinikker, finn din lokale prisoversikt her:

Finn prisliste

Klinikker som tilbyr denne tjenesten