Evidensia åpner dyresykehus i Rogaland

mandag 12. juli 2021
Evidensia Rogaland-Dyresykehus

Tu Dyreklinikk på Bryne er nå en del av Evidensia og skal bli til Evidensia Rogaland Dyresykehus høsten 2021

Høsten 2021 åpner Evidensia et toppmoderne dyresykehus på Bryne. Dette blir kjedens første etablering i Rogaland.

Evidensia har overtatt Tu Dyreklinikk på Bryne. Det satses videre med en betydelig investering, når det 1000 kvadratmeter store dyresykehuset etableres like over veien for den tradisjonsrike klinikken.

– Dette blir et toppmoderne dyresykehus. I perioden frem mot åpning skal vi jobbe mot å skaffe enda flere kompetente veterinærer og spesialister, slik at hele regionen kan være trygg på å få den beste behandlingen for dyrene sine, sier Geir Vikvald, regionsleder i Evidensia, og fortsetter.

– Bryne ligger sentralt plassert i regionen, og ble derfor et naturlig sted å etablere seg. Her skal vi ha alt på ett sted, slik at kundene våre får stor forutsigbarhet og service.

Øyelysing er en av de mange veletablerte tjenestene som vil bli videreført hos Evidensia Rogaland Dyresykehus

Ønsker døgnbemanning på sikt  

Etableringen i Rogaland gir kundene tilgang på et sykehus med bred kompetanse, som utfører alle de tjenestene de er vant med fra Tu Dyreklinikk. På sikt er målsettingen å få på plass døgnbemanning. I dag finnes det rullerende vaktsamarbeid mellom klinikkene i regionen, men det innebærer mindre forutsigbarhet for kundene når uhellet er ute.

Regionslederen viser til at Evidensia allerede har døgnvakt på dyresykehusene i Trondheim, Kristiansand og Oslo – og påpeker hvordan det gir kundene den nødvendige forutsigbarheten.

– Med en vaktordning på ett og samme sted, så vet du alltid hvor du skal. I dag må du ringe og høre hvilken klinikk som har veterinær på vakt før du kjører noe sted. Når vaktordningen er på plass kan du derimot sette deg i bilen og gi beskjed om at du er på vei inn. Det er et tilbud vi er sikre på at mange vil sette stor pris på.

Et mer komplett tilbud

Magne Haaland er veterinæren som startet opp Tu Dyreklinikk for 50 år siden. Han forteller at timingen for å gi stafettpinnen videre nå, var god.

– Tu Dyreklinikk har på mange måter hatt sin tid. Vi ble kontaktet av Evidensia, og så har snøballen begynt å rulle. Det er ingen tvil om at et dyresykehus av denne størrelsen ikke ville vært mulig uten å ha en større kjede som fundament. Med radiologisk utstyr, CT og annet moderne utstyr behøver heller ikke dyrene sendes til annet sykehus for behandling. Det vil gi flott tilbud.

I tillegg til et mer komplett tilbud, tror Haaland at planleggingen med å få på plass døgnbemanning blir tatt godt imot av kundene i Rogaland.

– Alle som har arbeidet mange år på dyreklinikk, vet at døgnovervåkning av syke dyr er et savn. Med etableringen av det nye dyresykehuset vil forholdene på sikt legges til rette for en slik ordning. Med sentral beliggenhet på Jæren, vil dessuten reiseveien bli kortere for mange kunder. I dag er de nødt til å reise inn til Stavanger.

Magne Haaland, veterinær og tidligere eier av Tu Dyreklinikk