Vektreduksjonsprogram for overvektige hunder og katter

Overvektige hunder og katter er et økende problem. På samme måte som hos mennesker, kan overvekt gi dyrene helseplager og økt risiko for sykdom. Derfor tilbyr vi vektreduksjonsprogram for å få kjæledyret ditt på vei igjen.

Dyrepleier måler omkretsen rundt magen på hund

Hvordan foregår et vektreduksjonsprogram?

Dersom ditt dyr er overvektig, vil vi anbefale et vektreduksjonsprogram. En dyrlege eller dyrepleier kan hjelpe deg til å finne de rette tiltakene for ditt dyr, og sammen avtaler dere tidspunkt for vektkontroller og oppfølging. Et slikt program tar for seg både

  • Fôrtype
  • Fôrmengde
  • Aktivitetstype
  • Aktivitetsmengde

Ved å følge et strengt vektreduksjonsprogram for en periode, vil dyrets helse og velvære forbedres. Du kommer til å få et piggere, gladere og mer aktivt dyr med høyere livskvalitet!

I enkelte tilfeller kan overvekt skyldes sykdom, det er selvsagt svært viktig at det i så fall avdekkes.

Hvordan vet jeg om min hund eller katt er overvektig?

Undersøk dyret ved å kjenne på ribbeina. De skal ikke synes men være enkle å kjenne under et tynt lag fett. Dersom du må trykke godt for å kjenne ribbeina er dyret mest sannsynlig overvektig.

Les mer om overvekt hos hund
Les mer om overvekt hos katt
 

Husk at det alltid er lettere å forebygge overvekt enn det er å bli kvitt det!
 

Pris på vektreduksjonsprogram

Pris på vektreduksjonsprogram varierer mellom klinikkene og er avhengig av type dyr og hvilke utfordringer den har. I listen under finner du oversikt over de av våre klinikker som tilbyr vektreduskjonsprogram. Ta kontakt med klinikken for prisoverslag. 

 

Dyreklinikker som tilbyr denne tjenesten

Vennligst vent mens vi laster inn våre dyreklinikker