Valpens første besøk

Valpens første besøk

De fleste nybakte valpeeiere skal ta turen til veterinæren i løpet av den første tiden etter at valpen har ankommet sitt nye hjem. Visste du at vi setter av 15 min ekstra tid hos veterinæren når valpen kommer for første gang? 

Sovende valp

Det er mye som skjer i valpens første år, og enten du er erfaren hundeier eller har blitt hundeeier for første gang, er det naturlig å sitte med en del spørsmål om hva som venter deg. Derfor gir vi alle som kommer inn for en 12 ukers vaksine hos oss 15 minutter ekstra tid med veterinæren slik at dere kan stille spørsmål om alt dere lurer på! 

Årlig helseundersøkelse av hund

Hva er en frisk og sunn valp?

Har du akkurat fått deg valp bør du gjøre det til en rutine at du ofte sjekker over valpen. Nå dere er inne til vaksinetime vil valpen samtidig få en liten helsekontroll av veterinæren, og du får en innføring i hvordan er frisk valp skal se ut.

Dersom du jevnlig går gjennom hunden din hjemme blir valpen vant til å bli håndtert og du vil også raskere oppdage om noe er galt!

En huskeliste på alt du bør tenke på i valpens første år


Årlig helseundersøkelse av hund

Hva skal valpen spise?

En av de mange spørsmålene du kanskje har er: "Hva skal valpen min spise? Hvor mye og hvor ofte?" Dette er noe veterinæren kan veilede deg i, og komme med en anbefaling av riktig fôr til din hund. 


Les mer om fôring av voksende valper

Årlig helseundersøkelse av hund

Hva med tannhelsen?

Valpen skal gå gjennom mange forandringer det første året - også i munnen! Innen de første 6 månedene bør melketennene ha falt ut, og blitt erstattet med de nye, blivende tennene. 

4 av 5 hunder og katter får tannproblemer i løpet av livet. Derfor bør forebygging starte tidlig. Den beste måten å forebygge tannproblemer på er ved å pusse tenner - jo tidligere dere starter å trene på tannpuss, jo enklere blir det å opprettholde god tannhelse gjennom hundens liv!

Les mer om melketenner her

Slik trener du på tannpuss!