Evidensia Harstad Dyresykehus

Et trygt sted for dyr, eiere og ansatte

I dag: Stengt

Tannbehandling

Dårlig tannhelse er et av de vanligste helseproblemene vi ser hos hunder og katter. Vanligvis skyldes dette at eier ikke er klar over hvor viktig det er å stelle tennene til sin hund eller katt, men også at kjæledyrene lever lengre i dag. Dersom tennene ikke pusses regelmessig vil det dannes tannstein på tennene, noe som fører til tannkjøttbetennelse. I verste fall kan dette føre til tannløsning, smerter og infeksjoner i munnen. Regelmessige tannkontroller og daglig tannbørsting er derfor viktig for å ivareta en sunn og frisk munn. De fleste hunder og katter har behov for tannrens hos dyrlege fra de er 3-4 år gamle, men hos enkelte kan det være nødvendig enda tidligere.

Tannrøntgen utført ved Evidensia Harstad Dyresykehus

Vi anbefaler alltid tannrøntgen av alle tennene, da vi kun på denne måten kan kontrollere tannhelsen 100%. Tannrøttene kan være betente, oppløste eller brukket uten at dette kan sees i munnen. Det er derfor veldig viktig med røntgendiagnostikk av munnhulen .

Hvordan foregår tannbehandling?

Tannbehandlingen hos oss skjer under narkose og vi vil gjerne ha kjæledyret ditt noen timer hos oss på klinikken slik at dyret har våknet når det hentes. Vi utfører rensing av tenner med ultralydscaler. Deretter blir hver tann polert for å gi tannen en glatt overflate. Vi får da inspisert munnen og tennene nøye og veterinæren kan oppdage eventuell sykdom eller skade på tenner og tannkjøtt, og vurdere om det er nødvendig med videre utredning eller behandling.

Dersom det er mistanke om problemer rundt tannrøtter, tar vi tannrøntgen for å undersøke dette nærmere. Tenner som er brukket må behandles fordi disse som oftest medfører smerte.

I tillegg til rens av tennene med ultralydscaler og polering, utfører vi tannekstraksjoner, reparasjon av emaljeskader og kirurgi i munnhulen.