Høysesong for veterinærene på Sørlandet

fredag 18. juni 2021
Evidensia Sørlandet Dyresykehus og hunden Nala

Evidensia Sørlandet Dyresykehus rigget for en travel sesong. Allerede har det vært mange hoggormbitt, keisersnitt og akuttoperasjoner.

I år som i fjor vil flere feriere i Norge om sommeren. De firbente familiemedlemmene er med, og det har Evidensia på Sørlandet fått erfare. Nå er Sørlandet Dyresykehus rigget for en travel sesong.

– Sommeren ved klinikken i fjor var svært hektisk. Jeg tror årets sesong blir lik. Vi får det travelt også på dyresykehuset i sommer, sier Hanne Christiansen, veterinær og klinikkleder ved Evidensia Sørlandet Dyresykehus og Evidensia Kristiansand dyreklinikk.

Siden åpningen av Sørlandet Dyresykehus i mars, har det vært et stort behov for kompetansen og tilgjengeligheten som de tilbyr.

– Vi er de eneste på Sørlandet som har døgnbemanning året rundt. Vi er alltid her, utdyper Hanne.

Ble redningen for Nala

Henvendelse har vært mange. I våres har de utført en rekke akuttoperasjoner, keisersnitt og behandlet hoggormbitt – for å nevne noe. En av hundene de har tatt imot heter Nala.

På en hyttetur i Evje ble hun bitt tre ganger i nesa av hoggorm. Da snuta på kort tid ble tre ganger så stor, skjønte familien Herdieckerhoff at tiden for å finne hjelp var knapp. Men i Evje og området rundt var det ingen hjelp å få.

Nala ble bitt av hoggorm hele tre ganger i nesa! Heldigvis fikk hun god hjelp hos Evidensia Sørlandet Dyresykehus som har døgnbemanning hele året.

– Uhellet skjedde en lørdag formiddag. Vi henvendte oss til mange, men fikk beskjed om at de hadde stengt. Til slutt fikk vi tips om Sørlandet Dyresykehus som tok imot Nala samme kveld, forteller Jon Herdieckerhoff.

Nala ble liggende til observasjon over natten og får i dag oppfølging av Evidensia.

– Familien til Nala var svært takknemlig for hjelpen vi gav dem. Vi ser at tilbudet vi har, betyr svært mye for mange. I midten av juni hadde vi et annet tilfelle der vi utførte keisersnitt på en pasient midt på natten. Da pasienten kom inn var slimhinnene lilla. Vi måtte forte oss med å få valpene ut. Hadde kunden måtte vente til morgenen med å få hjelp, er det ikke sikkert at valpene eller moren hadde overlevd, sier Hanne.

Oppfordrer dyreeiere til å utnytte sommeren

Medarbeiderne ved Sørlandet Dyresykehus er rigget for sommeren, for å kunne ta imot alle henvendelser, døgnet rundt. Hanne håper dyreeiere også utnytter ferien til å følge opp dyrene sine.

– Vi er her for forebyggende behandling, sykdom, skader og ulykker. Jeg håper flere bruker litt tid av ferien til å gi valpen vaksine eller ta en helsesjekk av den eldre hunden. Hos oss kan dyreeiere komme med alt, sier veterinæren.

Sommeren er i full gang og det betyr sommerferie. Ferie skal være gøy for alle, både de to- og de firbeinte, men dessverre kan ulykker skje eller sykdom oppstå. Vi opplever større pågang om sommeren og er derfor fullt bemannet gjennom sommeren. Vi er her for deg og dine pasienter med døgnåpen akuttvakt hver dag!