Cat Friendly Clinic

Flere av Evidensias dyreklinikker er sertifiserte som ”Cat Friendly Clinic” fra ” The International Society for Feline Medicine” (ISFM). ISFM har til formål å øke kattens sunnhet og velferd i hele verden.

Kattefri ventesone er et av tiltakene ved våre klinikker som er sertifisert som Cat Friendly Clinic

Kattefri ventesone er et av tiltakene ved våre klinikker som er sertifisert som Cat Friendly Clinic

Les mer om organisasjonen her:

https://catfriendlyclinic.org/

https://icatcare.org/cat-campaigns/cat-friendly-clinic

Hvorfor velge en Cat Friendly Clinic?

Katter har en unik natur og derfor spesielle behov. Det kan være en svært stressende opplevelse for både katten og deg som eier når dere skal besøke dyreklinikken. Katter føler seg ofte usikre når de er borte fra sine vante omgivelser. De er sjeldent vant med å bli transportert. Samtidig er katter veldig sensitive overfor nye inntrykk, lyder og lukter. Som Cat Friendly Clinic tar vi høyde for dette ved at tilrettelegge slik at klinikkene blir mere kattevennlige og på den måten redusere stressfaktorene.

Hva er en Cat Friendly Clinic?

Som Cat Friendly Clinic er det viktig at alle som jobber på klinikken forstår kattens unike behov og er med på å gjøre besøket til dyreklinikken så kattevennlig som mulig. Alle skal forstå og ha erfaring med hvordan man omgår en katt på den beste måten med ro, tid og omsorg. Dessuten skal alle ha kjennskap til håndtering av katter og det spesielle utstyret som skal til for å gi katten den rette behandlingen.

Alle klinikker har en utnevnt ”Katteadvokat” som skal sikre at alle de kattevennlige tiltakene opprettholdes til enhver tid. Denne personen er alltid klar til å slå av en prat med deg som katteeier.

Forvent det beste for deg og din katt

På alle våre Cat Friendly Clinics kan du i tillegg til det som er nevnt over, som minimum forvente at det finnes et separat venterom for katter uten fysisk eller visuell kontakt med hunder. Katter føler seg også sikrere når de kommer høyere opp og derfor har vi såkalt «katteparkering» på hyller eller bord slik at katten ikke skal stå på gulvet.

På alle våre sertifiserte klinikker er det dedikerte konsultasjonsrom kun for katter. Til alle konsultasjoner er det satt av godt med tid for å sikre at opplevelsen så lite stressende som mulig.

Klinikkene har dessuten et separat innleggelsesrom til katte med romslige bur, og et minimum av støynivå. Burene har solide vegger slik at kattene ikke kan se hverandre. Da reduserer vi  samtidig risikoen for spredning av infeksjonssykdommer. Det er huler og tepper i alle bur.

Har du spørsmål om våre sertifiseringer eller om du ønsker å vite mer om våre kattevennlige tiltak, kontakt de ansatte ved den enkelte dyreklinikk.

Dyreklinikker som tilbyr denne tjenesten

Vennligst vent mens vi laster inn våre dyreklinikker