Det er trygt å komme til våre dyreklinikker og nå kan eier også være med inn på behandlingsrommet. Les mer om smitteverntiltakene våre.

CT

CT er en forkortelse for computertomografi. Prinsippet for undersøkelsen er at det tas en rekke (vanligvis flere hundre) tverrsnittbilder av kroppen. Det benyttes røntgenstråler på som ved tradisjonell røntgen, men ved en CT-undersøkelse får man frem både skjelett- og bløtvevstrukturer på en mye bedre måte. Dermed ser man ting som vanlig røntgen ikke kan vise.

Områder der CT-undersøkelse er spesielt nyttig er ved sykdommer i nervesystemet, ryggproblemer, sykdommer i nese- og bihuler og ved undersøkelse for metastaser (spredning av kreft).

Ved en CT-undersøkelse er det veldig viktig at pasienten ligger helt stille. Hunder og katter legges derfor i narkose før undersøkelsen. Selve undersøkelsen tar ikke mer enn noen minutter. De overvåkes underveis av en dyrepleier.

Etter at undersøkelsen er foretatt kan vi lage tredimensjonale rekonstruksjoner. Dette er aktuelt blant annet ved kompliserte bruddskader, og gir oss muligheten til å planlegge bedre i forkant av en operasjon.

Priser kan variere mellom våre dyreklinikker, finn din lokale prisoversikt her:

Finn prisliste

Klinikker som tilbyr denne tjenesten