Klippekort – vi spanderer hver 5. kloklipp, ormekur og vaksine

mandag 18. mars 2024
Spanderer-hver-5
Visste du at vi spanderer hver 5. koklipp*? Vi har også klippekort på ormekur og vaksiner. Det er spesielt viktig å følge opp disse tre tingene for å forebygge potensielle skader eller sykdommer hos ditt dyr. Vi ønsker å se flere friske og lykkelige dyr, og derfor har vi klippekort på disse behandlingene ved alle våre klinikker.

Klippekort på ormekur

Valper og voksne hunder

Har du valp eller reiser mye med hunden til utlandet trenger du ormekurer ved jevne mellomrom. For valper anbefaler vi å gi ormekur ved  2, 4, 6, 8, 10 og 12 ukers alder. Valpen trenger ytterligere ormebehandling ved 6 måneders alder. Til voksne hunder gis det kun ormekur ved påvist avføringsprøve. Om du ofte tar med hunden over landegrensen gjelder spesielle regler og krav for ormekur.

Les mer om våre anbefalinger for ormekur til hund

Kattunger og voksne katter

Kattunger kan smittes med innvollsorm via morsmelken. Kattunger med en kattemor som er utekatt bør rutinemessig behandles mot spolorm. Vi anbefaler en behandling ved 2-3 ukers alder, og deretter ved avvenning. Kattunger med en kattemor som er innekatt trenger bare en behandling ved avvenning. 

Katter som spiser mye mus, rotter og småfugl kan trenge ormekur ca 4 ganger i året. Dersom katten din ikke er noen stor jeger, kan behovet være mindre. Innekatter trenger bare ormekur dersom det er påvist orm i avføringen.

Les mer om våre anbefalinger for ormekur til katt

Klippekort på kloklipp

Regelmessig kloklipp er nødvendig hos mange dyr for å ivareta trivsel og sunne poter. For lange klør kan både gi ubehag og smerte når dyret skal gå. Klørne kan i enkelte tilfeller vokse rundt og inn i poten. Dette kan være svært vondt og gi stygge infeksjoner i potene. Lange klør er også mer utsatt for skade, noe som fører til at dyret trenger veterinærbehandling. Ved alle våre klinikker har vi nå klippekort for kloklipp der du får hver 5. kloklipp gratis*.

(*Gjelder ikke ved sedasjon)

Klippekort på vaksine

Hunder og katter bør vaksineres for å få beskyttelse mot enkelte alvorlige smittsomme sykdommer. Hunder vaksineres mot parvovirus, valpesyke, smittsom leverbetennelse og kennelhoste. Katter vaksineres mot kattepest og katteinfluensa.

Ved å vaksinere hunden eller katten din mot sykdommer forbygger du ikke bare at ditt eget dyr skal smittes, men du bidrar til å holde det totale smittepresset på et lavt nivå.

Anbefalt vaksinasjonsregime for både hund og katt vil kunne variere noe avhengig av type vaksine, smittepress, bruksområde med mer. Vi anbefaler derfor at du kontakter din faste veterinær for å få en anbefaling tilpasset ditt hundehold. Det anbefales uansett alltid at alle dyr gjennomfører en årlig helsesjekk.

Les mer om vaksine til hund og katt

 

Klippekort er et fast tilbud ved alle våre dyreklinikker.

Finn din klinikk