Evidensia Orkdal Dyresenter

Din personlige dyreklinikk

I dag: 08:00–18:00

Før besøket

På denne siden finner du informasjon det er nyttig å kjenne til før du besøker oss.

Før ankomst

Timeavtale:  Vi anbefaler alle dyr som skal til konsultasjon å ha timeavtale. NB! Dersom du som eier ikke syns dyret ditt blir bedre av igangsatt behandling eller sykdomsbildet forverres må du ta kontakt med oss snarest. Akuttpasienter tas imot uansett.

Faste: Vi ønsker at operasjons- og utredningspasienter skal fastes i 12 timer før time. Unntak er kanin og gnagere som alltid skal ha tilgang til godt høy. Selv om dyr fastes kan de få fri tilgang til vann. Fasting gjøres blant annet fordi maten dyret inntar kan påvirke blodprøver som blir tatt og fordi dyr som skal bedøves ikke bør ha full mage da det øker risikoen ved anestesien

Lufting: Hos pasienter som skal ha indremedisinsk utredning, eller som har urinveisinfeksjon, prostataproblemer eller som skal ha ultralydundersøkelser, er det viktig at dere tar dyret rett inn på klinikken uten at dyret får mulighet til å urinere før ankomst. I de aller fleste tilfeller skal urinen undersøkes etter ultralydundersøkelsen. Ved undersøkelse av mage/tarm sykdommer er det en fordel om dyrene har gjort godt fra seg før de kommer.

Ta med medisiner som dyret bruker: Ta rede på når dyret har fått medisiner sist og hvor mye.

Trygg: For at dyret ditt skal føle seg mest mulig trygg hos oss ta gjerne med eget bur og teppe.

Ved ankomst

 1. Sikkerhet: Alle dyr skal oppbevares sikret i bur eller i være i kort bånd på klinikken.
 2. Registrering: Henvend deg i resepsjonen ved ankomst
 3. Veiing: Vekten på dyret gir oss viktig informasjon, og skal alltid registreres når dyret er med til konsultasjon. Veiing gjør dere ved resepsjonen, og vektinformasjon oppgir dere til resepsjonist/dyrepleier i skranken.
 4. Smittsom sykdom: Ved mistanke om smittsom sykdom som for eksempel diarè, hoste eller lus, kom inn og registrer deg først uten dyret.
 5. MRSA: Har du dyr som er multiresistent mot de fleste antibakterielle midler? Husk å opplys om det på telefonen for at vi skal ta de rette forhåndsregler.
 6. Priser: Samme behandling vil kunne ha varierende pris avhengig av dyreart, størrelse på dyret og omfanget av skade/sykdom. Vi gir derfor alltid et estimert prisoverslag på forhånd. Videre undersøkelser, behandling og tilhørende kostnader skal alltid godkjennes av eier.

Levering

Oppstalling: Dyr som skal opereres eller utredes kan leveres fastende fra kl. 08.00.

Henting

 1. Tidspunkt for henting: Henting av dyr avtales med eier ved levering, ellers sender vi sms når dyret er klart. Henting må skje før kl. 17.30.
 2. Informasjon: Informasjon om dagens undersøkelser, behandling og videre oppfølging gis ved henting.
 3. Resept: Informasjon om hvilke medisiner dyret ditt skal få og hvordan, hvor ofte og hvor lenge han/hun skal medisineres får du informasjon om ved henting. Husk også at du selv må hente medisiner på apoteket – vi har ingenting tilgjengelig for salg.
 4. Avtal oppfølgingstime: Det er viktig å være klar over at eiers oppfølging av behandling er like viktig for et godt behandlingsresultat som selve undersøkelsen. Avtale om oppfølgingstime kan med fordel avtales allerede ved henting. Vi setter pris på tilbakemelding fra eier hvordan det går med dyret ditt.

Betaling

 1. I klinikk: Dere kan betale kontant eller med bankkort, VISA, Mastercard og Diners.
 2. Direkteoppgjør med Agria eller Gjensidige: Ved direkteoppgjør vil eier bli belastet med et gebyr og det vil bli laget en dyrekonto med Resurs Bank.
 3. Faktura/delbetaling med Dyrekonto: Gjennom vår samarbeidspartner Resurs Bank kan vi tilby faktura med opptil 60 dagers forfall uten gebyr. Du betaler enten hele summen uten kostnad eller velger en fordelaktig delbetaling. Delbetaling inntil 12 mnd. er rentefritt. Ønsker du et lavere månedsbeløp kan du delbetale i opptil 72 måneder med rente. Valget er ditt, og du velger først når du har mottatt fakturaen. Du søker om dyrekonto her eller i klinikken. Ønsker du å søke i klinikken, må gyldig legitimasjon medbringes. Fakturaen fra Resurs Bank mottar du måneden etter du har vært hos oss. Den kommer i midten av måneden, og har betalingsfrist siste dag den måneden.

Forsikring

 1. Vi anbefaler alle dyreeiere å tegne forsikring på dyret sitt. Sjekk hvilket selskap som kan gi det beste tilbudet til deg.
 2. Noen selskap forlanger forhåndsgodkjenning fra selskapet for å dekke kostnader ved for eksempel CT, MRI undersøkelser eller kostbare kirurgiske inngrep. Dere har som eiere selv ansvar for å sjekke dette, men vi kan være behjelpelig.