Nasjonale smitteverntiltak gjelder ved besøk til våre dyreklinikker. Les mer om smitteverntiltakene før du kommer til oss
Evidensia Sandefjord Dyreklinikk - Din Dyreklinikk i Vestfold

Evidensia Sandefjord Dyreklinikk

Din dyreklinikk med omsorg for dyra

Forebyggende behandlinger

Poliklinikk

Klinikken har et lyst og trivelig venterom og flere moderne behandlingsrom. Det ene rommet har en ekstra inngang gjennom en sluse. Her tar vi ofte inn dyr med mistanke om smittsomme sykdommer. På denne måten reduserer vi risikoen for at andre dyr på klinikken skal bli smittet.
På polikliniske besøk oppdages det ofte sykdom som krever grundigere utredning. Da har vi mulighet til oppstalling over dagen slik at du kan levere dyret på morgenen og hente det når det passer for deg på ettermiddagen.
Hvis dyret ditt trenger utredning eller inngrep der vår kompetanse ikke strekker til, vil vi rekvirere deg til kolleger med spesialkompetanse på det aktuelle området. Vi vil alltid gjøre vårt ytterste for at dyret ditt så fort som mulig skal få korrekt diagnose og den beste behandling.

Valpekontroll

Når valpen er 12 uker gammel er det tid for vaksinering og helsekontroll. Veterinæren sjekker da valpen fra snute til haletipp for å se om den er frisk og kan få vaksine. Det er viktig at valpen ikke har noen infeksjoner når den skal vaksineres, da får den et dårlig svar på vaksinen og kan i verste fall bli syk.

Dette er også en fin mulighet til å stille spørsmål til veterinæren, som regel er det noe man lurer på etter å ha hatt valpen i hus noen uker. Mange synes det er fint å få tips om kloklipp og kanskje hjelp til å klippe de første gangene. En del valper har ikke fått alle ormekurene de skal ha, da får du med en resept så du kan behandle valpen selv hjemme. Du kan også få resept på flåttmiddel om valpen din trenger det. Tannfellingen vil være nært forestående, og det er viktig å vite hva man skal se etter for å oppdage om noe er feil. Hvis melketennene ikke felles i tide, kan bittet på hunden bli permanent feil. Vi forteller hva du skal holde øye med, og når du eventuelt skal kontakte oss. Det er bra å trene på tannstell slik at valpen venner seg til dette mens den ennå er liten, da blir det så mye lettere å holde tennene rene når den er voksen. Vi snakker om foring i forhold til hvilken rase du har, gir tips om generelt stell av valpen, og vi gir råd om forsikring. Du vil få med prøvepakker på valpefor av god kvalitet.

Den første uken etter vaksinering er det lurt å holde valpen borte fra andre hunder, slik at den ikke blir smittet av noe mens kroppen jobber med vaksinen. Etter et par uker er den helt klar for å treffe nye venner og sosialiseres med andre.

Oppstalling

Mange sykdommer krever lengre utredning for at vi skal kunne stille riktig diagnose. Ofte må vi analysere blodprøver og urinprøver, og i noen tilfeller er vi avhengige av ultralyd eller røntgen. I slike tilfeller kan det være praktisk både for eiere og oss å ha dyret oppstallet en hel dag, slik at vi kan ta de prøvene som er nødvendige, stille diagnose og komme i gang med behandlingen. Du kan hente dyret når det passer for deg på ettermiddagen.
Mange ganger har vi kritisk syke dyr til observasjon og væskebehandling på oppstallingen, av og til også på natten hvis dyret trenger tilsyn av veterinær.
Rommet er lyddempet og har mulighet for dempet belysning for å gjøre oppholdet så behagelig som mulig for din firbeinte venn.