Nasjonale smitteverntiltak gjelder ved besøk til våre dyreklinikker. Les mer om smitteverntiltakene før du kommer til oss
Evidensia Sandefjord Dyreklinikk - Din Dyreklinikk i Vestfold

Evidensia Sandefjord Dyreklinikk

Din dyreklinikk med omsorg for dyra

Kirurgi

Thomas Sissener er europeisk spesialist i smådyrkirurgi og en av to Diplomater i kirurgi i Norge. Han utfører alle typer ortopedisk kirurgi, onkologisk kirurgi med rekonstruksjoner, bløtvevskirurgi inkludert PDA og levershunt samt halthetsutredninger.

Thomas er også veileder for kirurgene ved NMBU (tidligere Veterinærhøgskolen) og foreleser i kirurgi for veterinærer i både inn- og utland. Han er en av få veterinærer som er PennHIP sertifisert i Norge, dvs han kan gjøre røntgenundersøkelser av hofter på unge valper for å oppdage HD tidlig.

Operasjon

Operasjonsavdelingen er delt i et forberedelsesrom og to operasjonsrom. I forberedelsesrommet får dyret en smertestillende injeksjon og blir lagt på intravenøs væskebehandling. Dette hjelper til å holde blodtrykket stabilt under operasjonen. Videre foregår klipping og desinfisering av operasjonsområdet samt at dyret blir lagt i narkose.

Når dyret er klargjort, trilles det inn på operasjonsrommet. Dette rommet holdes sterilt for å minske faren for infeksjoner etter inngrep. Alle operasjoner foregår med bruk av gassanestesi, som er den tryggeste formen for narkose. Anestesien blir alltid overvåket av en dyrepleier. Vi legger stor vekt på god smertebehandling og har rutiner for dette både før og etter de fleste typer inngrep. Smertelindring er viktig både for velværen til dyret ditt, og for at legningsprosessen skal gå så bra som mulig.

Etter operasjonen trilles dyret inn på oppstallingen der det får ligge varmt og mykt til det våkner. Rommet er lyddempet og har mulighet for dempet belysning for at dyret ditt skal ha det så behagelig som mulig. Katter og hunder har adskilte oppstallingsrom. I tillegg har vi et eget rom for hunder med smittsomme sykdommer.
På klinikken utfører vi de aller fleste typer kirurgiske inngrep. Thomas Sissener er Diplomat i kirurgi, en av to med denne kompetansen i Norge. I tillegg har alle veterinærer gjennomgått flere etterutdanningskurs innen fagfeltet. Både veterinærer og dyrepleiere har deltatt på flere kurs i akuttmedisin for å gjøre inngrepene så trygge som mulig for dyret ditt.