Forsikring av kjæledyr (Dyreforsikring)

Når vi anskaffer et kjæledyr, tar vi samtidig på oss ansvar for dyret. Ofte blir det et fullverdig familiemedlem, som daglig gir oss umåtelig glede, trøst og hengivenhet. Det mange i farten kanskje ikke tenker så mye på, er at det koster. Daglig fòr og stell er èn ting, men utgiftene hvis dyret blir sykt, er en annen. Derfor er det viktig å ha en god hundforsikring eller kattforsikring (eller for andre kjæledyr).

Hvorfor forsikre kjæledyret?

Hurtig og førsteklasses behandling hos dyrlegen er i dag blitt en selvfølgelighet for mange dyreeiere. Imidlertid skal det ikke benektes at det kan koste en del penger. Større operasjoner, tannbehandlinger og indremedisinske utredninger kan beløpe seg til både 50 og - 100.000 kroner. Hvem av oss har vel til enhver tid slike summer parat?

Med en forsikring i bakhånd har alle råd til å ta med seg dyret til veterinæren!

Å kjøpe forsikring til dyret ditt er en investering i god dyrehelse

Hvordan går jeg fram for å kjøpe dyreforsikring?

De fleste av oss har en eller annen form for forsikring fra før; hus, bil, hytte etc. Ta kontakt med ditt forsikringsselskap og spør om husdyrforsikring. Vær imidlertid oppmerksom på at betingelsene fra selskap til selskap varierer en del, så be om et tilbud.

Agria dyreforsikring har spesialisert seg på forsikring av dyr. Selskapet tilbyr direkteoppgjør, som betyr at selskapet dekker utgifter til behandling med èn gang. Du slipper å vente på oppgjør fra selskapet, man betaler kun en liten egenandel hos veterinæren.

Andre forsikringsselskap som tilbyr dyreforsikring:

Gjensidige tilbyr forsikringer for hund, katt, hest og andre kjæledyr. Noen av våre klinikker tilbyr også direkteoppgjør med Gjensidige.

If.no, Sparebank1 og Tryg tilbyr hundforsikring, kattforsikring og hestforsikring.

DNB tilbyr også forsikring til husdyr, men hos de forutsetter husdyrforsikringen at du har tegnet en eller flere øvrige forsikringer.