Dyrepleier undersøker hund på bordet

Evidensia Son Dyreklinikk

Førsteklasses behandling for ditt kjæledyr

I dag: Stengt

Akuttvakt

Forebyggende behandlinger

Poliklinikk

Vi har åpen poliklinikk i hele klinikkens åpningstid. Her utføres rutinebesøk som vaksiner, passutstedelse, tannsteinfjerning, ID merking og HD/AD røntgen med mer.

Her kan du også få hjelp ved problemer som oppkast og diaré, halthet, kløe, kuttskader, betente bittsår, slapphet, redusert appetitt, økt tørst, osv. Enkle undersøkelser som blodprøver, urinprøver og røntgen kan utføres poliklinisk.

Dersom det er behov for videre utredninger eller operasjoner kan vi enten legge inn dyret for å utføre disse samme dag, eller avtale ny tid for å utføre dette senere.

Pelsstell

Pelsstell er en viktig del av det ansvaret man har som dyreeier. Møkkete og flokete pels isolerer dårligere mot kulde og fukt og blir fort grobunn for bakterier og sopp. Det er ikke alltid like lett å holde pelsen flokefri og særlig når dyret ditt er i pelsfelling dannes det fort knuter i underulla.

Det kan ofte være vanskelig å få gredd ut tovene, særlig på katt, når det først har begynt å floke seg. Flokete pels kan fort bli smertefullt og skape irritasjoner og infeksjoner i huden.
På klinikken tilbyr vi hjelp til pelsstell av katt. I de fleste tilfeller er det nødvendig å gi katten noe lett å sove på, både for ikke å stresse katten unødig men også for å få gjort en god nok jobb. Under bedøvelsen grer vi ut floker og trimmer underpelsen med en spesialbørste. Noen ganger vil det være nødvendig å klippe vekk tovene og om ønskelig kan vi gi katten en «løveklipp», som innebærer å klippe vekk all pels, med unntak av hode, manke, poter og hale. Katter med løveklipp bør holdes inne i vinterhalvåret, og i sommerhalvåret bør de beskyttes mot sterk sol frem til pelsen er grodd noe tilbake.

Snakk gjerne med oss om hva du trenger for å holde pelsen i sjakk.
Minimum vil være en floke- og røytekam evt. i kombinasjon med en spesialkam som fruminator, karde eller børste.

Dersom pelsen tover seg lett er det viktig å benytte balsam, for eksempel humilac, etter hver vask. Humilac skal ikke skylles ut og kan benyttes i våt og tørr pels. Et tips ved floker kan være å spraye flokene/pelsen med humilac (i tørr pels) dagen før du skal gre.

For å fremme god hud- og pelskvalitet, og for å unngå matt og tørr pels som floker seg raskt er det, i tillegg til regelmessig stell, viktig å gi dyret et kvalitetsfôr og evt. tilskudd av fiskeolje som inneholder alle de næringsstoffene og fettsyrene den trenger.

Dette sier kundene

5

Really friendly and knowledgeable staff and they helped me get an appointment really quickly when I was too dumb to operate the website properly. They took excellent care of my cat.

5

I alle år har de vært til stede for dyrene våre og oss som eiere.Har en gammel pus på palliativ behandling. De følger opp med gode samtaler. Noe som hjelper i "gi slipp" forberedelser. 💜

5

Veldig hyggelige ansatter med høy kompetanse 😊

5

Fantastiske ansatte og suveren kompetanse på kaniner 🥰

Basert på vurderinger fra Google

Åpningstider ved Son Dyreklinikk

Åpningstider

 • 2 pinsedag
  Stengt
 • Tirsdag
  09:00 ­- 17:00
 • Onsdag
  09:00 ­- 17:00
 • Torsdag
  09:00 ­- 17:00
 • Fredag
  09:00 ­- 17:00
 • Lørdag
  Stengt
 • Søndag
  Stengt

Medarbeidere

Kine Ytreberg Larsen

Klinikkleder og dyrepleier

Kine Ytreberg Larsen

Kine ble utdannet dyrepleier i California og var ferdig utdannet i 2006. Hun jobbet som autorisert dyrepleier noen år i USA før hun kom tilbake til Norge. Hun har i Norge jobbet både i klinikk og på dyresykehus, og  begynte hos oss på Son som kombinert dyrepleier og klinikkleder høsten 2023. Kine sine hovedinteresser er innen tannpleie, men hun har også lang erfaring med akutt og intensiv pasienter, samt anestesi. 
Les mer om Kine
Veterinær Mai-Gret Jacobsen ved Evidensia Dyreklinikk

Veterinær

Mai-Gret Jacobsen

Mai-Gret var ferdig utdannet veterinær ved Norges Veterinærhøgskole våren 2004. Og har jobbet på ulike smådyrklinikker siden den gang. I 2007 gjennomførte hun den engelske graden Cert GP(SAP) (General Practioner Certificate in Small Animals) Dette er en omfattende tilleggsutdannelse i generell praksis på hund og katt. Mai-Gret har drevet mye med tannbehandling og forebyggende tannhelse på hund, katt og kanin. Hun har interesser innen flere felt og har tatt en rekke etterutdanningskurs. Spesielle interesseområder er ultralyd og kardiologi samt bløtvevskirurgi. Ferdigheter Cert GP(SAP) etterutdanning Etterutdanning innen ultralyd og cardiologi
Les mer om Mai-Gret
Siri Øiestad Klynderud

Dyrepleier

Siri Øiestad Klynderud

Linda Vangsnes

Resepsjonist

Linda Vangsnes

   
Les mer om Linda
Våre medarbeidere

Innlegg fra Facebook