ID-merking

Tusentalls dyr forsvinner hver år og vi får jevnlig inn både bortkomne katter og hunder til klinikken som ikke er ID-merket. Et godkjent identitetsmerke er viktig å ha når vi skal spore opp eiere til et bortkommet dyr. Ikke sjelden hender det at hunder blir stjålet, og dersom man finner hunden igjen hos en “ny” eier, vil ID-merkingen være med på å fastslå den egentlige eier. Vi anbefaler alle dyreeiere å ID-merke dyrene sine.

I forbindelse med rabiesvaksinering, utenlandsreiser og HD fotografering er det obligatorisk med ID-merking.

Det er viktig å oppdatere informasjonen som er registrert på ID-chip’en om man f.eks flytter eller at dyret får nye eiere. Dette gjøres via et skjema som fylles ut av ny og tidligere eier. Skjema finner du på nettsiden til Dyreidentitet.

Mikrochip
I dag foregår all merking av kjæledyr med mikrochip. Det er en liten passiv databrikke på størrelse med et riskorn. Den plasseres ved hjelp av en spesialnål under huden på venstre side av halsen, og inneholder et unikt nummer. Selve innføringen av microchipen tar bare ett sekund og er ikke verre enn et vaksinestikk. Man trenger en avleser for å kunne lese nummeret. IDnummeret er søkbart på Dyreidentitets hjemmeside. Der får man umiddelbart opplysninger om eiers navn, adresse og telefonnummer.

Merking med microchip er raskt, enkelt og pålitelig.

Klinikker som tilbyr denne tjenesten