Veterinær utfører operasjon

Evidensia Oslo Dyresykehus

Ditt akutt- og henvisningssykehus

I dag: Døgnåpent

Akuttvakt

Timeavtaler: man-fre 08:30 –14.30 (øvrige tidspunkt for akutte avtaler samme dag).

For kunder – henvisningsinformasjon

Evidensia Oslo Dyresykehus er et moderne dyresykehus med både allmenveterinærer og spesialister. Vi tar imot henvisninger fra hele landet og ønsker å gi deg som eier den beste behandling og trygghet. Vi har døgnåpent og det er alltid veterinær til stede, hele året. På den måten kan vi sikre best pleie for innlagte pasienter, og et godt akutthjelptilbud døgnet rundt. Her kommer litt informasjon sånn at du som eier får bedre innblikk av hvordan henvisning foregår.

Henvisninger

Din veterinær vil sende oss en e-post med pasientens sykehistorie.

Veterinæren kan også ringe oss på tlf for en ‘second opinion’ før en eventuell henvisning.

Din veterinær vil skrive hva de ønsker å henvise pasienten for og eventuell videre behandling/plan.

Våre henvisningskoordinatorer vil ta kontakt med deg for å sette opp en time/operasjon/utredingsdag ettersom hva dyret ditt er henvist for. Vi har svarrespons på 24 timer på hverdager så du hører rask fra oss.

Når timen er satt opp vil du få en SMS med timebestillingen og adressen til oss.

Akutte henvisninger

Ved akutte henvisninger skal din veterinær alltid ringe oss på telefon og informere om at de har en akutt syk pasient som bør henvises til oss. Dette gjør det lettere for oss å kunne kartlegge/gjøre klart til akuttpasienten som ankommer klinikken.

I noen tilfeller må pasienten komme raskt inn og i andre kan vi sette opp en akutt time samme dag. Dette gjøres ofte i samråd med din veterinær over telefon.

Din veterinær vil også sende oss en e-post med pasientens sykehistorie, samt annet som er relevant for pasienten.

Ankomst Evidensia Oslo Dyresykehus

Når du ankommer klinikken vil resepsjonen registrere deg og dyret ditt.

Dersom du har time til et spesifikt klokkeslett, og pasienten er stabil vil veterinæren komme ut å hente deg når det er din tur.

Dersom pasienten er dårlig og trenger tilsyn umiddelbart kommer du direkte inn til veterinær.

Det er viktig å informere resepsjonen dersom dyret ditt skulle bli dårligere mens du sitter og venter. 

Veterinæren vil gjennomgå følgende

 • Lese igjennom tidligere sykdomshistorikk
 • Se på tidligere røntgenbilder eller evt. annen bildediagnostikk som er gjort
 • Se på tidligere blodprøver og prøvesvar
 • Kartlegge hva som må gjøres videre
 • Kundekommunikasjon er viktig for oss og du vil underveis bli informert om hva som gjøres/anbefales. Du vil bli informert om priser, behandlinger, videre kontroller, hjemsendelse osv.
 • Dersom pasienten ankommer klinikken i en akutt fase, vil pasienten alltid bli undersøkt og behandlet først.

Hva kan du som eier forventes at undersøkes/behandles på kveld/natt

 • Klinisk undersøkelse av pasienten
 • Røntgenundersøkelse hvis nødvendig
 • En kort innledende ultralydundersøkelse kan ofte gjøres av vaktveterinæren, mens en mer omfattende ultralydundersøkelse gjøres av egen ultraveterinær på dagtid.
 • Blodprøver
 • Akuttkirurgi som ikke kan vente til dagen etter
 • Innleggelse av pasient som trenger overvåkning og videre behandling på klinikk

Det er viktig å huske at selv om det er gjort røntgenundersøkelse og blodprøver hos henvisende klinikk kan det hende vi må ta nye røntgenbilder og blodprøver hos oss.

Innlagt pasient – oppstallingsavdelingen

 • Alle pasienter får et eget bur med teppe/madrass. Dersom pasienten er usikker eller redd, legger vi til rette for dette.
 • Alle pasienter får mat og vann (ikke fastende eller sederte pasienter)
 • Alle pasienter blir luftet etter behov
 • Alle pasientene får daglig undersøkelser og behandlinger

Veterinærer og dyrepleiere er på jobb hele døgnet. De passer på og overvåker pasientene til enhver tid.

Henvisning til spesialist

Vi har flere spesialister på huset. Dersom din veterinær henviser deg til en spesialist hos oss kan du forvente god kompetanse og grundig undersøkelse av problemstillingen.

Kommer du inn på akuttvakt (kveld/natt/helg) og /eller henvises for videre utreding vil vårt tverrfaglig team sørge for rett behandling.  Teamet består av allmennveterinærer, veterinærer med videreutdanning og spesialister.

Informasjon angående priser/ betaling

 • Priser gis ved forespørsel av eier eller veterinær
 • Veterinærkontroller etter operasjon er ikke med i prisen og må betales utenom. Kontroller kan i mange tilfeller også gjøres hos din faste veterinær.
 • Det er ofte vanskelig å gi prisoverslag på utredingspasienter eller akutt pasienter. Veterinæren vil alltid legge en plan etter undersøkelse og ringe deg for videre plan/anbefaling og holde deg oppdatert på prisen.
 • Hos innlagte pasienter oppdateres prisen daglig og det sendes ut en SMS til eier angående dette.
 • Vi gjør direkteoppgjør med Agria, Fremtind, Frende, Gjensidige, If og Sparebank 1
 • Vi gir ikke ut faktura (kun på egenandel etter direkteoppgjør)
 • Vi tilbyr Resursbank

Avslutning av henvisning

Etter endt behandling kan pasienten reise hjem. Du som eier vil få et hjemsendelsesskriv med informasjon om hvilke behandling som er utført og videre plan for ditt dyr.

Epikrise sendes på e-post til henvisende veterinær og i noen tilfeller også en drøftelse per telefon med en av de veterinærer som var involvert i behandlingen.

 

Dette sier kundene

5

Dyrene blir behandlet veldig bra og oppfølgingen også veldig bra men muligens i dyreste laget om man ikke har forsikring på dyrene sine.

5

Du kan trygt sende din firbeinte venn hit! Veldig hyggelig stemning og god omsorg. Topp!

5

Jeg er SÅ glad for at dere finnes! I dag var jeg på besøk med Ella, en 9 år gammel Chinese Crested som ikke var i form. Maken til grundig veterinær! Hun som jobbet hadde en rolig kveld og kunne bruke god tid på en veldig grundig undersøkelse med blodprøver og en kjapp ultralydundersøkelse av buken (som vi ikke trengte å betale for - hun var bare så nysgjerrig på å finne ut hva det kunne være). Vi var der i ca. en time. Og til alle som mener Evidensia er dyre: Det koster med akuttime en lørdag kveld, og om du virkelig bryr deg om hunden din så har du vel forsikring?

5

Måtte dessverre avlive pus som ble veldig syk en søndag. Hjerteskjærende vondt å ta farvell etter 18 år. Men veterinæren var veldig til stede og ga pus en verdig avslutning. Det hjalp også oss i sorgen.

Basert på vurderinger fra Google

Åpningstider ved Oslo Dyresykehus

Timeavtaler: man-fre 08:30 –14.30 (øvrige tidspunkt for akutte avtaler samme dag).

Åpningstider

Vi er et døgnåpent dyresykehus. Timeavtaler man- fre 08:30 -- 14:30, ellers akuttvakt. Dyrebutikken har egne åpningstider (se lenger ned på siden)
 • Mandag
  Døgnåpent
 • Tirsdag
  Døgnåpent
 • Onsdag
  Døgnåpent
 • Torsdag
  Døgnåpent
 • Fredag
  Døgnåpent
 • Lørdag
  Døgnåpent
 • Søndag
  Døgnåpent

Dyrebutikk

Vår dyrebutikk er åpen alle hverdager i følgende tidsperiode
 • Mandag
  09:00 - 19:00
 • Tirsdag
  09:00 - 19:00
 • Onsdag
  09:00 - 19:00
 • Torsdag
  09:00 - 19:00
 • Fredag
  09:00 - 16:00
 • Lørdag
  Stengt
 • Søndag
  Stengt

Medarbeidere

Cathinka Mathiesen Stockinger

Sykehusleder

Cathinka Mathiesen Stockinger

Cathinka er utdannet sykepleier fra Høgskolen i Oslo i 2005. Etter endt studie jobbet hun som avdelingsleder for Elixia Sjølyst, og deretter 8 år som sykepleier på Radiumhospitalet. Hun har også bakgrunn som personalkonsulent i Manpower og har de siste 8 årene før hun kom til oss jobbet med helseledelse i kommunal og privat sektor.
Les mer om Cathinka
Fridtjof Emsell Larsen

Veterinær

Fridtjof Emsell Larsen

Spesialist i smådyrsykdommer - hund og katt, GPCERT (SAS), autorisert patellaattestutsteder

Fridtjof Emsell Larsen er utdannet veterinær ved Norges Veterinærhøgskole i 2002. Fridtjof startet som veterinær ved Evidensia Oslo dyresykehus i 2002 og er avdelingsleder for operasjonsteamet . Han utfører det meste innen bløtvevskirurgi og ortopedisk kirurgi, samt ryggkirurgi. Fridtjof har også lang erfaring innen endoskopiske undersøkelser som gastroskopi, koloskopi, rhinoskopi, bronkoskopi, cystoskopi og artroskopi.   Fridtjof treffer du ved operasjonsavdelingen og har timebestillinger en dag i uken. E-post oslodyresykehus@evidensia.no Ferdigheter Omfattende etterutdanning innen ortopedisk kirurgi, nevrokirurgi, bløtvevskirurgi og endoskopi Autorisert patellaattestutsteder Erfaring   Utdannet veterinær ved Norges veterinærhøgskole i 2002 Arbeidet ved Evidensia Oslo dyresykehus (tidligere Oslo dyreklinikk) siden 2002 15 års erfaring som kirurg og har arbeidet ved operasjonsavdelingen siden 2003 Avdelingsleder for operasjonsteamet  
Les mer om Fridtjof
Thomas Sissener

Veterinær

Thomas Sissener

MS, DVM, CertSAS, DipECVS, MRCVS

Thomas er utdannet veterinær med Mastergrad i fysiologi og doktorgrad fra Colorado State University i 1999. Deretter tok han et internship i smådyrkirurgi og medisin ved Wheat Ridge Animal Hospital i Denver. Han fullførte et residency i small animal surgery ved University of Cambridge, England. I 2006 ble han uteksaminert som “Diplomate of the European College of Veterinary Surgeons”. Dette er en treårig spesialistutdanning som gir godkjenning som ”European Specialist in Small Animal Surgery”.  Dette er den høyeste kirurgi-spesialist utdanningen i Europa. Thomas har tidligere jobbet i spesialistpraksis i England og Canada. Thomas har publisert flere vitenskapelige tidsskriftartikler og kapitler i fagbøker om kirurgi.  Han foreleser ofte i Norge og internasjonalt. Han sitter i vitenskapelig komité i European College of Veterinary Surgeons. Han har hovedfokus i ortopedi, da med spesiell interesse i artroskopi og andre typer leddoperasjoner. Han er hvert år med som instruktør i flere kurs. Dyr Chihuahuaen Chica Katten Hazel Ferdigheter Henvisningskirurg i ortopedi Artroskopi Patella attest utsteder BOAS gradering
Les mer om Thomas
Monica Heggelund

Veterinær

Monica Heggelund

Spesialist i smådyrsykdommer - hund og katt, Country Medical Director, autorisert patellaattestutsteder

Monica Heggelund er utdannet veterinær ved Norges Veterinærhøgskole i 1997. Hun startet på daværende Oslo Dyreklinikk allerede i 1992 og er norsk spesialist i smådyrsykdommer på hund og katt. Hennes faglige fokusområder er indremedisin, reptiler og øyesykdommer. Hun bistår ofte i utredning av kompliserte pasienter, både på Evidensia Oslo Dyresykehus, og ved andre dyreklinikker. Monica er Country Medical Director (faglig leder) for Evidensia i Norge. Monica kan treffes på hovedkontoret og arbeider klinisk på Evidensia Oslo dyresykehus en dag i uken. E-post oslodyresykehus@evidensia.no Dyr Kaldblodstraver «Hugo» Gårdskattene «Mammapus» og «Krem» Et stadig økende antall akvariefisk Ferdigheter Omfattende etterutdanning innen indremedisin Tidligere øyelyseraspirant Etterutdanning innen reptilmedisin Autorisert patellaattestutsteder Erfaring   Over 20 års erfaring i smådyrpraksis Over 20 års erfaring med reptiler Arbeidet som alt fra assistent til daglig leder ved Evidensia Oslo Dyresykehus Tidligere veterinær på God Morgen Norge, TV2 3 års praksis ved Asker Dyreklinikk. Bred bakgrunn innen smådyrmedisin, både innen kirurgi, akutt- og indremedisin Monica har også vært sensor på Norges veterinærhøgskole, og er veileder for flere spesialistkandidater    
Les mer om Monica
Våre medarbeidere

Innlegg fra Facebook