Evidensia Sørlandet Dyresykehus

Dyresykehus i Kristiansand med akuttvakt

I dag: Døgnåpent
Akuttvakt

Velkommen til din veterinær hos Evidensia Sørlandet Dyresykehus

Evidensia Sørlandet Dyresykehus ligger i umiddelbar nærhet til Kristiansand og er topp moderne med store lokaler og nytt utstyr. Vi er et allsidig team med bred kompetanse og lang erfaring. Med større lokaler, nytt utstyr og svært god tilgjengelighet kan vi gi et enda bedre tilbud til pasientene våre!

Hos oss får du alt under samme tak, fra standard behandling som årlig vaksinasjon og gratis tannsjekk, til de mest avanserte veterinærmedisinske undersøkelser og behandlinger og akutt behandling av sykdom og skade.

Det er enkel adkomst fra E18 og det er gratis parkering med mange plasser rett foran dyresykehuset.

Vi samarbeider også tett med Evidensia Søgne Dyreklinikk.

Behandlingstilbud ved Evidensia Sørlandet Dyresykehus

Våre veterinærtjenester:

 • Poliklinikk
 • Forebyggende behandlinger
 • Rehabiliteringsmuligheter
 • Vanntredemølle
 • Laserbehandling
 • Bløtvevskirurgi
 • Kardiologi
 • Onkologi
 • Ortopedi
 • Bildediagnostikk (røntgen, CT og ultralyd)
 • Øyelysning
 • Ernæringsrådgivning
 • Indremedisinsk utredning
 • Akutt og intensiv behandling
 • Odontologi
 • Døgnvakt

Hvorfor dyresykehus i Kristiansand?

Mange pasienter har et stort behov for hospitalisering; overvåkning, stell, smertelindring og behandling natten igjennom. Det gjelder også for de dyrene med kritisk sykdom hvor kontinuerlig behandling som væskebehandling og medisinering er nødvendig. Vi får henvisninger fra dyreklinikker i hele Sør-Norge, og behovet for å kunne tilby hospitalisering av de aller sykeste dyrene er stort. Dette blir nå en realitet i det nye dyresykehuset, noe som betyr at reiseveien blir kortere for mange av de akutt syke dyr.

Evidensia Sørlandet Dyresykehus vil vi kunne tilby alt fra kloklipp, gratis tannsjekk og årlig vaksinasjon, til de mest avanserte utredninger og operasjoner. Det brede behandlingstilbudet, høyteknologisk utstyr som CT-maskin, utvidet lab og spesialisttjenester som kirurgi og øyelysing . I tillegg er venterommene for hunder og katter er dessuten i hver sin etasje.

Denne satsningen i Kristiansand vil komme hele sørlandsregionen til gode.

Les hele nyheten

Hva betyr egentlig smådyrsvakt?

Det betyr at utover våre normal åpningstider  må ringe på vår vakttelefon. Vakttelefonen er bemannet av en veterinær døgnet rundt. Nå trenger ingen kjæledyreiere i Sør Norge lengre å bekymre seg for hvor man skal henvende seg hvis uhellet er ute. Evidensia Sørlandet dyresykehus tilbyr døgnvakt hver eneste dag hele året rundt.
Dyresykehuset har også svært gode oppstallingsmuligheter av dyr som trenger innleggelse i forbindelse med akuttsituasjoner.

Hva betyr hospitaliseringsmuligheter?

Det betyr at vi vil være på plass for å passe på ditt dyr natten  igjennom. Dette kan være aktuelt for de som er nyoperert og trenger smertelindrende medisiner igjennom natten. Det kan være aktuelt for de kritisk syke som trenger hyppige undersøkelser, overvåkning og behandling. Det kan også være aktuelt for deg som bort langt borte, og som ønsker å levere inn dyret dagen før operasjon. Vi har separate oppstallingsrom for hund og katt, og vi har et eget for de aller sykeste.

 

Dyrepleier Kristine Hansen ved Evidensia Sørlandet Dyresykehus

Det nye dyresykehuset vil tilby hospitalisering av dyr over natten.

Gratis tannsjekk av hund og katt

Gratis tannsjekk

Undersøkelser viser at ved 2 års alder har 70% av hundene problemer i munnhulen, og ved tre års alder har hele 85% problemer. Dessverre er det slik at alt for mange venter for lenge før de søker hjelp for problemer i munnhulen til dyret. Problemene kan også være svært vanskelige å oppdage, og dyret kan ha opplevd smerte over lenger tid.

Ved å tilby gratis tannsjekk håper vi at flere eiere mer jevnlig får sjekket dyrets tenner, og dermed unngår at påbegynnende problemer utvikler seg. Tannsjekken varer i ca.15 minutter, og det anbefales å bestille time. Vi sees på klinikken.

Bestill gratis tannsjekk

Hver 7. sekk er gratis når du kjøper Purina Pro Plan hos Evidensia

Hver 7. sekk gratis

Purina Pro Plan Expert Care Nutrition er et vedlikeholdsfôr som KUN selges hos din lokale Evidensia dyreklinikk.

 • Komplett balansert fôr til hund og katt
 • Passer til alle faser av livet
 • Inneholder råmelk
 • Smaksgaranti
 • Du får alltid hver 7. sekk gratis

 • Har hunden eller katten din et spesielt behov har vi også Purina Pro Plan Veterinary Diets i vårt sortiment med samme fordeler som vedlikeholdsfôret.

  Les mer om Purina Pro Plan Expert Care Nutrition

  Få 15 minutter ekstra tid med veterinæren ved 12 ukers vaksine

  Få 15 minutter ekstra tid med veterinær ved 12 ukers vaksine

  Det skjer store forandringer med valpen det første året. I løpet av noen måneder vokser og utvikler den seg så raskt at du nesten ser forandring fra dag til dag. Hele familien går inn i en spennende og krevende tid, og alle må tilpasse seg. Grunnlaget for mange lykkelige år legges nå, og det er viktig at en del ting vies spesiell oppmerksomhet:

 • Riktig fôring
 • Sosialisering
 • Oppdragelse
 • Sykdomsforebygging

 • Hos Evidensia ønsker vi å bistå dere i denne viktige perioden med veiledning og gode råd. Derfor gir vi også alle som kommer inn for en 12 ukers vaksine hos oss, 15 minutter ekstra tid med veterinæren slik at dere kan stille spørsmål om alt dere lurer på!

  Bestill helseundersøkelse og vaksine

  Kom innom og vei valpen hos Evidensia sine dyreklinikker

  Kom innom og vei valpen

  Vi vet hvor skummelt det kan være for valper å komme til veterinær. Vi vet også at en gradvis tilvenning av besøk til dyreklinikk kan forebygge stress og snu veterinærbesøk til noe positivt. Vi tilbyr derfor alle valper å komme innom for gratis veiing og tilvenning til besøk ved dyreklinikken.*

  *Av hensyn til smittevern kan det være noe ventetid for å komme inn til dyreklinikken slik at vi begrenser antall personer som er inne på dyreklinikken til enhver tid.

  Evidensias Tannskole for hund

  Evidensias Tannskole for hund

  Velkommen til Evidensias tannskole for hunder! I åtte ulike avsnitt kommer vår tannveterinær til å gjennomgå alt du behøver å vite om hundens munn og tenner. Du får lære om enkel hjemmebehandling, vanlige symptomer og sykdommer, forebyggende tiltak og mye mer. Bli med å hjelp din hund til å få en god munn- og tannhelse!

  Gå til Evidensias Tannskole

  MinDyrlege tilbyr videokonsultasjon med veterinær på mobilen

  NYHET: Vi tilbyr nå videokonsultasjon med veterinær

  Min Dyrlege er en digital dyreklinikk der du trygt og enkelt kan treffe våre veterinærer på mobilen, nettbrett eller pc når og hvor det passer for deg.

  Les mer om Min Dyrlege

  Klippe klør hos hund

  Klippekort - kloklipp

  Regelmessig kloklipp er viktig for å bevare trivsel og sunne poter. For lange klør kan føre til smerte og ubehag ved aktivitet, og det gir økt risiko for kloskader. Det er individuelt hvor ofte det er nødvendig å klippe klør, det avhenger av kvaliteten på klørne, aktivitetsnivå og hva slags underlag hunden vanligvis går på. De fleste hunder har behov for å klippe klørne ca. hver 4 uke.

  Vi har klippekort for kloklipp – hver 5. klipp er gratis. Spør oss om klippekort når du er innom klinikken!

  Vi tilbyr betaling med Dyrekonto

  Faktura og delbetaling med Dyrekonto

  Gjennom vår samarbeidspartner Resurs Bank kan vi tilby faktura med opptil 60 dagers forfall uten gebyr.

  Mer informasjon