Det er trygt å komme til våre dyreklinikker og nå kan en eier være med inn på behandlingsrommet. Les mer om smitteverntiltakene våre.

Kalkulator for beregning av sjokoladeforgiftning hos hund

Prøv vår kalkulator for beregning av sjokoladeforgiftning hos hund. Med denne kalkulatoren kan du enkelt finne ut om hunden har fått i seg potensielt giftige mengder med kakao.

Hvor mye sjokolade kan min hund spise?

Sjokolade kan føre til forgiftning hos hund, da kakao inneholder et stoff som kalles teobromin, som er giftig for hunder. Det er individuelt hvor mye kakao en hund tåler, men vi regner ofte med at kliniske tegn på forgiftning forekommer ved inntak mer enn 20 mg pr kg kroppsvekt. Det er viktig å tenke på at symptomer oftest oppstår mellom 4 og 24 timer etter at hunden har spist sjokolade. Men behandling kan være nødvendig allerede før hunden utvikler disse symptomene. 

For mer informasjon les mer om sjokoladeforgiftning hos hund.

Prøv vår kalkulator for beregning av sjokoladeforgiftning hos hund her!

Kalkulator for beregning av sjokoladeforgiftning hos hund.

Litt om din hund

Eller

Hvilken type sjokolade har hunden fått i seg?
Hvor mye sjokolade spiste hunden?
Vet ikke? Prøv å estimere her:

Merknader til vår kalkulator for beregning av sjokoladeforgiftning hos hund

*Sjokolade inneholder teobromin og koffein som begge deler er giftig for hunder. Det er individuelt hvor mye sjokolade en hund kan tåle, og det avhenger også av hundens størrelse og type sjokolade den spiser. Denne kalkulatoren for beregning av sjokoladeforgiftning hos hund skal kun brukes som en veiledning. Om du på noen måte er i tvil eller bekymret for din hund, skal du alltid kontakte din veterinær. Desto tidligere en hund kommer inn til behandling, desto bedre.

**Hvor mørk en sjokolade er regnes utifra hvor mye kakaobønner sjokoladen inneholder. De mildere mørke sjokoladene ligger ofte rundt 35-50% andel av kakao, mens de sterkere mørke sjokoladene har en andel fra 50% og oppover. Se innholdsfortegnelse på sjokoladepapiret for mer informasjon.

***Hvit sjokolade inneholder typisk mindre mengde med teobromin enn brune sjokoladevarianter. Men til gjengjeld kan den inneholde større mengder kakaosmør, sukker, smørfett og melkestoffer, som heller ikke er så bra for hunder og kan føre til vondt i magen.

****Om du har mer enn én hund i husstanden som kan ha spist sjokolade, bør du ta med alle hundene til veterinæren samtidig

*****Evidensia Dyrehelse står ikke til ansvar for ditt resultat i denne kalkulatoren for sjokoladeforgiftning. Rådene som blir gitt i er ikke en erstatning til konsultasjon med veterinær og er kun ment som en veiledning. Kontakt din lokale dyreklinikk for råd eller akutt veterinærhjelp om du er bekymret for ditt kjæledyrs helse. Det skal alltid være en veterinærvakt tilgjengelig i din kommune.

Sjokoladeforgiftningskalkulator: Hunder som spiser sjokolade kan bli forgiftet - test med vår kalkulator og beregn nivå av sjokoladeforgiftning

Om du på noen måte er i tvil eller bekymret for din hund, skal du alltid kontakte din veterinær. Desto tidligere en hund kommer inn til behandling, desto bedre.

 

Ønsker du å regne det ut selv? Du finner informasjon om hvordan på helsenorge sine hjemmesider.