Hundemassasje og kattemassasje

Hundemassasje og kattemassasje er godt for kjæledyrene våre. De fleste dyr er gode på å tøye ut og strekke på kroppene sine, men etter en skade eller om dyret er eldre kan det behøves litt ekstra hjelp. 

Massasje fungerer både som rehabilitering for selskapshunden eller den hardt arbeidende konkurransehunden, samt som et tillegg til trening ved rehabilitering etter skade eller sykdom. Når musklene er spente og harde øker risikoen for muskelskader. Massasjen øker også blodsirkulasjonen og gjør musklene mykere, noe som gjør restitusjonen lettere. I tillegg frigjør massasje også beroligende hormoner, noe som hjelper en skadet eller stresset hund til å slappe av.

Massasje virker beroligende på hunder og katter og frigjør kroppens egne stoffer for smertelindring og økt velbehag.

Massasje for hund

 • Den nyopererte hunden – som ledd i opptrening og smertelindring. Fremmer helbredelse.
 • Den aktive hunden –  jakthunder, agilityhunder, veddeløpshunder, tjenestehunder osv. Som skadeforebyggende og til avspenning.
 • Den giktrammede hunden – for smertelindring og bedre bevegelighet.
 • Den gamle hunden – for bedre bevegelighet og økt velvære.
 • Den heldige hund – den som har fått lov til at få litt ekstra pleie.

Effekten av massasje er at hunden blir gladere med færre spenninger og mindre risiko for muskel-, ledd- og seneproblemer. Massasjebehandling fremmer helbredelse etter skader og operasjon. Dessuten kan massering av hunden vire avstressende og beroligende. En mindre stresset hund vil få en bedre kontakt med deg som eier.

Massasje for katt

 • Den nyopererte katten – som ledd i opptrening og smertelindring.
 • Den giktrammede katten – for smertelindring og bedre bevegelighet.
 • Den gamle katten – for bedre bevegelighet og økt velvære.
 • Den heldige katten – den som har fått lov til at få litt ekstra pleie.

Effekten av hundemassasje og kattemassasje

 • Økt blodsirkulasjon og utskillelse av avfallsstoffer. Ved økt blodsirkulasjon transporteres oksygen og næringsstoffer mer effektivt rundt i kroppens celler. Dette er bl.a. med på å øke helbredelsen samt gjenoppbygge vev etter skader eller operasjon. Massasjen øker lymfesirkulasjonen og utskillelsen av avfallsstoffer. Ettersom lymfesystemet er en del av kroppens immunforsvar, blir hunden gjennom regelmessig massering, også mer motstandsdyktig overfor sykdom.
 • Bedre fordøyelse og avføring. Hele mage-/tarmsystemet samt nyrenes funksjon påvirkes av massasje. Muskellagene i fordøyelseskanalen settes i gang og dermed også fordøyelsen og urinproduksjonen.
 • Virker avstressende og smertestillende. Produksjonen av antistresshormonet oxytocin økes ved massasje. Det får hunden til å bli roligere, mindre stresset og nervøs. Massasje har en positiv påvirkning på det autonome nervesystem (ikke viljebestemt), karveggene slapper av så blodkarene utvides og blodtrykket senkes. Ved massasje frigis også endorfiner i kroppen. Det er stoffer som ligner på morfin og virker som kroppens egen smertelindring
 • Frisk og glansfull pels. Gjennom massasje av hunden økes næringsproduksjonen i hud- og talgkjertler, og hunden får en friskere og mer glansfull pels.

Pris på hundemassasje og kattemassasje

Priser på behandlinger varierer fra klinikk til klinikk. Nedenfor finner du en liste med klinikker som tilbyr massasjebehandling. Ta direkte kontakt med klinikken for et prisestimat.

 

Dyreklinikker som tilbyr denne tjenesten

Vennligst vent mens vi laster inn våre dyreklinikker