
I dag: Stengt
Før besøket
Før ankomst:
- Timeavtale: I våre åpningstider må alle dyr som skal til konsultasjon ha timeavtale. Dersom du som eier ikke syns dyret ditt blir bedre av igangsatt behandling eller sykdomsbildet forverres kan du ikke vente på avtalt time. Ring oss, så vi får tatt en vurdering av alvorlighetsgraden.
- Faste: Vi ønsker at operasjons- og utredningspasienter skal være fastet i 6 timer. Unntak er kanin og gnagere som alltid skal ha tilgang til godt høy. Selv om dyr skal faste kan de få fri tilgang til vann. Fasting gjøres blant annet fordi maten dyret inntar kan påvirke blodprøver som blir tatt og fordi dyr som skal bedøves ikke bør ha full mage da det øker risikoen ved anestesien. Regelen om faste før operasjon kan være unntatt for noen pasienter med sykdom, kontakt oss på forhånd dersom du er usikker på hva som gjelder for ditt dyr.
- Lufting: Hos pasienter som skal ha indremedisinsk utredning, eller som har urinveisinfeksjon, prostataproblemer eller som skal ha ultralydundersøkelser, er det viktig at dyret tas rett inn på klinikken uten mulighet til å urinere før ankomst. I de aller fleste tilfeller skal urinen undersøkes i forbindelse med ultralydundersøkelsen. Ved undersøkelse av mage/tarm sykdommer er det en fordel om dyrene har gjort godt fra seg før de kommer
- Ta med medisiner som dyret bruker: Når fikk dyret sist medisiner og hvor mye?
Når du kommer:
- Sikkerhet: Alle dyr skal oppbevares sikret i bur eller i bånd på klinikken.
- Registrering: Henvend deg i resepsjonen ved ankomst
- Veiing: Vekten på dyret gir oss viktig informasjon, og skal alltid registreres når dyret er med til konsultasjon. Veiing gjør dere ved resepsjonen, og vektinformasjon oppgis til dyrepleier /assistent i skranken.
- Smittsom sykdom: Ved mistanke om smittsom sykdom som for eksempel diaré, hoste eller lus, kom inn og registrer deg først uten dyr.
- MRSA: Har du dyr som er multiresistent mot de fleste antibakterielle midler opplys om det på telefonen for at vi skal ta de rette forhåndsregler.
- Priser: Samme behandling vil kunne ha varierende pris avhengig av dyreart, størrelse på dyret og omfanget av skade/ sykdom. Vi gir derfor alltid et estimert prisoverslag på forhånd. Videre undersøkelser, behandling og tilhørende kostnader skal alltid godkjennes av eier.
Levering:
- Oppstalling: Dyr som skal opereres, utredes eller få utført tannbehandling, leveres fastende 09:00-09:30, om ikke annet tidspunkt er avtalt. Av hensyn til eiers sikkerhet og dyrets trygghet, er det ikke mulig å være med på operasjon eller tannbehandling. Det gir oss muligheten til å gi hver enkelt pasient den tid og behandling som kreves, og dyret får våkne i rolige omgivelser etter behandlingen. Under en tannrens vil det dessuten være mye bakterier i luften og bruk av beskyttelsesutstyr for mennesker er nødvendig.
- Direkteoppgjør: Ved ønske om direkteoppgjør med forsikringsselskap, må dette avtales ved levering slik at egenandelen på forsikringen er avklart før dyret hentes. Husk å ta med forsikringsnummeret til klinikken.
Henting:
- Tidspunkt for henting: Ved innlevering på morgenen avtaler vi et passende tidspunkt for henting av dyret. Noen ganger er det vanskelig å forutsi når dyret vil være klart til henting, og da har vi kontakt gjennom dagen og avtaler etter hvert et passende tidspunkt.
- Informasjon: Informasjon om dagens undersøkelser, behandling og videre oppfølging får dere både muntlig og skriftlig ved henting.
- Resept: Informasjon om hvilke medisiner dyret ditt skal få og hvordan, hvor ofte og hvor lenge han/ hun skal medisineres får du informasjon om ved henting. Husk også at du selv må hente medisiner på apoteket – vi har ingen reseptpliktige medisiner tilgjengelig for salg.
- Avtal oppfølgingstime: Det er viktig å være klar over at eiers oppfølging av behandling er like viktig for et godt behandlingsresultat som selve undersøkelsen. Avtale om oppfølgingstime kan med fordel avtales allerede ved henting.
Betaling:
- Vi har ingen faktureringsordning, så alle behandlinger/konsultasjoner utføres mot kontant betaling, samtidig som dyret hentes.
- Dere kan betale kontant eller med bankkort, VISA, Mastercard og VIPPS.
- Direkteoppgjør: Oppgi forsikringsnummeret i resepsjonen ved levering av dyret, så utfører vi direkteoppgjør med forsikringsselskapet og dere betaler kun egenandelen ved henting. NB! ikke alle forsikringsselskap har mulighet for direkteoppgjør. For andre selskap en Agria eller Gjensidige må du selv avklare dette på forhånd med forsikringsselskapet. Skriftlig svar fra forsikringsselskapet vedrørende mulighet for direkteoppgjør, dekningsgrad og egenandel må medbringes ved innlevering av dyret.
- Faktura/delbetaling med Svea: Du har også mulighet for å utsette betalingen eller søke om delbetaling gjennom Svea Finans.
- Avbestilling:Ved avbestilling av undersøkelse/konsultasjon mindre enn 24 timer før avtalt tid, vil bli fakturert et gebyr på 998 kr. Ved avbestilling av operasjoner, tannbehandling og større utredninger mindre enn 24 timer før avtalt tid, vil dere bli fakturert et gebyr på kr 3498,-
Forsikring:
- Vi anbefaler alle dyreeiere å tegne forsikring på dyret sitt. Sjekk hvilket selskap som kan gi det beste tilbudet til deg.
- Noen selskap forlanger forhåndsgodkjenning av dem, for å dekke kostnader ved for eksempel CT, MRI undersøkelser eller kostbare kirurgiske inngrep. Husk å ta kontakt med ditt forsikringsselskap i god tid for å få godkjent dette. Spørsmål vedrørende hva som dekkes/ikke dekkes av forsikring, må også rettes direkte til ditt forsikringsselskapet. Det er fordi forsikringen er en individuell avtale dere som dyreeiere har med dem, og dekningen varierer med hva slags tillegg man har valgt i sin avtale (eksempelvis medisiner, fysioterapi etc.)
Åpningstider ved Sandefjord Dyreklinikk
Åpningstider
-
Mandag09:00 - 18:00
-
Tirsdag09:00 - 16:00
-
Onsdag09:00 - 16:00
-
Torsdag09:00 - 18:00
-
Fredag09:00 - 16:00
-
Lørdag10:00 - 14:00
-
SøndagStengt
Medarbeidere

Veterinær og klinikkleder
Bente Larsen
ESAVS - Oral surgery and dentistry I, II, III, IV, ESAVS Radiology I, ESAVS Soft Tissue Surgery I
Bente er klinikkleder og hun ble utdannet veterinær ved SLU i Uppsala, Sverige i 1999. Hun har over 20 års erfaring innen veterinærmedisin og fordypning innenfor bløtvevskirurgi, odontologi, røntgen, akuttmedisin og halthetsutredninger. Som klinikkleder har hun stort fokus på arbeidsmiljø og hennes måte å lede på har bidratt til at klinikken har et stabilt personale med høy trivsel. Bente jobber hovedsakelig med akuttpasienter og bløtvevskirurgi og hun strekker seg langt for å alltid tilby den beste hjelpen til kundene våre.
Dyr
Huskatten Karamell
Ferdigheter
Odontologi
Kirurgi
Akuttmedisin
Røntgen
Erfaring
ESAVS Soft tissue surgery I
ESAVS Radiology I
Kommunikasjon i smådyrpraksis, 1 dag, Gardermoen november 2014
Endokrinologi, Dechra, Sigtuna 2,5 d 26.-28. september 2014
Ortopedi, JFA, 3 dager, 7.-9. mars 2014
Nordic small animal surgery congress, 3 dager, Gøteborg 24.-26. januar 2014
ESAVS – Oral Surgery – Dentistry IV, 5 dager, Halmstad Sverige, 18.-22. nov 2013
Endokrinologi, Kongsberg, 1 dag, august 2013
Veterinære fagdager, medisinske og kirurgiske sykdommer hos katt, Trondheim, 3 dager, mai 2013
Osteosyntese, hund/katt, JFA kurssenter, 2 dager, mars 2013
SVFs høstkurs, reproduksjon, obstetrikk, neonatologi, geriatri og sportsskader, Oslo, 3 dager, november 2012
Dermatologi, hund og katt, Bergen, 3 dager, mars 2012
Endodonti, 3 dager, Halmstad, desember 2011
Southern European Veterinary Congress – SEVC, Barcelona, 4 dager, november 2011
Øyesykdommer hos hund og katt, kveldskurs hos Ellen Bjerkaas, juni 2011
Leishmaniose og flåttbårne sykdommer, veterinære fagdager 1 dag,mai 2011
Diagnostikk og behandling av kirurgiske og medisinske lidelser i thorax, hund og katt, SVFS høstkurs, 3 dager, november 2010
Rehabilitering av hund etter leddoperasjon, Hill’s, april 2010
Leddkirurgi på hund, JFA, januar 2010
ESAVS – Dentistry III, Halmstad Sverige, 24.-29 aug 2009
Diagnostikk og behandling av kirurgiske og medisinske lidelser i abdomen, Svf’s høstkurs, 3 dager, Sandvika, 2009
ESAVS – Dentistry II, Halmstad Sverige, 4.-9. aug 2008
ESAVS – Dentistry I, Halmstad Sverige, 1.-5. okt 2007
Tannkurs trinn 2, JFA apr 2007
Tannlidelser hos hund og katt, SVF’s vårkurs 2007
Akuttmedisin Hund og katt, SVF’s vårkurs okt 2006
Praktisk kurs i kirurgi, rekonstruksjon, NVH okt 2005
Neurologi, SVF´s høstkurs, nov 2004
Antibiotika og resistensutvikling, prøvetagning bakteriologi/allergi. Telelab, oktober 2004
Kurs thoraxrøntgen, JFA, aug 2004
Tannkurs, JFA mai 2004
BSAVA kongress, Birmingham, april 2003
Grunnkurs tannmedisin, JFA okt 2003
Praktisk gassanestesikurs, Din dyreklinikk med Tone Devor juni 2003
Laboratoriemedisin, SVF Tromsø mars 2003
Akuttmedisin, NVH vår 2003
Praktisk kurs i tannmedisin, Fredrikstad mai 2002
Dermatologi, veterinære fagdager Stavanger vår 2002
Reproduksjon hund og katt, SVF høstkurs 2001
Praktisk kirurgikurs øre, nese, hals hund og kirurgi katt, NVH mars 2001
Akuttkirurgi, Horten høst 2000
Ofthalmologi, Drammen vår 2000
Atferd hund og katt, veterinære fagdager vår 2000
Les mer om Bente

Veterinær
Helle Isaksen
ESAVS - Oral surgery and dentistry I, ll, lll ESAVS - Soft tissue surgery l, ll
Helle ble utdannet veterinær ved Szent István University i Budapest i 2008. Hun har jobbet på smådyrklinikk og dyresykehus i Norge og Sverige, samt jobbet frivillig med gatedyr i Nepal. Sammen med dyrepleier Irene er Helle hygieneansvarlig på klinikken.Hun trives på alle områder, men har en stor interesse for akuttmedisin, tannbehandling og kirurgi. Hun har tatt etterutdannelse i odontologi, kirurgi, akuttmedisin og sårbehandling. Helle har et smittende humør og skaper stor arbeidsglede blant kollegaer.
Dyr
Border collien Max
Ferdigheter
Bløtvevskirurgi
Odontologi med kompetanse på bitt korrigering og rotfylling
Hygiene
Sårbehandling
Akuttmedisin
Kurs
HD/AD kurs 2009
Gastroenterologi 8-9/4-11(fdh)
SVFs høstkurs :Onkologi i smådyrpraksis:4-6/11-11
Hjertesykdommer hos hund&katt,diagnostikk og behandling 15-16/10-11(Jeløy)
SVFs høstkurs «Fra munn til hale»: 1-3/11-13
Akuttmedisin 8-9/2-14(Jeløy)
SVFs høstkurs endokrinologi med kirurgisk (til)snitt: 3-5/11-16
Kurs i praktisk endoskopi 2-3/12-16(fdh)
ESAVS Soft tissue surgery 1: 4-8/4-18
ESAVS Soft tissue surgery 2 :26-30/8-19
Oral surgery trauma prt 1: 23-25/2-16(accesia)
ESAVS dentistry 1: 4-8/3-13
ESAVS dentistry 2: 23-27/6-14
ESAVS Dentistry 3: 10-14/8-15
Kurs i øyesykdommer hos smådyr:6-7/12-18(nmbu)
Wound management 12/4-19(anicura)
Veterinærdagene: Reproduksjon og fødsel hos hund og katt 23.-25.mars 2022(DNV)
Akuttkurs lofoten 25.-28.aug 2022(fdh)
Cytologisk IG onkologisk diagnostikk hos hund og katt 29-30.april 2022(Anicura Jeløy)
Endodontics 2 Halmstad 2023
Les mer om Helle

Veterinær
Mimmi Høiseth
Mimmi ble utdannet veterinær ved Szent István University i Budapest i 2019.
Hun begynte å jobbe på Evidensia Sandefjord dyreklinikk allerede under studiene.
Mimmi jobber mest på poliklinikk og med de akutt syke pasientene. Hun holder på med en etterutdannelse i kattens sykdommer da hun har et stort engasjement for katters trygghet, trivsel og behandling på klinikken.
Mimmi er en fantastisk kollega og medmenneske og en person det er godt å være sammen med for både eiere, dyr og kolleger.
Dyr
Katt med navn Alma og en golden retriver med navn Thelma
Ferdigheter
Kattens sykdommer
Kattens adferd
Indremedisin
Røntgen
Kurs
HD/AD røntgenkurs 2019 (kveld)
Moderne sårbehandling 2019 (foredrag av Thomas Sissener)
Tannbehandling 2019 (foredrag av Sigbjørn H. Storli)
Akkutkurs vestenfjeldske veterinærforening 2019 (helg)
Improve international:
Feline online practice learning 21-22 (månedsmoduler)
Feline Anaesthesia and Surgical Principles (21-22)
Feline Behaviour (21-22)
Feline Cardiology (21-22)
Feline Dermatology (21-22)
Feline Endocrinology (21-22)
Feline Infectious Diseases I + II (21 - 23)
Feline Liver, Pancreas and Gastrointestinal Tract (21-22)
Feline Musculoskeletal Disease (21-22)
Feline Oncology (21-22)
Feline Ophthalmology (21-22)
Feline Respiratory Medicine (21-22)
Les mer om Mimmi

Veterinær & spesialist i hundens og kattens sykdommer
Linn Stentun
ESAVS Dermatology l,ll,lll ESAVS Internal Medicine I, ll, lll
Linn ble utdannet veterinær på Norges Veterinærhøgskole i 2009. Hun har jobbet på Tjøme dyreklinikk og Jevnaker dyreklinikk før hun fikk jobb på Evidensia Sandefjord dyreklinikk (tidligere Din Dyreklinikk) i 2010. Linn liker å holde seg oppdatert med ny kunnskap, og har tatt utdannelse som Spesialist i hundens og kattens sykdommer. Hun var den første i Vestfold som fikk denne tittelen. Linn har stor interesse for hudutredninger og allergi, men også bløtvevskirurgi og allmennpoliklinikk. Hun har en unik måte å kommunisere med eier på og skaper en enorm trygghet for både eier og dyr.
Dyr
Boston terrieren Teo
Ferdigheter
Hunde- og kattesykdommer
Dermatologi
Bløtvevskirurgi
Godkjent patellautsteder
Godkjent hjertelytter på Cavalier King Charles Spaniel for NKK
Erfaring
2022: BSAVA: congress, 3 dager
2022: FDH: Den akutt paretiske pasienten, 2 timer
2022: Evidensia: Kronisk enteropati hund. 1 time
2021: NMBU: Det krepiterer – fight or flight? Førstelinjehåndtering av frakturer, 1 time
2021: Nextmune: Div oppdateringer innen dermatologi, 6,5 timer
2021: NMBU: Feber av ukjent årsak, 1 time
2021: Orion Pharma: Oppdatering om anestesi, 2 timer
2021: Swevet: Geriatrisk kognitive dysfunction hos djur, 2 timer
2021: DNV: Veterinære fagdager, om zoonotiske og andre infeksiøse sykdommer, 2 dager
2021: BSAVA: congress og abstracts, 6 dager
2021: Boehringer Ingelheim: Feline Inspiration Days 2021, 12 timer
2021: VetPD: Rapid Practical Ultrasound for everyday General & Emergency Medicine, 8 timer
2021: Nextmune: Div oppdateringer innen dermatologi, 9 timer
2020: Orion Pharma: …some small animal intoxications explained, 1,5 t
2020: Hills: Facts and Myths about carbs & protein in pet food, 1 kveld
2020: Nextmune: How to get the best out of immunotherapy, 1,5 time
2019: FASAVA: Congress, 4 dager
2019: Boehringer Ingelheim: Feline Inspiration Days 2019, 2 dager (12 timer)
2018: FDH: Halthetskurs, del 2, 14 timer
2018: Smådyrspesialistene: Advanced Small Animal Diagnostic Imaging, 10 timer
2018: DNV: Kurs i sykdommer hos brachycephale raser, 9 timer
2018: Din Dyreklinikk: Anestesi og smertebehandling av kanin, 1 kveld
2017: DNV: Grunnleggende reptilmedisin, inkludert praktisk håndtering, 1,5 dag
2017: Orion Pharma: Palpasjonsskolen med Lennart Sjøstrøm, 1 dag
2017: VVF: Odontologi i hverdagen med praktisk tilnærming av de vanskelige kasusene, 1 dag
2017: ESAVS: Internal medicine II, 10 dager
2016: ESAVS: Internal medicine III, 10 dager
2016: Dechra: Fra otitt til analkløe, en kveld
2016: Fredrikstad Dyrehospital: Kurs i indremedisin, hvordan angriper man enklest problemene?, 2 dager
2016: ESAVS: Internal medicine I, 10 dager
2016: Blå Stjarnan Akademin: The renal patient, 3 dager
2015: SVF: Kurs i clinical hematology, 1 dag
2015: DNV: Canine and feline cardiology, 3 dager
2015: Blå Stjarnan Akademin: The neurological patient og drylab: veterinary cardiopulmonary resuscitation, 3 dager
2014: SVF: Nevrologi i smådyrpraksis: A nervous breakdown with rehabilitation, 3 dager
2014: Fredrikstad Dyrehospital: Tips and tricks in abdominal surgery, 2 dager
2014: ESAVS: Dermatology III, 2 uker
2014: VVF: Radiologi Thorax, 1 dag
2013: DNV: Veterinære fagdager, seksjon smådyr. Medical and surgical feline diseases, 3 dager
2013: Novartis: Diagnose og behandling av allergiske hudlidelser hos hund og katt, 1 dager
2013: ESAVS: Dermatology II, 2 uker
2013: Orion Pharma: Symposium om sedering – aktuelle kombinasjonoer, opioider til hund og katt – ny viten, USMI, laparoskopi, onkologi – marginer og rekonstruksjon, 1 dager
2013: SVF: Fra munn til hale – en spennende reise, 3 dager
2012: SVF: Halthet hos hund, 4 dager
2012: ESAVS: Dermatology I, 2 uker
2012: Orion Pharma: Traume i daglig praksis, 2 dager
2012: Dechra: Topical treatment in Skin and Ears, en kveld
2011: Hills: Sondefôring, en kveld
2011: Jan F. Andersen: Bløtvevskirurgi, 6 dager
2010: Jan F. Andersen: Tenner grunnkurs, 2 dager
2010: Virbac/DKSH: Reproduksjonsseminar, en dag
2009: Blå Stjärnan akademin: Communication, motivation and constructive feedback in your practice, en kveld
2009: SVF: Diagnostikk og behandling av kirurgiske og medisinske lidelser i urogenitalsystemet, tre dager
2009: DNV: Veterinære Fagdager, seksjon for smådyr, eksotiske dyr, fire dager
2009: EVECCS: Precongress, Congress and Wetlab “Tubes and Things” i Berlin, fire dager
2009: Orion Pharma: Akuttmedisin i daglig praksis, to dager
2009: NOVA: Intensive course in veterinary ophthalmology, fem dager
2009: NKK: HD/AD-røntgenkurs, en kveld
Les mer om Linn
Dette sier kundene
5
★
★
★
★
★
★
★
★
★
★
Kan ikke gi annet enn full score! Supre veterinærer som gjør en grundig jobb. Man blir godt mottatt både i skranke og pr tlf.
5
★
★
★
★
★
★
★
★
★
★
Jeg er kjempefornøyd med alle på Evidensia Sandefjord. Kunnskapsrike, faglig dyktige og ikke minst veldig hyggelige mennesker som er engasjert i dyrevelferd.
5
★
★
★
★
★
★
★
★
★
★
Min kat og jeg er veldig fornøyd :)
5
★
★
★
★
★
★
★
★
★
★
Hyggelig og kunskaprike