Tannpleie

Har du sett i munnen til hunden eller katten din? Pusser du tennene til dyret ditt?

En viktig ting for hunders og katters helse og velferd er å holde tenner og tannkjøtt friske. Faktum er at både hunder og katter får god munnhygiene dersom du pusser tennene deres, helst hver dag. Mange venter lenge før de søker hjelp for problemer i munnhulen.

Positiv læring

For å lykkes med tannpussrutinen kan det være lurt å prøve å trene dyret ditt til å oppfatte tannbørsten sin som noe positivt. Bruk gjerne en tannbørste som «giver» av en yndlingsgodbit, så oppfatter hunden eller katten snart tannbørsten som noe positivt. Å dyppe tannbørsten i noe godt, som for eksempel kylling- eller kjøttbuljong, kan fremskynde den positive læringen. La dyret få godbiten sin ved hjelp av tannbørsten, men krev først å få løfte på leppen, gni på en tann og så videre. Ta deg tid til å skape en positiv opplevelse. Hold tannbørsten cirka 30 grader mot tannkjøttkanten, og puss med korte eller sirkulære bevegelser.

Tilpasset tannkrem eller bare vann

Ikke bruke mennesketannkrem til dyr. Det er for mye fluor, og flere andre av stoffene i tannkremen din kan skade hunden eller katten. Det finnes spesielle hunde- og kattetannkremer, ofte smaksatt for å gjøre tannpussen bedre. Å pusse med tannbørste dyppet i vann fungerer også. Det finnes mange andre tannhelseprodukter som noen ganger kan hjelpe dyret ditt til en bedre tannhelse, men ingenting kan erstatte tannpuss. Det finnes rett og slett ingen snarveier til en bedre tann- og munnhelse for hunden eller katten din.