ID-merking av katt og hund

Tusentalls dyr forsvinner hver år og vi får jevnlig inn både bortkomne katter og hunder til klinikken som ikke er ID-merket. Et godkjent identitetsmerke er viktig å ha når vi skal spore opp eiere til et bortkommet dyr.

Veterinær leser av ID-chip på hund

Veterinær leser av ID-chip hos hund


Ikke sjelden hender det at hunder blir stjålet, og dersom man finner hunden igjen hos en “ny” eier, vil ID-merkingen være med på å fastslå den egentlige eier. Vi anbefaler alle dyreeiere å ID-merke dyrene sine.

I forbindelse med rabiesvaksinering, utenlandsreiser og HD-røntgen er det obligatorisk med ID-merking.

Det er viktig å oppdatere informasjonen som er registrert på ID-chip’en om man f.eks flytter eller at dyret får nye eiere. Dette gjøres via et skjema som fylles ut av ny og tidligere eier. Skjema finner du på nettsiden til DyreID.

ID-merking med microship

I dag foregår all merking av kjæledyr med mikrochip. Det er en liten passiv databrikke på størrelse med et riskorn. Den plasseres ved hjelp av en spesialnål under huden på venstre side av halsen, og inneholder et unikt nummer. Selve innføringen av microchipen tar bare ett sekund og er ikke verre enn et vaksinestikk.

Veterinær injiserer ID-microchip i katt

Man trenger en avleser for å kunne lese nummeret. ID-nummeret er søkbart på DyreID sin hjemmeside. Der får man umiddelbart opplysninger om eiers navn, adresse og telefonnummer.

Merking med microchip er raskt, enkelt og pålitelig.

Pris på ID-merking av katt og hund

Prisen på ID-merking varierer per klinikk og gjøres gjerne i forbindelse med annen behandling. Finn din nærmeste dyreklinikk i oversikten under. Alle dyreklinikkene våre har oppgitt pris på ID-merking i sine prislister. 

Online booking

Dyreklinikker som tilbyr denne tjenesten

Vennligst vent mens vi laster inn våre dyreklinikker