Veterinær Benedikte Bendiktsen og assistent Marianne Johansen ved Evidensia Harstad Dyresyekhus utfører undersøkelse av øret på hund

Evidensia Harstad Dyresykehus

Et trygt sted for dyr, eiere og ansatte

I dag: 08:00 - 18:00

Bildediagnostikk

Vi har mange ulike muligheter for å ta digitale bilder av kjæledyr for å hjelpe oss i utredningen.

CT

I 2018 investerte vi i et CT-apparat, noe som gir oss nye muligheter når det kommer til avansert diagnostikk. CT brukes blant annet ved undersøkelser av buk og brysthule, skalle, nesehule, skjelett og ledd.

CT er en forkortelse for computertomografi, og er en avansert form for røntgenundersøkelse. Ved vanlig røntgen sendes røntgenstrålene bare fra en bestemt vinkel, mens ved computertomografi roterer røntgenrøret rundt pasienten og sender stråler fra flere vinkler. Slik skapes det masse tverrsnittbilder av området som undersøkes, og denne bildeserien kan veterinæren bla gjennom millimeter for millimeter. Dataprogrammet skaper også en detaljert 3D-modell av området som blir undersøkt. En slik 3D-modell gir verdifull informasjon f.eks. om hvordan en fraktur ser ut, slik at veterinæren lettere kan planlegge et operativt inngrep.

Røntgen

Røntgen er et viktig diagnostisk hjelpemiddel. Vi har digitalt røntgen og fremkaller, noe som gir bilder av meget høy kvalitet og som reduserer strålingen til pasienten og personalet.

Røntgen brukes til å diagnostisere forandringer som f.eks. forkalkninger eller brudd i knokler og ledd. Ofte brukes også kontrastundersøkelser av mage og tarm for å diagnostisere fremmedlegemer.

Drektighetsundersøkelse med røntgen kan gjøres etter dag 53 i drektigheten. Da har skjelettet til fosteret utviklet seg så mye at det er røntgentett, slik at det kan sees på bildeskjermen. Man kan således telle antall valper/kattunger.

HD-/AD-røntgen

Våre veterinærer har vært på eget kurs for å kunne ta optimale bilder for å røntgenfotografere hofter og albuer i forbindelse med Norsk Kennel Klub sitt avlsarbeid. Røntgenfotografering av skjelettlidelser som HD (hofteleddsdysplasi) og AD (albueleddsdysplasi) gjøres derfor rutinemessig hos oss. Bildene sendes til NKK for avlesning. I forbindelse med disse undersøkelsene er det krav om at hunden må være ID-merket. NKK krever også at hunden er bedøvet under røntgenundersøkelsen.

Ved klinikken har vi også moderne digitalt tannrøntgenapparat som brukes daglig. Les mer om dette under tannbehandling.

Ultralyd

Ultralyddiagnostikk er et verdifullt hjelpemiddel, som øker muligheten for riktig diagnose. Ultralyd er ofte et komplement til røntgen.

Vi bruker ultralyd for å studere livmor, indre organer som lever, nyrer, milt, urinblære, prostata, binyrer, tarm og svulster i bukhulen.

Cystenyrer er dessverre en hyppig diagnose på perserkatter. Dette kan påvises med ultralyd. Det frarådes å bruke katter med cystenyrer i avl fordi dette er arvelig. Katter med store cyster i nyrene har som regel redusert livslengde på grunn av at de utvikler nyresvikt.

Vi kan si om din hund eller katt er drektig fra 28 dager etter parring. På enkelte dyr er det aktuelt å følge drektigheten med gjentatte undersøkelser eller konstatere at valpene/kattungene fortsatt lever.

Ultralyd muliggjør også målrettet uttak av biopsier (prøver) fra indre organer. Biopsien sendes deretter videre til laboratorier hvor de blir videre undersøkt.

Artroskopi

Vi utfører også arthroskopi, som er undersøkelsesmetode av ledd. Vi går inn med kamera i leddet og kan også her fjerne eventuelle nydannelser.

Endoskopi

Endoskopi utføres for undersøkelse i svelg, luftrør, lunger, spiserør og magesekk.

Under undersøkelsen kan vi ta vevsprøver. Disse kan sendes inn til eksterne labratorier for nærmere diagnostisering. Dette er et godt hjelpemiddel ved mange sykdomstilstander.

Dette sier kundene

Luzk81

5

De nye lokalene er kjempefine og mer romslig enn tidligere. De ansatte er allertiders og superdyktig. Alltid hyggelig å slå av en prat, mens man venter.

Barbro Sørensen

5

Veldig fornøyd me denne dyrlegen😊 Blir å bruke den fra nå😊👍

Kjetil Finjord

5

Er svært fornøyd med Evidensia Harstad. Servicen som vi får der overgår våre forventninger og viser at de bryr seg om dyret. Vi oppsøkte dem for en uke siden med et komplekst problem, på en uke er problemet løst og hunden vår er i bedring etter å ha vært svært syk. Anbefaler dette stedet på det varmeste 😀 Vi fikk hjelp av veterinær Georg som er kunnskapsrik, fantastisk Service minded og virkelig bryr seg om hunden 😀

Basert på vurderinger fra Google

Åpningstider ved Harstad Dyresykehus

 • Mandag
  08:00 - 18:00
 • Tirsdag
  08:00 - 18:00
 • Onsdag
  08:00 - 18:00
 • Torsdag
  08:00 - 18:00
 • Fredag
  08:00 - 15:30
 • Lørdag
  Stengt
 • Søndag
  Stengt
 • Medarbeidere

  Bodil S. Eilertsen

  Klinikkleder og veterinær

  Bodil S. Eilertsen

  Bodil S. Eilertsen er klinikkleder og veterinær ved dyresykehuset. Hun startet først på veterinærstudiet i Berlin i 1 1/2 år før hun byttet over til Tierärtzliche Hochschule i Hannover. Der ble hun ferdig uteksaminert i desember 1999. Som klinikkleder har hun mest administrative oppgaver, men hun tar stadig vekk imot pasienter på smådyrklinikken også. Bodil har jevnlig deltatt på kurs innen klinikkledelse, smådyrmedisin, deriblant kanin- og gnagerkurs, tannkurs og røntgenkurs. Bodil har tidligere drevet med hundekjøring, nordisk stil. I dag har hun bordercolliene Jill og Tussi. Sammen med mannen sin,  Tor-Arne, driver hun gård i Kasfjord med både kjøtt- og melkeproduksjon. DyrBorder collie, JillBorder collie, JussiFerdigheterKlinikkledelseSmådyrmedisin
  Les mer om Bodil
  Suzanne Eyre

  Veterinær

  Suzanne Eyre

  Suzie er utdannet ved Royal Veterinary College, London og var ferdig i 2014. Hun er kommet fra England for å jobbe hos oss og for å oppleve Nord-Norge. Hun har jobbet som veterinær i England i 8 år, og har med seg masse erfaring derifra. Hun har lært seg noen få ord på Norsk, og lærer stadig fler! (For at det ikke skal bli noen misforståelser mellom veterinær og eier vil en assistent være med inn på konsultasjoner med Suzie.) Suzie liker spesielt godt indremedisin og bløt-vevskirurgi. Hun elsker å jobbe med kaniner og gnagere som rotter, hamstere og marsvin. Hun har jobbet med eksotiske dyr, og har med seg erfaring innenfor dette. Hun har også en kanin og en katt selv hjemme i England I fritiden liker hun å være aktiv. Hun har mange interesser som bilsport, dansing, ridning og baking.
  Les mer om Suzanne
  Martine Gresslien

  Veterinær

  Martine Gresslien

  Martine er utdannet ved University of Veterinary Medicine i Budapest, og ble uteksaminert i februar 2022. Hun har tidligere erfaring fra smådyrklinikk som assistent, i tillegg til et halvt års erfaring som veterinær på midlertidig lisens.  Martine sine primære interesser er bløtvevskirurgi, allergi og poliklinisk arbeid. Hun legger stor vekt på god kontakt og  kommunikasjon med kunder, samt tett oppfølging av sine pasienter.  Dyr: Gaia, golden/labrador tispe
  Les mer om Martine
  Yvonne Lynum

  Veterinær

  Yvonne Lynum

  Yvonne er utdannet ved University of Veterinary Medicine, Budapest og ble uteksaminert i februar 2022. Yvonne har jobbet som klinikkassistent ved Evidensia Volvat Dyreklinikk i Oslo sommeren 2021, og flyttet til Harstad i mars 2022 for å jobbe som veterinær hos Evidensia Harstad Dyresykehus. Hun er spesielt interessert i indre medisin, poliklinikk og akuttmedisin. Yvonne legger stor vekt på god kommunikasjon med eier og har stort fokus på individuell oppfølging av hver enkelt pasient. Dyr: Bambi, blandingsrase
  Les mer om Yvonne
  Våre medarbeidere

  Innlegg fra Facebook