Ha en fabelaktiv påske!

fredag 12. april 2019
Feire påske med hund
Påske betyr fridager for mange av oss, og for hundeeiere innebærer det gode muligheter til å være mer sammen med hunden enn ellers. Vi nordmenn er glade i å være mye ute i påsken, og det er våre firbente venner takknemlige for. De er alltid glade for å kunne være sammen med flokken!

Mange av hundene våre har stor glede av økt aktivitet, og påsken er en utmerket anledning til det. Vi ønsker derfor å komme med noen tips til hvordan du kan ha en fabelaktiv påske sammen med hunden din!

Aktivitet er ikke bare fysisk bevegelse, et aktivt hode er også viktig. Hunder trenger å bli stimulert både fysisk og psykisk, det gir en lykkelig hund.

Tips til en aktiv hundekropp

Skitur

Du trenger: Snø. Sele til hund og menneske, potesokker eller potevoks. Solbærtoddy, KvikkLunsj, vann og litt hundemat. Tålmodighet om hunden din ikke er vant til å være med på skitur.

Skogstur

Du trenger: Vanlig bånd og gode sko. Kakao, matpakke, godbiter. Kanskje litt eventyrlyst så dere kan gå på ukjente stier?

Sykkeltur

Du trenger: At snøen har smeltet. Sele og sykkelkobling (for eksempel Springer). Noe å drikke? Sunn fornuft slik at turen ikke blir for hard dersom hunden din ikke er vant til det.

Parktur

Du trenger: Småsko hvis det er helt tørt. Vanlig bånd. Bæsjeposer. Et minimum av sosiale egenskaper hos både hund og eier.

Tips til et aktivt hundehode

«Påskeegg-jakt» (nesearbeid)

Du trenger: Godbiter eller hundemat. Godbitene gjemmes rundt om i hagen / på rasteplassen / i huset. Hunden må lete etter dem ved å bruke nesa. Bruk gjerne deler av dagsrasjonen, så blir ikke hunden din for tjukk. Husk at sjokolade er farlig for hunder!

Hjernearbeid

Du trenger: En tom melkekartong, dorull eller lignende. Legg godbiter inni og lukk igjen ved å brette endene. La hunden finne ut av hvordan den skal få ut godbiten.

Les mer om mental aktivisering av hund

Trikstrening

Du trenger: Kunnskap om hvordan man lærer inn triks. Fritid. Belønning som motiverer hunden (godbiter / leke / ros). Bruk internett som inspirasjonskilde.

Lær hunden triks

Vi ønsker deg en fabelaktiv påske!