Dyrepleier sjekker hundens tenner

Evidensias Tannskole for hunder

Hjelp din hund til en god tann- og munnhelse

Velkommen til Evidensias tannskole for hunder! I åtte ulike avsnitt kommer vår tannveterinær til å gjennomgå alt du behøver å vite om hundens munn og tenner. Du får lære om enkel hjemmebehandling, vanlige symptomer og sykdommer, forebyggende tiltak og mye mer. Bli med å hjelp din hund til å få en god munn- og tannhelse!  

BESTILL GRATIS TANNSJEKK

IVC Evidensia

Avsnitt 1: Hva er god munn- og tannhelse og hvorfor er den viktig for din hund?

Tannveterinæren deler tips og erfaringer. Bli med å hjelp din hund til å få en bra munn- og tannhelse!
IVC Evidensia

Avsnitt 2: Har hunder melketenner og visdomstenner?

I dette avsnittet svarer tannveterinæren på blant annet følgende: Hvordan er hundens munn oppbygget? Hvor mange tenner har den? Hvordan er det med melketenner og visdomstenner? Hvordan er hundens munn forskjellig fra menneskers, og kan de ha behov for tannregulering?
IVC Evidensia

Avsnitt 3: Tannpuss på hund, med eller uten tannkrem?

Avsnitt nummer tre i Evidensias tannskole fokuserer på følgende spørsmål: Hva gjelder når det kommer til tannpuss, fôr, småspising, godbiter og tyggeben? Finnes det raser man må være ekstra nøye med? Hva er det viktigste du som hundeeier kan gjøre for å sikre at hundens tenner er friske og sterke?
IVC Evidensia

Avsnitt 4: Tannløsning og dårlig ånde kan være tegn på dårlig tannhelse

I dette avsnittet kommer tannveterinæren til å svare på spørsmål om blant annet: Hva er de absolutt vanligste symptomene på dårlig tannhelse? Hvordan unngår man at hunden rammes av dette?
IVC Evidensia

Avsnitt 5: Tannløsning (periodontitt) – hundens vanligste sykdom

Dette avsnittet handler om tannløsning på hund. Tannveterinæren svarer på blant annet følgende spørsmål: Hvorfor rammes hundene av tannløsning? Hvordan oppdager man det, kan man behandle og i så fall hvordan? Og kan man forebygge tannløsning?
IVC Evidensia

Avsnitt 6: Hundens matlyst og fordøyelse

I avsnitt seks av Evidensias tannskole handler det om hundens matlyst. Tannveterinæren svarer på blant annet følgende: Hva spiser hunden om den selv får velge? Kjenner hunder metthetsfølelse? Hvor ofte bør hunder spise?
IVC Evidensia

Avsnitt 7: Hvordan foregår en tannundersøkelse på hund?

Avsnitt syv av Evidensias tannskole fokuserer på ett besøk hos veterinæren. Tannveterinæren svarer på følgende: Hvorfor skal man oppsøke veterinær? Hvor ofte trenger man gå til veterinæren? Kan hvilken som helst veterinær undersøke hundens tenner?
IVC Evidensia

Avsnitt 8: Min hund har fått tannskader – hva gjør jeg når uhellet er ute?

I det siste avsnittet av tannskolen fokuserer vi på traumatiske tannskader. Tannveterinæren svarer blant annet på hvilke skader på tennene som er de vanligste og hvordan man unngår dem.

Alle våre dyreklinikker og dyresykehus tilbyr gratis tannsjekk

Få sjekket tennene til ditt dyr – helt gratis! Hvem passer tannsjekken for? Valper som feller melketenner Alle hunder over 3 år Om det er over 1 år siden hunden fikk undersøkt tennene sist
BESTILL GRATIS TANNSJEKK

Få også med deg vår Tannskole for katter

I åtte ulike avsnitt kommer vår tannveterinær til å gjennomgå alt du behøver å vite om kattens munn og tenner. Du får lære om enkel hjemmebehandling, vanlige symptomer og sykdommer, forebyggende tiltak og mye mer. Bli med å hjelp din katt til å få en god munn- og tannhelse!
Gå til Evidensias Tannskole for katt