Evidensia Bodø Dyresykehus

Nordlands største enhet for veterinære tjenester for kjæledyr

Idag: 08:00–18:00

Ved Evidensia Bodø Dyresykehus har vi alltid dyrenes velferd i fokus

Vi ønsker å gjøre besøket hos oss til en god opplevelse, hvor vi møter dyrene på deres premisser.

Siden oppstarten i 1990 har Evidensia Bodø Dyresykehus gradvis utviklet seg til å bli et fullverdig sykehus for kjæledyr. Vi er i dag Nordlands største enhet for veterinære tjenester for kjæledyr. I dag tilbyr vi både vanlige helsetjenester for dyrene dine, avanserte operasjoner som bløtdelskirurgi, og ortopedisk kirurgi, og et bredt spekter av tjenester innen forebygging, diagnostisering, behandling og rehabilitering.

I de beste hender, i gode omgivelser

Du skal føle deg trygg på at kjæledyret er i de beste hender hos oss på Evidensia Bodø Dyresykehus. Her finner du svært kompetente dyrepleier og veterinærer, i gode omgivelser og med moderne utstyr og hjelpemidler.  Som en del av Nordens ledende kvalitetskjede for dyrehelse, Evidensia, sikrer vi et høyt kunnskapsnivå hos våre ansatte og tilgang på siste nytt innen behandling, medisin og utstyr. Via oss har du også tilgang til kunnskapen til noen av Norges, og iblant verdens fremste spesialister innen dyrehelse

Kattevennlig klinikk

Vi er en kattevennlig klinikk, noe som betyr at vi har adskilte vente-soner og et eget undersøkelsesrom for katt og andre smådyr, hvor hunder ikke har adgang. Det minsker stressmomentene for dyret ditt, og bidrar til en bedre opplevelse for alle.

Valpeskolen «Flink bisk» – En god start

Valpeskolen "Flink Bisk" drives av veterinær Hanne Myrnes ved Evidensia Bodø Dyresykehus

Vår populære valpeskole «Flink bisk» er et godt eksempel på hvordan du og hunden din kan få en god start sammen, og gode assosiasjoner til dyresykehuset på kjøpet. Meld deg på her.

 

HAR ATFERDEN TIL KATTEN ENDRET SEG?
Én ting er sikkert, katter liker å hvile. Faktisk liker de å hvile masse. Men uansett om de lever utendørs eller innendørs, så er bevegelse viktig for mange ting.
Bevegelse gjør at katten får gjort livets nødvendigheter, som å gå på do, spise, oppleve og erfare livet.

Og selv om at katter ikke forblir kattunger for alltid, at de endrer atferd med årene, kan det  at katten ikke leker og beveger seg like mye som den gjorde før, faktisk ha andre årsaker enn alder isolert. For katter er flinke til å skjule smerte.
I tillegg kan katter helt klart ha forskjellige personligheter og måter å oppføre seg på. Det som er normalt eller unormalt for én katt, behøver ikke å være det samme for en annen. Men dersom du ser endringer i katten sine bevegelser, aktivitet eller atferd, så kan det være en indikasjon på smerter i bevegelsesapparatet.
Adferd man kan være oppmerksom på er om katten hopper rett opp til høyre nivå uten å nøle, eller om den nøler eller unngår å hoppe høyt. Hopper den ned uten nøling, eller bruker den andre gjenstander som «trapp»?
Leker katten energisk og med interesse, eller er det ingen lyst til lek og «tullejakte» på gjenstander? Beveger den seg raskt og smidig opp og ned trappen, eller beveger den seg klossete og sakte?
Er pelsen glatt og ren, eller er den glansløs og sammenfiltret på enkelte steder? Er katten fleksibel når den vasker seg eller steller den kun områder som er lette å nå? Er katten avslappet med pelsstell eller overdriver den slik at den får sår og områder uten pels?
Er toalettbesøkende uten problem, eller strever katten med å komme seg i toalettkassa si?
Til sist kan omgjengelighet og personlighet nevnes. Er katten like sosial som den bestandig har vært, eller trekker den seg unna og gjemmer seg? Er den rolig og kan den klappes uten negativ respons?
De fleste katter er eksperter på å skjule smerter, dette er del av deres naturlig forsvar. Vær derfor oppmerksom på kattens koppsspråk, bevegelsesmønster og oppførsel. Det kan være tegn på at den har smerter og behøver hjelp.
Slik kan du se om katten din har smerter:
Oppførsel:
• Prøver katten å gjemme seg eller beskytte et smertefullt område? Slikker eller biterden på en spesiell del av kroppen?
• Er katten mindre interessert i omgivelsene enn den bruker å være?
• Sover eller hviler katten mer enn den pleier eller virker den mer tilbaketrukken enn vanlig?
• Er kattens appetitt redusert?
• Bruker katten en stol eller en annen gjenstand som hjelpemiddel for å hoppe opp på steder den tidligere lett hoppet opp på?
• Oppfører katten seg aggressivt når du håndterer den eller virker den irritert når andre dyr (som den kjenner) kommer i nærheten?
• Har katten begynt å tisse eller gjøre fra seg på upassende steder eller har den vanskeligheter med å bruke kattekassen?
• Knurrer, freser, stønner eller skriker katten din når den tror den er alene?
Utseende:
• Er øynene mattere?
• Kniper katten med øynene?
• Er pupillene forstørret?
• Ser pelsen ustelt eller rufsete ut?
• Har katten et sår eller en skade? Dersom den har gjennomgått et kirurgisk inngrep, ser snittstedet rødt eller betent ut?
Dersom du svarte ja på et av disse spørsmålene er det mulig at katten din opplever ubehag eller smerte. Dette og annen unormal oppførsel kan være indikasjoner på at din katt trenger hjelp. Rådfør deg alltid med veterinær om du mistenker at din katt har smerter eller er syk.
Alle foto: Susanne Nilsson/Flickr

Gratis tannsjekk

Undersøkelser viser at ved 2 års alder har 70% av hundene problemer i munnhulen, og ved tre års alder har hele 85% problemer. Dessverre er det slik at alt for mange venter for lenge før de søker hjelp for problemer i munnhulen til dyret. Problemene kan også være svært vanskelige å oppdage, og dyret kan ha opplevd smerte over lenger tid.

Ved å tilby gratis tannsjekk håper vi at flere eiere mer jevnlig får sjekket dyrets tenner, og dermed unngår at påbegynnende problemer utvikler seg. Tannsjekken varer i ca.15 minutter, og det anbefales å bestille time. Vi sees på klinikken.

Klippekort - kloklipp

Regelmessig kloklipp er viktig for å bevare trivsel og sunne poter. For lange klør kan føre til smerte og ubehag ved aktivitet, og det gir økt risiko for kloskader. Det er individuelt hvor ofte det er nødvendig å klippe klør, det avhenger av kvaliteten på klørne, aktivitetsnivå og hva slags underlag hunden vanligvis går på. De fleste hunder har behov for å klippe klørne ca. hver 4 uke.

Vi har klippekort for kloklipp – hver 5. klipp er gratis. Spør oss om klippekort når du er innom klinikken!

Forgiftning hos dyr

Kontakt veterinær umiddelbart om du mistenker at dyret ditt har fått i seg noe giftig. I linken finner du informasjon om dyr og forgiftninger som kan være til hjelp.

Giftinformasjon hund og katt

Faktura og delbetaling med Dyrekonto

Gjennom vår samarbeidspartner Resurs Bank kan vi tilby faktura med opptil 60 dagers forfall uten gebyr.

Mer informasjon