Det er trygt å komme til våre dyreklinikker og nå kan en eier være med inn på behandlingsrommet. Les mer om smitteverntiltakene våre.

HD og AD røntgen

Hofteleddsdysplasi (HD) er en feilaktig utvikling av hofteleddene og en relativt vanlig skjelettlidelse hos mange hunderaser. Risikoen for at en hund skal utvikle HD er betinget av både arv og miljø.

Albueleddsdysplasi innebærer en unormal utvikling av albueleddet og forkortes med AD. AD er et samlebegrep for ulike vekstforstyrrelser som fører til beinpåleiringer i albueleddet, noe som kan vises relativt tydelig på røntgen.

Vi utfører rutinemessige røntgenundersøkelser av hofteledd og albue, HD og AD røntgen. Den ene eller begge undersøkelsene kreves hos endel raser for å få hunden godkjent for avl og dermed registrering av valpene i Norsk kennelklubb (NKK).

Vi anbefaler at skjema for avlesning av røntgenbildene hos NKK forhåndsbestiles via «Min side» hos NKK, og medbringes til undersøkelsen sammen med hundens stamtavle. Hunden må være ID merket før røntgenbildene tas. Videre er det krav til at hunden er bedøvet under røntgenundersøkelsen.

 

Priser kan variere mellom våre dyreklinikker, finn din lokale prisoversikt her:

Finn prisliste

Klinikker som tilbyr denne tjenesten