Utvider i Kristiansand: Evidensia åpner Sørlandets første dyresykehus

torsdag 12. november 2020
Sorlandet-dyresykehus
I mars 2021 åpner Sørlandets første dyresykehus. Evidensia, Europas største veterinærkjede, satser i Kristiansand og tilbyr behandlinger med hospitaliseringsmuligheter på et topp moderne dyresykehus.

Evidensia Sørlandet Dyresykehus skal driftes parallelt med Evidensia Kristiansand Dyreklinikk, og Hanne H. Christiansen blir leder av både dyresykehuset og klinikken. Byggingen av det nye dyresykehuset er godt i gang, og det er tatt hensyn til både miljø og tilgjengelighet gjennom blant annet ladestasjoner for elbil og miljøvennlig oppvarming.

Det skal lyses ut nye stillinger for å dekke behovet til å drifte både dyreklinikken og det nye dyresykehuset. Samtidig overføres flere av de nåværende ansatte fra klinikken til sykehuset. Evidensia Søgne dyreklinikk vil også ha en støttefunksjon til det nye dyresykehuset.

Klinikkleder ved Evidensia Kristiansand Dyreklinikk, Hanne H. Christiansen, vil også drive det nye Evidensia Sørlandet Dyresykehus

Henvisninger og spesialiserte tjenester

Mange pasienter har et stort behov for hospitalisering; overvåkning, stell, smertelindring og behandling natten igjennom. Det gjelder også for de dyrene med kritisk sykdom hvor kontinuerlig behandling som væskebehandling og medisinering er nødvendig.

– Vi får henvisninger fra dyreklinikker i hele Sør-Norge, og behovet for å kunne tilby hospitalisering av de aller sykeste dyrene er stort. Dette blir nå en realitet i det nye dyresykehuset, noe som betyr at reiseveien blir kortere for mange av de akutt syke dyrene.

Evidensia Sørlandet Dyresykehus vil vi kunne tilby alt fra kloklipp, gratis tannsjekk og årlig vaksinasjon, til de mest avanserte utredninger og operasjoner. Det brede behandlingstilbudet, høyteknologisk utstyr som CT-maskin og spesialiserte tjenester som kirurgi, er noe av det Evidensia Sørlandet Dyresykehus vil tilby.

– Det blir et meget godt utstyrt dyresykehus med veterinærer med særskilt kompetanse innen ulike fagfelt, forteller Hanne H. Christiansen og legger til: – Dette, i kombinasjon med bedre og mer effektive administrasjonssystemer, gjør at vi kan frigjøre tid til å yte enda bedre hjelp til dyra.

Tannbehandlinger, operasjoner og vaksineringer er blant behandlingene som hyppigst utføres på spesielt hunder og katter. Evidensia Sørlandet Dyresykehus får separat hospitalisering for hund og katt i forbindelse med operasjoner og inngrep som krever innleggelse. Venterommene for hunder og katter er dessuten i hver sin etasje.

Stolte av satsingen

Klinikkleder Hanne H. Christiansen er veldig stolt av satsningen Evidensia gjør i Kristiansand – og som kommer hele sørlandsregionen til gode.

– Dyreeiernes forventninger blir ikke mindre med årene, og vi må ruste oss for ny teknologi og effektivisering, sier Christiansen.

Country Manager for Evidensia i Norge, Cecilie Ryan Yttreeide, sier at denne satsningen er helt i tråd med Evidensia’s ambisjoner.

– Å være en del av Europas største veterinærkjede gir gode muligheter for utvikling, sier hun, og legger til at det også forplikter:

– Evidensia skal til enhver tid tilby høyt kvalifisert og oppdatert personell, og det nyeste innen utstyr i alle sine klinikker og dyresykehus. Vi skal alltid yte det beste for dyrene, og det beste for våre ansatte gjennom et solid fagmiljø på tvers av våre klinikker, avslutter Yttreeide.

Adressen til Evidensia Sørlandet Dyresykehus blir Krittveien, beliggende lett tilgjengelig langs E18, midt mellom Dyreparken og Kristiansand sentrum.

Beliggenheten til Evidensia Sørlandet Dyresykehus vil være rett ved E18 og det er gode parkeringsmuligheter samt mulighet for lading av el-bil


Les mer om Evidensia Kristiansand Dyreklinikk

Les mer om Evidensia Søgne Dyreklinikk
 

Fakta om Evidensia Dyrehelse Norge

  • En del av IVC Evidensia, Europas største veterinærkjede
  • IVC Evidensia har totalt over 1350 dyresykehus og dyreklinikker i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Sveits, Nederland, UK, Irland, Frankrike og Belgia
  • Over 300 ansatte i Evidensia Dyrehelse Norge fordelt på 22 dyreklinikker og dyresykehus fra Søgne til Tromsø