Evidensia Trøndelag Dyreklinikk

Evidensia Trøndelag Dyreklinikk

din lokale veterinær på Ranheim

I dag: 08:00 - 18:00

Akuttvakt

Vårt behandlingstilbud

Onkologi (læren om kreftsykdommer)

En høy andel av hunder og katter utvikler svulster eller systemiske kreftsykdommer i løpet av levetiden. Mange av kreftsykdommene som påvises er av samme type som vi kjenner fra mennesker. De fleste kulene som opptrer i huden er heldigvis godartede, men de må undersøkes og det kan fastslås med en vevsprøve hvilken kul man har med å gjøre og svulsten behøver da ikke alltid å behandles.

Dette røntgenbilde viser en svulst i lungene

Den vanligste måten å behandle kreftsykdommer i første omgang på er å fjerne svulsten kirurgisk. Noen ondartede kreftsykdommer kan imidlertid kreve en annen type behandling. Hunder og katter kan behandles med cellegift med det formål å holde sykdommen i sjakk over lengre tid samt for å hindre spredning til andre steder i kroppen. Et onkologisk team bestående av en erfaren kirurg og en onkolog gir de beste mulighetene for et vellykket resultat av eventuell behandling i mange tilfeller.

Onkologisk kirurgi

Kirurgi er ofte den anbefalte behandlingen for kreftsvulster i hunder og katter. De fleste svulstene er relativt enkle å fjerne kirurgisk og kan fjernes som et dagskirurgisk inngrep hos din lokale veterinær. Innimellom forekommer imidlertid mer omfattende svulster eller kreftformer som i sin karakter krever mer radikal kirurgi. Det kan da være behov for en kirurg med særlig kompetanse innen onkologisk kirurgi for å bedre prognosen for helbredelse og for å redusere risikoen for komplikasjoner.

Cellegift

Før man tar beslutning om eventuell cellegiftbehandling må dyret undersøkes nøye for å vite hvor langt sykdommen er kommet. Cellegiftbehandlingen har som mål på å opprettholde dyrets livskvalitet mens man prøver å slå kreftsykdommen tilbake. Dyrets levetid med god kvalitet forlenges, men dessverre vil cellegift bare i få tilfeller kunne kurere dyret helt for sykdommen. Uavhengig av hvilken behandling man velger er det aller viktigste at dyret ikke lider unødig. Det er alltid vårt viktigste fokusområde.

Cellegiftbehandling av dyr bør kun gjøres av veterinærer med særskilt kompetanse innen kreftsykdommer (onkologi). Her ved Evidensia Trøndelag Dyreklinikk har vi kunnskap og kompetanse til å utføre både enkle og avanserte onkologiske utredninger. Vårt kunnskapsrike og dyktige onkologiteam er stolte over å kunne tilby den optimale behandlingen til pasienter med alvorlige onkologiske problemstillinger og samtidig bistå med rådgivning og veiledning til dyreeiere og deres familie. Vi står ved deres side hele veien og kan tilby avansert diagnostikk og behandling både i form av tradisjonell cellegift og nyutviklede behandlingsmodaliteter. Vi utfører avansert onkologisk kirurgi på de fleste organsystemer og kan i tillegg, ved behov tilby døgnbemannet oppstalling hos vår søsterklinikk, Evidensia Trondheim Dyresykehus. Noe som betyr 24 timers overvåkning og pleie etter store kirurgiske inngrep og behandlinger for pasienter som trenger dette.

 

Dette sier kundene

Heidi Danielsen

5

Meget hjelpsom veterinær som tar seg tid til å forklare og hjelpe. Min opplevelse er en person som genuint bryr seg om dyrene og virker empatisk. Veldig fornøyd med å ha Fredrik som behandler hunden min. Samtidig er det flere hyggelig mennesker man møter i disken.

Tommy Berg

5

Veldig bra hjelp vi har fått for Cliff🥰

Tanja

5

Ringte og fikk god hjelp og informasjon over telefon før timebestilling. Ble møtt av kjempehyggelige ansatte som tok godt vare på hunden min under oppholdet spesielt med tanke på separasjonsangst. I ettertid fikk jeg en mail med informasjon om behandlingen. Godt gjennomført fra A til Å og vi er kjempefornøyde både hund og eier! ❤️ Hilsen Tanja og en (da) noe trøtt Atlas

Eirik Lokken

5

Veldig god service. Har føltes som et veldig trygt sted å få hjelp. De behandler dyrene godt!

Basert på vurderinger fra Google

Åpningstider ved Trøndelag Dyreklinikk

Åpningstider

 • Mandag
  08:00 - 18:00
 • Tirsdag
  08:00 - 18:00
 • Onsdag
  08:00 - 18:00
 • Torsdag
  08:00 - 18:00
 • Fredag
  08:00 - 15:30
 • Lørdag
  Stengt
 • Søndag
  Stengt
 • Medarbeidere

  Sigrid Langåssve

  Klinikkleder

  Sigrid Langåssve

  Sigrid jobber som klinikkleder hos oss, og hun har et stort engasjement for å kunne ha et høykvalitetstilbud til alle våre pasienter og kunder. Hun har tidligere jobbet som autorisert dyrepleier ved Evidensia Trondheim Dyresykehus, i stor grad deltatt i arbeid på akuttvakt.  Utdanning Pågående: Mastergrad i biovitenskap, med spesialisering på husdyrvitenskap ved Nord Universitet i Steinkjer.  Bachelor i dyrepleie ved Nord Universitet i Bodø, uteksaminert 2020. Kurs: Basiskurs i tannmedisin hund og katt ved Jan F. Andersen kurssenter Kurs i anestesi hund og katt for dyrepleiere ved Nord Universitet
  Les mer om Sigrid
  Fredrik Hoholm

  Veterinær

  Fredrik Hoholm

  E-post trondelagdyreklinikk@evidensia.no Ferdigheter Onkologi Neurologi Erfaring   Utdannet ved Mississippi State universitet, College of veterinary medicine, i USA i 2006. Fredrik har jobbet på klinikken siden 2016. Han er klinikkens fagveterinær. Vi finner ofte Fredrik med hodet i en bok eller gravende etter kunnskap på nettet. Han slutter aldri å utvikle seg og finner veterinærmedisin svært interessant. Det han synes er morsomst med jobben er å komme frem til rett diagnose. Han er videreutdannet innen onkologi, som er læren om og kunnskap om kreftsykdommer. For tiden holder han på med master innen neurologi.  
  Les mer om Fredrik
  Camilla B. Sletbakk

  Veterinær

  Camilla B. Sletbakk

  Camilla begynte å jobbe hos oss våren 2020. Hun har opparbeidet seg mye erfaring innen indremedisin og akuttmedisin, og tar en stor andel av indremedisinske utredninger på klinikken. E-post trondelagdyreklinikk@evidensia.no Dyr Flat Coated Retrieveren Cava Ferdigheter HD/AD røntgen Erfaring   Ferdig utdannet i 2015 fra University of Veterinary and Pharmaceutical sciences i Brno, Tsjekkia. Sommervikariat ved annen smådyrklinikk i Trondheim sommer 2015. Ansatt hos Evidensia Trondheim Dyresykehus fra september 2015. Kurs: HD/AD-røntgen 2015 Helgekurs i ultralyd buk med dr. Ralph Wendt 2016 Kongress i akuttmedisin i 2016 Vært på flere kveldskurs/seminar innen akuttmedisin og ortopedi. Diverse månedlige internkurs ved Evidensia Trondheim Dyresykehus i ulike fagfelt.  
  Les mer om Camilla
  Audrey Webb Hoholm

  Veterinær

  Audrey Webb Hoholm

  Audrey ble ferdig utdannet veterinær i 2011. Hun jobbet i USA i flere år, før hun flyttet til Norge. Hun ble ansatt veterinær hos Evidensia Trondheim Dyresykehus i mars 2017-juli 2022, og har jobbet ved Evidensia Trøndelag Dyreklinikk fra juli 2022. Audrey jobber hovedsakelig med kardiologi (hjertepasienter), men hennes kompetanse er også bred innen feltene indremedisin ink/ ultralyd, radiologi og tannbehandling. Erfaring – Relief Veterinarian at Rancho Regional Veterinary Hospital (USA), 2016 – Associate Veterinarian at Irvine Veterinary Services (USA), 2012-2016 – Veterinarian, small animal rotating internship at Southern California Veterinary Speciality Hospital (USA), 2011-2012 – Doctor of Veterinary Medicine (DVM) from Western University of Health Sciences (USA), 2011 – Master’s of Science (MS) in Nutrition from Mississippi State University (USA), 2003 – Bachelor’s of Science (BS) in Animal and Dairy Nutrition from Mississippi State University (USA), 2001 Kurs: HD/AD-røntgen Diverse månedlige internkurs ved Evidensia Trondheim Dyresykehus i ulike fagfelt. ESAVS kurs i CT ESAVS kardiologi I-IV Pågående Masters of companian animal clinical science i Danmark
  Les mer om Audrey
  Våre medarbeidere

  Innlegg fra Facebook