Evidensia Dyreklinikk Lillehammer

Engasjement, kompetanse og omsorg for dyr og eier

I dag: Stengt

Mjøsvakta tilbyr døgnvakt/veterinærvakt for hund, katt, kanin og andre kjæledyr. Vakta er operativ på ukekvelder/netter og helger, men kan dessverre ikke tilby vakt på «røde dager» i tilslutning til påske, mai, pinse, jul og nyttår.

Tlf mjøsvakta: 820 90 190

Vaktsamarbeid mellom dyreklinikker rundt Mjøsa

Mjøsvakta er et privat samarbeid mellom Sentrum Dyreklinikk Lillehammer, Vetsentrum Hamar, Brumunddal Dyreklinkk og Anicura Dyreklinikk Gjøvik.

Vakt som møter publikums forventninger

Vi har valgt å inngå dette samarbeidet for å sikret at kjæledyrene i størst mulig grad har tilgang til en akuttvakt som har utstyr og kompetanse utover det man kan forvente av en «ordinær» veterinærvakt. Dette innebærer at dyreeier noen ganger må reise lengre enn de de er vant til, men dette er ikke noe stort problem i den regionen Mjøsvakta betjener.

Hver natt til onsdag og hver fjerde helg er det vi som betjener vakta.
Les mer om vakta på Mjøsvakta sin hjemmeside >>

Hva skiller privat vakt fra offentlig vakt?

I henhold til dyrehelsepersonelloven har kommunene ansvar for å organisere en klinisk veterinærvakt utenom ordinær arbeidstid. Den offentlige veterinærvakta mottar i den sammenheng et årlig tilskudd. I motsetning til den offentlige veterinærvakta, mottar Mjøsvakta ikke noen form for offentlig støtte, og finansieres av de deltagende klinikker.

Mjøsvakta ønsker å tilby en vakt som har kjæledyr som spesialfelt. Publikum kan henvende seg direkte til Mjøsvakta eller til veterinærer i offentlig vakt som kan henvise pasienter videre til Mjøsvakta.

Andre alternativer er Evidensia Oslo Dyresykehus som har 24 timers tilstedeværende veterinær (tlf 22 68 35 00), Min Dyrlege(evidensia) eller FirstVet, en tjeneste der man kan få kontakt med veterinær via en videosamtale. Se hjemmesidene: https://evidensia.no/mindyrlege/  eller www.firstvet.com for mer info.

 

Døgnåpent dyresykehus:
Evidensia Oslo Dyresykehus (24 timers tilstedeværende veterinær): 22 68 35 00

Min Dyrlege:
Min Dyrlege er en digital dyreklinikk der du trygt og enkelt kan treffe våre veterinærer på mobilen, nettbrett eller pc når og hvor det passer for deg. Hos Min Dyrlege får du rådgivning om ditt dyrs helseproblem via en videosamtale. Se hjemmesiden: https://evidensia.no/mindyrlege/

FirstVet:

Dette er en tjeneste der man kan få kontakt med veterinær via en videosamtale. Se hjemmeside www.firstvet.com for mer info.

—————————————————————————————————————

Veterinærvakt i Lillehammer og Gausdal:

Den enkelte kommune har ansvar for at det er operativ veterinærvakt utenfor arbeidstid. Gausdal og Lillehammer kommuner har siden 2017 ikke hatt avtale med dyrehelsepersonell om bistand til smådyr og hest utenom ordinær arbeidstid.

Har du spørsmål eller synspunkter knyttet til dette, ring Landbrukskontoret for Lillehammerregionen på tlf. 61 22 44 00

Offentlig veterinærvakt i din hjemkommune: