Gi hunden din et påskeegg

Ha en fabelaktiv påske!

Påske betyr fridager for mange av oss, og for hundeeiere innebærer det gode muligheter til å være mer sammen med hunden enn ellers. Vi nordmenn er glade i å være mye ute i påsken, og det er våre firbente venner takknemlige for. De er alltid glade for å kunne være sammen med flokken!

Jack Russel Terrier som hopper på plenen fylt med løv

Jack Russel Terrier som hopper på plenen fylt med løv

Mange av hundene våre har stor glede av økt aktivitet, og påsken er en utmerket anledning til det. Vi ønsker derfor å komme med noen tips til hvordan du kan ha en fabelaktiv påske sammen med hunden din!

Aktivitet er ikke bare fysisk bevegelse, et aktivt hode er også viktig. Hunder trenger å bli stimulert både fysisk og psykisk, det gir en lykkelig hund.

Tips til en aktiv hundekropp

Aktivitet: Skitur

Du trenger: Snø. Sele til hund og menneske, potesokker eller potevoks. Solbærtoddy, KvikkLunsj, vann og litt hundemat. Tålmodighet om hunden din ikke er vant til å være med på skitur.

Aktivitet: Skogstur

Du trenger: Vanlig bånd og gode sko. Kakao, matpakke, godbiter. Kanskje litt eventyrlyst så dere kan gå på ukjente stier?

Aktivitet: Sykkeltur

Du trenger: At snøen har smeltet. Sele og sykkelkobling (for eksempel Springer). Noe å drikke? Sunn fornuft slik at turen ikke blir for hard dersom hunden din ikke er vant til det.

Aktivitet: Parktur

Du trenger: Småsko hvis det er helt tørt. Vanlig bånd. Bæsjeposer. Et minimum av sosiale egenskaper hos både hund og eier.

Tips til et aktivt hundehode

Aktivitet: «Påskeegg-jakt» (nesearbeid)

Du trenger: Godbiter eller hundemat. Godbitene gjemmes rundt om i hagen / på rasteplassen / i huset. Hunden må lete etter dem ved å bruke nesa. Bruk gjerne deler av dagsrasjonen, så blir ikke hunden din for tjukk. Husk at sjokolade er farlig for hunder!

Aktivitet: Hjernearbeid

Du trenger: En tom melkekartong, dorull eller lignende. Legg godbiter inni og lukk igjen ved å brette endene. La hunden finne ut av hvordan den skal få ut godbiten.

Aktivitet: Trikstrening

Du trenger: Kunnskap om hvordan man lærer inn triks. Fritid. Belønning som motiverer hunden (godbiter / leke / ros). Bruk internett som inspirasjonskilde.

 

Vi ønsker deg en fabelaktiv påske!