Dyrepleier undersøker katt

Evidensias Tannskole for katt

Hjelp din katt til en god tann- og munnhelse

Velkommen til Evidensias tannskole for katter! I åtte ulike avsnitt kommer vår tannveterinær til å gjennomgå alt du behøver å vite om kattens munn og tenner. Du får lære om enkel hjemmebehandling, vanlige symptomer og sykdommer, forebyggende tiltak og mye mer. Bli med å hjelp din katt til å få en god munn- og tannhelse! 

IVC Evidensia

Avsnitt 1: Hva er god munn- og tannhelse, og hvorfor er det viktig for din katt?

Tannveterinæren deler tips og erfaringer. Bli med å hjelp din katt til å få en bra munn- og tannhelse!
IVC Evidensia

Avsnitt 2: Har kattene melketenner og visdomstenner?

I avsnitt to i Evidensias Tannskole skal vi gå igjennom følgende: Hvordan er kattens munn bygd opp? Hvor mange tenner har katten? Hva med melketenner og visdomstenner? Hvordan er kattens munn forskjellig fra menneskets og kan en katt trenge tannregulering? Våre tannveterinærer har lang erfaring og her deler de sine beste tips med deg!
IVC Evidensia

Avsnitt 3: Pusse tenner på katt, med eller uten tannkrem?

Trenger katter tannpuss? Hvordan får du pusset tennene til katten? Hvilke andre tiltak kan forebygge munnproblemer hos katter? Våre tannveterinærer har lang erfaring og her deler de sine beste tips med deg!
IVC Evidensia

Avsnitt 4: De vanligste symptomene på dårlig tannhelse hos katter

I dette avsnittet beskriver tannveterinæren blant annet hva som er de vanligste symptomene på munnhuleproblemer, om det fins følgesykdommer, om munnhuleproblemer kan kureres med mer. Følg godt med og hjelp katten til å få en god munn-og tannhelse!
IVC Evidensia

Avsnitt 5: Kattens vanligste sykdom – Tannresorpsjon, TR (FORL)

Nå er det tid for episode nummer fem i Evidensias tannskole. I dette avsnittet forklarer tannveterinæren blant annet hva som er de vanligste symptomene på munnhuleproblemer, hvis det er følgesykdommer, og om slike problemer kan kureres og mye mer. TR og tannresorption (tidligere FORL) er den desidert mest utbredte tannsykdommen hos katter.
IVC Evidensia

Avsnitt 6: Kattens spiseatferd og fordøyelse

Hva spiser katten hvis den får lov til å velge? Kan en katt være mett? Hvor ofte skal en katt spise og mye mer. Våre tannveterinærer har lang erfaring og her deler de sine beste tips med deg! Bli med og hjelp katten din til å få god munn- og tannhelse.
IVC Evidensia

Avsnitt 7: Når bør du gå til veterinæren og hva skjer der?

I denne delen forklarer vår tannveterinær hvorfor det er så viktig å holde oversikt på kattens tenner, hvordan et besøk og en undersøkelse av munn og tenner kan utføres hos veterinæren, og også hvordan tannbehandling kan utføres.
IVC Evidensia

Avsnitt 8: Katten min har tannskade – hva gjør jeg?

I den siste episoden av tannskolen fokuserer vi på traumatiske tannskader. Tannveterinæren forklarer blant annet hvilke skader på tennene som er de vanligste og hvordan man unngår dem.

Alle våre dyreklinikker og dyresykehus tilbyr gratis tannsjekk

Få sjekket tennene til ditt dyr – helt gratis! Hvem passer tannsjekken for? Kattunger som feller melketenner Alle katter over 3 år Om det er over 1 år siden katten fikk undersøkt tennene sist
BESTILL GRATIS TANNSJEKK

Les også Evidensias Tannskole for hund

I åtte ulike avsnitt kommer vår tannveterinær til å gjennomgå alt du behøver å vite om hundens munn og tenner. Du får lære om enkel hjemmebehandling, vanlige symptomer og sykdommer, forebyggende tiltak og mye mer. Bli med å hjelp din hund til å få en god munn- og tannhelse!
GÅ TIL EVIDENSIAS TANNSKOLE FOR HUND