Ved å utføre en ukentlig helsesjekk av egen hund kan du raskere oppdage om noe ikke er som normalt

Ukentlig helsesjekk av hund

Lær hvordan du utfører en ukentlig helsesjekk av din hund

Ukentlig helsesjekk av hund

Å undersøke hunden sin en gang i uken reduserer ikke bare risikoen for å overse skader, symptomer og forandringer. Det styrker også relasjonen mellom eier og hund. De fleste hunder setter pris på nærhet og samarbeider gjerne om de får en godbit og litt kos som belønning. Vi anbefaler alle hundeeiere å innarbeide en god rutine for den ukentlige helsesjekken.

Men hva innebærer en ukentlig helsesjekk? For å få svar på dette har vi snakket med veterinær Christophe Bujon som er spesialist i hundens og kattens sykdommer og jobber i Evidensia.

IVC Evidensia

Avsnitt 1: Hud og ører

Om hunden viser tegn til kløe i hud, ører eller på potene er det ofte et tegn på et reellt problem som du som dyreeier ikke bør ta lett på.
IVC Evidensia

Avsnitt 2: Poter og klør

Hunden er avhengig av alle potene sine når den går, løper og er aktiv. Smerter, kløe eller sykdom i en eller flere poter blir derfor raskt problematisk for hunden.
IVC Evidensia

Avsnitt 3: Munnhule og tenner

Hunden er avhengig av en frisk munn og sunne tenner for å få i seg mat. Det er en vanlig misforståelse at en hund vil slutte å spise hvis den har tannverk eller et annet munnhulerelatert problem. Tvert imot vil hunden som regel fortsette å spise til tross for at den har store smerter.
IVC Evidensia

Avsnitt 4: Øynene

Hundens øyne er følsomme. Noen sykdomstilstander kan føre til kraftig redusert syn eller i verste fall blindhet allerede innen et døgn hvis hunden ikke får riktig hjelp og behandling.

Dyrehelseguiden

Flere artikler, tips og gode råd om hundens helse finner du i vår dyrehelseguide.
Søk i vårt arkiv

Alle våre dyreklinikker og dyresykehus tilbyr gratis tannsjekk

Få sjekket tennene til ditt dyr – helt gratis! Hvem passer tannsjekken for? Valper som feller melketenner Alle hunder over 3 år Om det er over 1 år siden hunden fikk undersøkt tennene sist
BESTILL GRATIS TANNSJEKK

Få også med deg vår Tannskole for hunder

I åtte ulike avsnitt kommer vår tannveterinær til å gjennomgå alt du behøver å vite om hundens munn og tenner. Du får lære om enkel hjemmebehandling, vanlige symptomer og sykdommer, forebyggende tiltak og mye mer. Bli med å hjelp din hund til å få en god munn- og tannhelse!
Evidensias Tannskole for hund

Få også med deg vår Tannskole for katter

I åtte ulike avsnitt kommer vår tannveterinær til å gjennomgå alt du behøver å vite om kattens munn og tenner. Du får lære om enkel hjemmebehandling, vanlige symptomer og sykdommer, forebyggende tiltak og mye mer. Bli med å hjelp din katt til å få en god munn- og tannhelse!
Evidensias Tannskole for katt