Forebyggende behandlinger
Poliklinikk
Vi har åpen poliklinikk i hele klinikkens åpningstid. Her utføres rutinebesøk som vaksiner, passutstedelse, tannsteinfjerning, ID merking og HD/AD røntgen med mer.
Her kan du også få hjelp ved problemer som oppkast og diaré, halthet, kløe, kuttskader, betente bittsår, slapphet, redusert appetitt, økt tørst, osv. Enkle undersøkelser som blodprøver, urinprøver og røntgen kan utføres poliklinisk.
Dersom det er behov for videre utredninger eller operasjoner kan vi enten legge inn dyret for å utføre disse samme dag, eller avtale ny tid for å utføre dette senere.
Pelsstell
Pelsstell er en viktig del av det ansvaret man har som dyreeier. Møkkete og flokete pels isolerer dårligere mot kulde og fukt og blir fort grobunn for bakterier og sopp. Det er ikke alltid like lett å holde pelsen flokefri og særlig når dyret ditt er i pelsfelling dannes det fort knuter i underulla.
Det kan ofte være vanskelig å få gredd ut tovene, særlig på katt, når det først har begynt å floke seg. Flokete pels kan fort bli smertefullt og skape irritasjoner og infeksjoner i huden.
På klinikken tilbyr vi hjelp til pelsstell av katt. I de fleste tilfeller er det nødvendig å gi katten noe lett å sove på, både for ikke å stresse katten unødig men også for å få gjort en god nok jobb. Under bedøvelsen grer vi ut floker og trimmer underpelsen med en spesialbørste. Noen ganger vil det være nødvendig å klippe vekk tovene og om ønskelig kan vi gi katten en «løveklipp», som innebærer å klippe vekk all pels, med unntak av hode, manke, poter og hale. Katter med løveklipp bør holdes inne i vinterhalvåret, og i sommerhalvåret bør de beskyttes mot sterk sol frem til pelsen er grodd noe tilbake.
Snakk gjerne med oss om hva du trenger for å holde pelsen i sjakk.
Minimum vil være en floke- og røytekam evt. i kombinasjon med en spesialkam som fruminator, karde eller børste.
Dersom pelsen tover seg lett er det viktig å benytte balsam, for eksempel humilac, etter hver vask. Humilac skal ikke skylles ut og kan benyttes i våt og tørr pels. Et tips ved floker kan være å spraye flokene/pelsen med humilac (i tørr pels) dagen før du skal gre.
For å fremme god hud- og pelskvalitet, og for å unngå matt og tørr pels som floker seg raskt er det, i tillegg til regelmessig stell, viktig å gi dyret et kvalitetsfôr og evt. tilskudd av fiskeolje som inneholder alle de næringsstoffene og fettsyrene den trenger.
Åpningstider ved Son Dyreklinikk
Åpningstider
-
Mandag09:00 - 17:00
-
Tirsdag09:00 - 17:00
-
Onsdag09:00 - 17:00
-
Torsdag09:00 - 17:00
-
Fredag09:00 - 17:00
-
LørdagStengt
-
SøndagStengt