Pengestøtte fra Lokalsamfunnsfondet til Foreningen for omplassering av dyr

tirsdag 7. juni 2022
Pengestøtten fra Evidensia går direkte til å hjelpe dyrene på FOD-gården til å få et for-alltid-hjem

Pengestøtten fra Evidensia går direkte til å hjelpe dyrene på FOD-gården til å få et for-alltid-hjem

IVC Evidensias Lokalsamfunnsfond har igjen gitt pengestøtte til en norsk organisasjon som jobber for dyrevelferd. Denne gangen fikk Evidensia Volvat Dyreklinikk æren av å gi hele 20 000 kr til Foreningen for omplassering av dyr (FOD-gården) på Klemetsrud i Oslo. 

Hva gjør FOD?

Foreningen for omplassering av dyr (FOD) jobber med å finne nye hjem til hunder og katter som av ulike årsaker ikke kan bo hos sin opprinnelige eier lenger. Rundt 400 katter og 70 hunder omplasseres årlig, men foreningen ser nå en betydelig økning av dyr som plutselig står uten et hjem. De forventer også en økning frem mot sommeren.  

På FOD-gården jobber det både ansatte og frivillige. FOD-gården er helt avhengig av den frivillige innsatsen og har til enhver tid en stor gruppe engasjerte mennesker som bistår med mange ulike oppgaver.

Hvert dyr i fokus

Det legges stor vekt på individuell oppfølging og trening av hver enkelt hund med tanke på deres behov og adferd for at den skal klare seg best mulig videre i livet. Mange av dyrene som kommer til gården har fysiske og følelsesmessige traumer som krever behandling og rehabilitering. Ofte har dyrene i tillegg behov for kostbar medisinsk hjelp, og noen dyr blir der over lengre tid på grunn av måten de tidligere har blitt behandlet på av mennesker. 

Målet er å omplassere alle til gode trygge hjem, og finne den perfekte eier til hver hund. Alle som vil kan søke om å være frivillig, og det er populært å komme og «låne» en hund å gå tur med. Noen får også lov til å ta med seg en hund hjem på overnatting eller hyttetur. Ikke sjelden kan det på den måten ende opp med at hunden finner sitt «for alltid – hjem».

Her overrekker ansatt ved Evidensia Volvat Dyreklinikk en sjekk til FOD-gården med pengestøtte

Evidensia Volvat Dyreklinikk har gjennom Evidensias Lokalsamfunnsfond gitt hele 20 000 kroner i pengestøtte til FOD-gården


Lokal tilknytning

En av de ansatte ved Evidensia Volvat Dyreklinikk har vokst opp i nærheten av FOD gården, og har derfor en tilknytning til gården. Hun var frivillig der da hennes forrige hund gikk bort og fant mye støtte i å gå tur og kose med hundene på FOD gården.

De siste 3 årene har de ansatte ved Evidensia Volvat regelmessig kjørt til FOD-gården med hunde- og kattefôr de har til overs, samt diverse utstyr. Den senere tid har FOD gården også hatt samarbeid med Dyrehjelperne som kjører containere med fôr og utstyr til dyr på flukt i Ukraina. Containeren står plassert på FOD-gården, og kjøres når den er fullastet. Evidensia Volvat har bidratt med mye fôr og utstyr til dette engasjementet også.

Hvorfor Foreningen for omplassering av dyr?

Det var krisen i Ukraina som opprinnelig fikk Volvat dyreklinikk til å søke om pengestøtte, da de hadde lyst til å bidra med noe ekstra.

- Vi synes det er kjempefint å kunne bidra både lokalt og internasjonalt for å hjelpe dyr i nød, sier Caroline Sjåvik, klinikkleder og veterinær ved Evidensia Volvat Dyreklinikk.

- Gleden var stor da FOD gården fikk beskjed om at de hadde fått donert penger fra oss, og vi er helt sikre på at pengene kommer godt med. Flere av dyrene gjennomgår kostbare behandlinger som f.eks allergi. I tillegg har gården flere katter som skal kastreres, noe som også koster penger, fortsetter Caroline.

31. mai ble Evidensia Volvat invitert til FOD-gården hvor det ble en høytidelig overrekkelse av sjekken med pengene. Den skjønne huskyen Kajakk (som venter på omplassering) fikk være med på bildeseansen. 

Hvordan kan du støtte?

Arbeidet FOD-gården gjør kan støttes på flere måter:

  • Du kan være frivillig
  • Du kan bli medlem av foreningen og velge om du vil støtte med kr. 300, 400 eller 500 årlig
  • Du kan gi et gavebeløp (kontonummer: 8380.40.00014), eller vippse til 1980, velg «kjøp og betal».
  • FOD har egen nettbutikk med masse morsomme og fine produkter til salgs
  • Du kan gi din grasrotandel via Norsk tipping
  • Du kan velge å testamentere penger eller gaver. Testamentariske gaver er fritatt arveavgift

FOD får ingen statlig støtte så alle bidrag hjelper! ❤️

 

Evidensia + FOD

Evidensia har nylig inngått en avtale med FOD-gården hvor dyrene som venter på omplassering får rabatt på veterinærbehandling og tilgang til vårt nettverk for å finne flere for-alltid-hjem til dyrene. Mer informasjon kommer!

 

31. mai ble Evidensia Volvat invitert til FOD-gården hvor det ble en høytidelig overrekkelse av sjekken med pengene. Den skjønne huskyen Kajakk (som venter på omplassering) fikk være med på bildeseansen.