Nasjonale smitteverntiltak gjelder ved besøk til våre dyreklinikker. Les mer om smitteverntiltakene før du kommer til oss
Evidensia Trøndelag Dyreklinikk

Evidensia Trøndelag Dyreklinikk

din lokale veterinær på Ranheim

I dag: Stengt

Akuttvakt

Vi har åpent mandag-torsdag 08:00-18:00, fredag 08:00-15:30.

Vårt behandlingstilbud

Onkologi (læren om kreftsykdommer)

En høy andel av hunder og katter utvikler svulster eller systemiske kreftsykdommer i løpet av levetiden. Mange av kreftsykdommene som påvises er av samme type som vi kjenner fra mennesker. De fleste kulene som opptrer i huden er heldigvis godartede, men de må undersøkes og det kan fastslås med en vevsprøve hvilken kul man har med å gjøre og svulsten behøver da ikke alltid å behandles.

Dette røntgenbilde viser en svulst i lungene

Den vanligste måten å behandle kreftsykdommer i første omgang på er å fjerne svulsten kirurgisk. Noen ondartede kreftsykdommer kan imidlertid kreve en annen type behandling. Hunder og katter kan behandles med cellegift med det formål å holde sykdommen i sjakk over lengre tid samt for å hindre spredning til andre steder i kroppen. Et onkologisk team bestående av en erfaren kirurg og en onkolog gir de beste mulighetene for et vellykket resultat av eventuell behandling i mange tilfeller.

Onkologisk kirurgi

Kirurgi er ofte den anbefalte behandlingen for kreftsvulster i hunder og katter. De fleste svulstene er relativt enkle å fjerne kirurgisk og kan fjernes som et dagskirurgisk inngrep hos din lokale veterinær. Innimellom forekommer imidlertid mer omfattende svulster eller kreftformer som i sin karakter krever mer radikal kirurgi. Det kan da være behov for en kirurg med særlig kompetanse innen onkologisk kirurgi for å bedre prognosen for helbredelse og for å redusere risikoen for komplikasjoner.

Cellegift

Før man tar beslutning om eventuell cellegiftbehandling må dyret undersøkes nøye for å vite hvor langt sykdommen er kommet. Cellegiftbehandlingen har som mål på å opprettholde dyrets livskvalitet mens man prøver å slå kreftsykdommen tilbake. Dyrets levetid med god kvalitet forlenges, men dessverre vil cellegift bare i få tilfeller kunne kurere dyret helt for sykdommen. Uavhengig av hvilken behandling man velger er det aller viktigste at dyret ikke lider unødig. Det er alltid vårt viktigste fokusområde.

Cellegiftbehandling av dyr bør kun gjøres av veterinærer med særskilt kompetanse innen kreftsykdommer (onkologi). Her ved Evidensia Trøndelag Dyreklinikk har vi kunnskap og kompetanse til å utføre både enkle og avanserte onkologiske utredninger. Vårt kunnskapsrike og dyktige onkologiteam er stolte over å kunne tilby den optimale behandlingen til pasienter med alvorlige onkologiske problemstillinger og samtidig bistå med rådgivning og veiledning til dyreeiere og deres familie. Vi står ved deres side hele veien og kan tilby avansert diagnostikk og behandling både i form av tradisjonell cellegift og nyutviklede behandlingsmodaliteter. Vi utfører avansert onkologisk kirurgi på de fleste organsystemer og kan i tillegg, ved behov tilby døgnbemannet oppstalling hos vår søsterklinikk, Evidensia Trondheim Dyresykehus. Noe som betyr 24 timers overvåkning og pleie etter store kirurgiske inngrep og behandlinger for pasienter som trenger dette.