Vanntredemølle for hund

Trening på vanntredemølle går ut på at hunden går eller løper på et løpebånd i vann. Katter kan også trenes på vanntredemølle, selv om dette er uvanlig. Vannet avlaster og gir motstand som øker i takt med hastigheten på dyrets bevegelser. Trening på vanntredemølle er derfor ideelt som rehabilitering etter skader eller operasjoner.

Det er viktig å bruke ulik vannmengde og fart på vanntredemøllen for å benytte seg av vannets fysiske egenskaper i behandlingen

Vanntredemølle som rehabilitering

Treningen på vanntredemølle foregår mer kontrollert sammenlignet med svømming. Det er på en annen side vanskeligere å dosere denne formen for trening, derfor foregår treningen på vanntredemølle alltid sammen med en rehabiliteringsterapeut. Under trening i vanntredemøllen strekkes skjelettet mer enn ved svømming. En av våre dyrepleiere med etterutdannelse innen rehabilitering eller en av våre fysioterapeuter hjelper deg å trene din hund. Det er viktig at også du som dyreeier er med for å oppmuntre din hund eller katt og motivere de til å bevege seg.

Også hunder som normalt ikke er glad i vann, pleier å kunne trene på vanntredemølle. Treningen er også egnet for å få hunder til å gå ned i vekt.

Utstyret kalles også water treadmill eller water walker.

Fordeler med vanntredemølle

Trening på vanntredemølle er en skånsom form for trening og kan brukes til dyr med følgende lidelser:

  • Nerve- eller muskelskade
  • Overvekt
  • Artrose eller dysplasi
  • I etterkant av kirurgi, spesielt i ledd eller ryggraden
  • Eldre dyr som synes vanlig mosjonering er for tungt eller slitsomt
  • Neurologiske skader
  • Dyr som trenger mer trening, økt belastning og økt muskeltonus

Pris på trening på vanntredemølle

Er du på jakt etter prisen på behandling med vanntredemølle? Hos Evidensia er hver klinikk unik og har sine egne priser. Se hvilke av våre klinikker som tilbyr vanntredemølle i listen under og klikk deg inn på prislisten ved den klinikken du ønsker å besøke. Finner du ikke prisen må du gjerne ringe oss for en hyggelig prat om rehabilitering av ditt dyr.

Bassengtrening

Svømming passer de fleste hunder, og faktisk en og annen katt, kan også være en svært effektiv behandlingsform ved ulike smerter. Men der trening i vanntredemølle tvinger dyret til å bruke alle fire beina, kan de i svømmingen bare jobbe med frambeina. Derfor er det viktig å bruke rett verktøy til opptreningen.

Fordeler ved bassengtrening

Svømmingen anbefales ofte som rehabilitering etter skader i bevegelsesapparatet, leddsykdommer og ved overvekt. Det er skånsom trening for muskler og ledd som gir hundene mulighet til å komme i gang med trening tidlig etter en skade eller operasjon. De fleste hunder kan svømme, og en stor del av de liker det. Ut fra et treningssynspunkt er den store fordelen med svømming at det gir en effektiv kondisjonstrening, samtidig som det bygger muskelstyrke.

I Evidensia har vi ingen dyreklinikker som tilbyr bassengtrening per i dag. Ser vi at svømming er det beste alternativet for ditt dyr, vil vi anbefale deg videre til nærmeste avdeling.

Dyreklinikker som tilbyr denne tjenesten

Vennligst vent mens vi laster inn våre dyreklinikker